Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

najlepsza limuzyna swiata to ...

bentley Arnage T
22
37%
Maybach 57s
18
31%
RR Phantom
19
32%

Razem głosów : 59

Śro, 31.01.2007, 22:45

No to mialem dylemat-albo Bentley albo Rolls. Maybach, mimo, ĹĽe jest niesamowicie zaawansowanym autem, odpada za tragiczny styl Klasy S na sterydach.
No i wybieram Bentleya- nie jest tak świetnym autem technicznie jak Rolls, ale ma więcej stylu, szyku i elegancji. Pozatym najlepiej pali gume z aut w porównaniu. :mryellow:

Śro, 31.01.2007, 23:37

el_Presidente napisał(a):Maybach, mimo, ĹĽe jest niesamowicie zaawansowanym autem, odpada za tragiczny styl Klasy S na sterydach.

a co tobie w s klasie nie pasuje. dla mnie s klasa to od lat ideal limuzyny wiec taki maybach tym bardziej chociaz co do s-ki to do w221 jeszcze nie do konca sie przyzwyczailem.od maybacha lekko zalatuje korea ale mysle ze jak wprowadza nastepna generacje to bedzie najlepsza pod kazdym wzgledem... przynajmniej mam taka nadzieje

Śro, 31.01.2007, 23:42

paparazzi napisał(a):a co tobie w s klasie nie pasuje.

to nie chodzi o to, co nie pasuje w S-klasie, tylko w Maybachu. Jeżeli jest t odrębny samochód, nawiązujący do tradycji itd, itp. to nie może wyglądać jak "eSka" nadmuchana

Śro, 31.01.2007, 23:43

S klasa sama w sobie zła nie jest. Ale Maybach powinien mieć indywidualny styl, gdyż ludzie za takie pieniądze oczekują czegoś lepszego niż przedłużonego Mercedesa. Chyba sie ze mną zgodzisz, że Rolls Royce stoi o poziom wyżej w hierarchi prestiżu od marki z gwiazdą. Daimler Chrysler udowodnił, że umie robić ładne i wyjątkowe Maybachy wypuszczając Exelero.

Czw, 01.02.2007, 0:04

el_Presidente napisał(a):S klasa sama w sobie zĹ‚a nie jest. Ale Maybach powinien mieć indywidualny styl, gdyĹĽ ludzie za takie pieniÄ…dze oczekujÄ… czegoĹ› lepszego niĹĽ przedĹ‚uĹĽonego Mercedesa

nie wiem ale mi sie wydaje ze ci co je kupuja kieruja sie tym ze to tak naprawde najwiekszy mercedes z innym znaczkiem.wiadomo ze nie wszyscy ale wiekszosc gdyby nie bylo maybacha nie kupowala by klasycznego w stylu RR ani Bentleya tylko jezdzila by teraz S klasami i CLami

Czw, 01.02.2007, 0:05

offloldowiec napisał(a):Nie rozumie i nie chce zrozumiec ludzi takich jak Dr.West, ktorzy mowia ze Bentley jest za mizerny do tego porownania.
Widac, ze mierzenie prestizu za pomoca ilosci pstryczkow elektryczkow nie ma pochodzenie plebejskie. Rolling Eyes
Ja oddaje glos na absolutnie perfekcyjnie wywazone Arnage

niektórzy nie rozumieją sie w ogóle i żyją. wiesz co to sa gusta i guściki ?
arnage jest biedny chociaż z tego powodu że nie można w niego wsadzić to co w Maybacha ale niektórych to po prostu boli i mówią że przerost formy itd itp że maybach jest taki sraki. a inne auta to są już wogóle ...
gadanie bez sensu.

Czw, 01.02.2007, 0:07

Bentley czy Rolls? Ciezki wybór, ale zdecydowałem: Bentley. ma tyle stylu co 10 Jagów XJ, jest elegancki i mocarny. Każdy detal, każdy szczegół ma tyle serca i brytyjskiego piękna jak żadne inne auto, coś cudownego. To stara brytyjska szkoła jaką uwielbiam. Wiem, jest stary, mnóstwo pali, pewnie ma tez sporo konstrukcyjnych wad, ale mi to nie przeszkadza. Zapewne Rolls jest tez znacznie nowoczesniejszy bardziej komfortowy i po prostu lepszy. Ale ten Bentley jest klasyczny aż do bólu, absolutnie uwielbiam go! A Maybach? Dla mnie nie istnieje, jest po prostu mdły, nudny i bez żadnej historii (albo odległej) i wygląda beznadziejnie, jego high-tech mnie nie bawi, może jakichś nastolatków?

Czw, 01.02.2007, 0:10

el_Presidente napisał(a):Maybach, mimo, ĹĽe jest niesamowicie zaawansowanym autem, odpada za tragiczny styl Klasy S na sterydach

z tego co mi wiadomo to Maybach był pierwszy niż nowa S klasa która jest podobna i odwrotnie :roll:
ale miałeś prawo nie wiedzieć

Czw, 01.02.2007, 0:13

Wiem o tym doskonale, ale Maybach jest podobny zarĂłwno do starej jak i nowej Sklasy. Wiesz, moze niezbyt jasno sie wyrazilem. Powinienem napisac Mercedesa w wersji jamnik. :roll:

Czw, 01.02.2007, 0:19

Dr.West napisał(a):
el_Presidente napisał:
Maybach, mimo, ĹĽe jest niesamowicie zaawansowanym autem, odpada za tragiczny styl Klasy S na sterydach

z tego co mi wiadomo to Maybach był pierwszy niż nowa S klasa która jest podobna i odwrotnie
ale miałeś prawo nie wiedzieć

chyba mu chodzilo ze jest podobny do w220 od ktorej maybach uzyl niektore elementy typu kierownice,wskazniki itd ale nie wiem co w tym zlego wszystko co zapozyczyli z s klasy zostalo poprawione i jest jeszcze lepsze

Czw, 01.02.2007, 1:51

Dr.West napisał(a):arnage jest biedny chociaĹĽ z tego powodu ĹĽe nie moĹĽna w niego wsadzić to co w Maybacha