|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 19:31
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG
|
Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG
| Autor |
Wiadomość |
|
Ice
Moderator
|
 Re: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 AMG
Audi jest po prostu mistrzem w budowaniu eleganckich, zgrabnych i przede wszystkim szybkich kombii i kolejny model RS6 po raz kolejny nie daje fory swym rywalom.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 29.03.2008, 12:55 |
|
 |
|
-RobertO-
|
1. Audi RS6 - nie jest to moja ulubiona marka, ale nowe RS6 wprowadza pewien powiew świerzości do tej klasy. Przyjemna stylistyka zewnętrzna, ładne zegary na desce rozdzielczej, najlepsze przyspieszenie do 200 km/h. Jest dobrze. 2. Mercedes E63 AMG - Za markę i fenomenalny silnik, do tego świetnie się prezentuje z nadwoziem T modell. Do 100 km/h zostawia BMW wspólnie z Audi w tyle  Nie jest u mnie na pierwszym miejscu, z powodu że S211 już powoli powinno się szykować na emeryturę. 3. BMW M5 Touring - Podoba mi się niemal jak Mercedes, żeby mieć jako tako argumentację na jego ostatnie miejsce, powiem że bardziej odpowiada mi ten model w interpretacji Alpiny a niżeli M Powera.
|
| Sob, 29.03.2008, 13:17 |
|
 |
|
BjoernEinarRomoeren
Samochód: Citroen DS3 WRC XL
|
_________________ also known as Superrally
|
| Sob, 29.03.2008, 17:58 |
|
 |
|
-RobertO-
|
BjoernEinarRomoeren napisał(a): Wystarczy ĹĽe nauczysz siÄ™ dobrze jeĹşdzić z RWD i juĹĽ nie bÄ™dziesz chciaĹ‚ ĹĽadnych 4x4 
|
| Sob, 29.03.2008, 18:05 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
-RobertO- napisał(a): BjoernEinarRomoeren napisał(a): Wystarczy ĹĽe nauczysz siÄ™ dobrze jeĹşdzić z RWD i juĹĽ nie bÄ™dziesz chciaĹ‚ ĹĽadnych 4x4  ta a Ĺ›wistak.... na naprawde Ĺ›liskim podĹ‚oĹĽui RWD jest bezradne jak dziecko we mgle.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 29.03.2008, 20:17 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
johny napisał(a): ta a Ĺ›wistak.... na naprawde Ĺ›liskim podĹ‚oĹĽui RWD jest bezradne jak dziecko we mgle. No co ty, jak umiesz jeĹşdzić to i na Ĺ›niegu z letnimi oponami jest lepsze 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 29.03.2008, 20:38 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Rzadko głosuję na produkty BMW, ale tym razem zrobię wyjątek. M5 mnie urzekło swoim designem i choć jest to wersja kombi to zagłosowałem na nią. Audi sprawia wrażenie zbyt ciężkiego przez masywny pas przedni, choć dane o osiągach zaprzeczają temu. Mercedes zaś nie wchodzi w grę, gdyż lata świetności ma już za sobą. Czekam na następcę obecnej E-klasy.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Sob, 29.03.2008, 20:40 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
krĂłl jes tylko jeden - RS6 
|
| Nie, 30.03.2008, 14:24 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Oczywiście Audi RS6. Nie wiem co jest, ale jak Audi wypuści model RS to konkurencja nie może go przebić. Jak ona się obudzi to zwykle kończy się produkcja RS-ki. Więc głos na niego. Powala nie tylko wyglądem, ale silnikiem i ogólnie aurą jaka wokół niego panuje. Jak widziałem RS4 Avant to nie mogłem spuścić z niego wzroku. Włączył właściciel silnik i odjechał to tak stanąłem jakbym mu chciał pomachać na pożegnanie. Ta maszyna jest magiczna. Co dopiero jego większy brat. Aa..pomyśleć, że to tylko zwykłe A6 z paroma modyfikacjami. Oczywiście z zewnątrz. Nie wiem co jest niesmacznego w kwadratowych nadkołach, ale one IMO nie psują końcowego efektu. 
|
| Nie, 30.03.2008, 14:44 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
1. Mercedes. Auto ma już swoje lata ale non-stop świetnie się prezentuje. Osiągi co najmniej rewelacyjne. To auto jako całość po prostu najbardziej mi odpowiada. 2. Audi. Gdyby był tańszy to chyba wylądowałby na pierwszym miejscu. Mocy ma zauważalnie więcej niż konkurenci ale nie widać tego za bardzo na papierze. Nie zmienia to faktu, że jest to jedyne chyba Audi, które podoba mi się po prostu w każdym calu. Widać, że ta marka jest niekwestionowanym liderem w produkcji mocarnych kombi. 3. BMW. Uwielbiam E60, jeszcze bardziej M5 ale, na Boga, topowy 5er MUSI być w sedanie. Nic dodać, nic ująć.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 30.03.2008, 16:15 |
|
 |
|
Rusty03
|
nie przepadam za niemieckimi samochodami, ale głos na audi ze względu na inna stylistyke.
|
| Nie, 30.03.2008, 22:43 |
|
 |
|
plastek91
|
audi wygrywa jest beautyful drugie bmw.Ale merc z tyłu wygląda jak by był starsze o 5lat na torze troche odstaje od rywali ale wnętrze jest takie jak na merca przystało czyli ok 
|
| Pon, 31.03.2008, 15:38 |
|
 |
|
melonik
Samochód: BMW E39 523i
|
johny napisał(a): EloZiom napisał(a): Nie wiem co sie dzieje z mocÄ… w Audi bo przyspieszenia ma porĂłwnywalne z rywalami... chyba ĹĽe by byĹ‚o mieĹĽone na mokrym asfalcie ale w tedy objechaĹ‚ by rywali dziÄ™ki 4x4 a nie mocy to proste auto waĹĽy 2 tony, to wszystko tĹ‚umaczy, ale dwie paczki osiÄ…ga juĹĽ wyraĹşnie szybciej i wydaje mi siÄ™ ĹĽe im dalek byĹ‚o by lepiej. sorry, ale co Ty w ogĂłle piszesz?? przecieĹĽ BMW najbardziej traci na pierwszej pięćdziesiÄ…tce 0.7s. (z resztÄ… sam nie wiem dla czego) ale później nieco odrabia straty do RS6 przy serce ta różnica to 0.5s., przy dwustu to 0.4s. O czym to Ĺ›wiadczy? Ĺ»e jak to RS6 spodka siÄ™ z takim M5 na autostradzie, to po prostu nie nadÄ…ĹĽy za BMW... Nie patrzÄ…c na czas od zera, to BMW jest szybsze, miÄ™dzyczas 80-120 teĹĽ BMW na nieco lepszy. Ja wybieram BMW M5, bo najzwyczajniej w Ĺ›wiecie uciekam RS6  Z resztÄ… wystarczy popatrzeć na filmiki porĂłwnawcze starszych generacji tych aut. RS6 jak zwykle wiÄ™cej mocy, a jak przychodzi co do czego to nie nadÄ…ĹĽa za M5. JeĹ›li chodzi o wyĹ›cigi z jazdy (najczęściej spotykane w realu, jedziemy np. 100km/h i start np. do 200km/h), to audi ZAWSZE wyraĹşnie zostawaĹ‚o, tak jest i teraz, moĹĽe nie wyraĹşnie ale jednak!
|
| Pią, 19.09.2008, 10:51 |
|
 |
|
Rasti
Samochód: renault megane II
|
Mnie tu tez zaden sie nie podoba i nie kupił bym zadnego. ale wybieram chyba bmw, nastepnie mercedes i audi na koncu.bmw jest tansze, a ma takie osiagi jak jego kuzyni 
|
| Pią, 19.09.2008, 11:03 |
|
 |
|
macpraw
|
melonik napisał(a): sorry, ale co Ty w ogĂłle piszesz?? przecieĹĽ BMW najbardziej traci na pierwszej pięćdziesiÄ…tce 0.7s. (z resztÄ… sam nie wiem dla czego) ale później nieco odrabia straty do RS6 przy serce ta różnica to 0.5s., przy dwustu to 0.4s. O czym to Ĺ›wiadczy? Ĺ»e jak to RS6 spodka siÄ™ z takim M5 na autostradzie, to po prostu nie nadÄ…ĹĽy za BMW... Nie patrzÄ…c na czas od zera, to BMW jest szybsze, miÄ™dzyczas 80-120 teĹĽ BMW na nieco lepszy. Ja wybieram BMW M5, bo najzwyczajniej w Ĺ›wiecie uciekam RS6  Z resztÄ… wystarczy popatrzeć na filmiki porĂłwnawcze starszych generacji tych aut. RS6 jak zwykle wiÄ™cej mocy, a jak przychodzi co do czego to nie nadÄ…ĹĽa za M5. JeĹ›li chodzi o wyĹ›cigi z jazdy (najczęściej spotykane w realu, jedziemy np. 100km/h i start np. do 200km/h), to audi ZAWSZE wyraĹşnie zostawaĹ‚o, tak jest i teraz, moĹĽe nie wyraĹşnie ale jednak! SÄ…dzÄ™, ĹĽe TwĂłj wywĂłd jest stronniczy ze wzglÄ™du na markÄ™, ktĂłrÄ… jeĹşdzisz. WiÄ™c wytĹ‚umacz sobie i nam dlaczego Audi wygrywa na torze? Albo inaczej. Napisz dlaczego BMW nie wygraĹ‚o, lub kiedy by wygraĹ‚o.
|
| Sob, 20.09.2008, 16:16 |
|
 |
|
melonik
|
macpraw napisał(a): melonik napisał(a): sorry, ale co Ty w ogĂłle piszesz?? przecieĹĽ BMW najbardziej traci na pierwszej pięćdziesiÄ…tce 0.7s. (z resztÄ… sam nie wiem dla czego) ale później nieco odrabia straty do RS6 przy serce ta różnica to 0.5s., przy dwustu to 0.4s. O czym to Ĺ›wiadczy? Ĺ»e jak to RS6 spodka siÄ™ z takim M5 na autostradzie, to po prostu nie nadÄ…ĹĽy za BMW... Nie patrzÄ…c na czas od zera, to BMW jest szybsze, miÄ™dzyczas 80-120 teĹĽ BMW na nieco lepszy. Ja wybieram BMW M5, bo najzwyczajniej w Ĺ›wiecie uciekam RS6  Z resztÄ… wystarczy popatrzeć na filmiki porĂłwnawcze starszych generacji tych aut. RS6 jak zwykle wiÄ™cej mocy, a jak przychodzi co do czego to nie nadÄ…ĹĽa za M5. JeĹ›li chodzi o wyĹ›cigi z jazdy (najczęściej spotykane w realu, jedziemy np. 100km/h i start np. do 200km/h), to audi ZAWSZE wyraĹşnie zostawaĹ‚o, tak jest i teraz, moĹĽe nie wyraĹşnie ale jednak! SÄ…dzÄ™, ĹĽe TwĂłj wywĂłd jest stronniczy ze wzglÄ™du na markÄ™, ktĂłrÄ… jeĹşdzisz. WiÄ™c wytĹ‚umacz sobie i nam dlaczego Audi wygrywa na torze? Albo inaczej. Napisz dlaczego BMW nie wygraĹ‚o, lub kiedy by wygraĹ‚o. Jest stronniczy, ale stwierdzam FAKTY. Te auta nie sÄ… stworzone na tor, to po pierwsze, wiÄ™c nie ma znaczenia to ĹĽe Audi dojedzie o uĹ‚amki sekund szybciej po jakimĹ› mocno krÄ™tym torze, Te auta tak na prawdÄ™ bÄ™dÄ… rywalizować na drodze, raczej autostradzie, a tam jak widać BMW bÄ™dzie szybsze. JeĹ›li chodzi o Audi ktĂłre na tym torze na ktĂłry siÄ™ tak uwziÄ…Ĺ‚eĹ› jest nieco szybsze to po prostu oczywiste. W koĹ„cu RS6 wyszĹ‚o parÄ™ lat po M5 i celem Audi byĹ‚o pobicie BMW, niestety, a raczej "stety" udaĹ‚o im siÄ™ to tylko częściowo. I nie na kaĹĽdym torze wygrywa Audi, bo tak siÄ™ skĹ‚ada ĹĽe M5 jest szybsze na nurburingu, tak wiÄ™c jak widać Audi nie koniecznie wygrywa na torze, bo na autostradzie to na pewno przegrywa z M5. Tu masz czasy na trzech torach. Jak widać BMW na dwĂłch jest szybsze. Pozdro  Track RS6 Avant (C6) M5 (E60) Nordschleife 8:09 8:13 Hockenheim Short 1:15.7 1:16.5 Oschersleben 1:50.81 1:48.55
|
| Sob, 20.09.2008, 16:48 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
jakiś bełkot, gubisz się w zeznaniach kolego, trzeba sie pogodzic z tym że M5 jest już za słabe dla rywali, szybszy jest od niego nawet amerykański Cadillac  . P.S pamiętam taki filmik nakręcony na autostradzie M5 E39 vs Rs4 B5 M5tka była bez szans 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Sob, 20.09.2008, 16:59 |
|
 |
|
melonik
|
johny napisał(a): jakiĹ› beĹ‚kot, gubisz siÄ™ w zeznaniach kolego, trzeba sie pogodzic z tym ĹĽe M5 jest juĹĽ za sĹ‚abe dla rywali, szybszy jest od niego nawet amerykaĹ„ski Cadillac  . P.S pamiÄ™tam taki filmik nakrÄ™cony na autostradzie M5 E39 vs Rs4 B5 M5tka byĹ‚a bez szans  ChĹ‚opie, co ty w ogĂłle za bzdury wypisujesz. To amatorski filmik, pamiÄ™taj ĹĽe RS4 B5 byĹ‚o z turbinami ktĂłre moĹĽna zmieniać i tak na prawdÄ™ nie wiadomo co pod maskÄ… siedzi... Standardowe RS4 nie ma szans z takim BMW M5 E39, za rĂłwno B5 jak i B6. PoniĹĽej masz dwa filmiki na dowĂłd (B5 byĹ‚o podkrÄ™cone do 440 koni, to co M5 E39 zrobi ze standardowÄ… wersjÄ…?). Ja ci napisaĹ‚em jakie sÄ… fakty. RS6 jest wolniejsze od BMW M5 na "ringu" to wszystko tĹ‚umaczy ten tor to wyznacznik! A jakiĹ› beĹ‚kot to twoja wypowiedĹş, bo za mnÄ… przemawiajÄ… fakty, a za TobÄ…? Twoje urojenia i Ĺ›lepota! Ja w niczym siÄ™ nie gubiÄ™, to Ty nie moĹĽesz siÄ™ pogodzić z rzeczywistoĹ›ciÄ…. Jeszcze raz mam Ci przytoczyć oficjalne czasy z tego toru? Track RS6 Avant (C6) M5 (E60) Nordschleife 8:09 8:13 4s. różnicy to nie jest tak maĹ‚o.... MoĹĽe i nie jestem obiektywny, ale jeszcze raz Ci powtĂłrzÄ™, za mnÄ… przemawiajÄ… NIEZAPRZECZALNE FAKTY. http://video.google.pl/videoplay?docid= ... t=lf&hl=plhttp://video.google.pl/videoplay?docid= ... t=lf&hl=pl
|
| Sob, 20.09.2008, 17:38 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
ChĹ‚opie nie ciskaj siÄ™ tak nie bierz wszystkiego zbyt powaznie, ja teĹĽ mam BMW ale nie jestem zaĹ›lepiony tÄ… markÄ… melonik napisał(a): Track RS6 Avant (C6) M5 (E60) Nordschleife 8:09 8:13
4s. różnicy to nie jest tak mało.... z tego co napisałeś wynika że czas RS6 to 8.09 a m5 8.13 (to faktyczn czas toru BMW M5) wiec RS6 jes szybsze  z tego co wiem to 8.09 to czas toru RS4 V8 wiec auto słabsze o 87 KM jest szybsze od M5 
|
| Sob, 20.09.2008, 17:47 |
|
 |
|
fabio36
Samochód: Astra Coupe Bertone
|
Poza tym audi ma naped na cztery kola, a to jak wiadomo pochlania czesc energii. Stad porĂłwnywalne przyspieszenie pomimo wyzszej mocy.
|
| Pon, 22.09.2008, 18:35 |
|
|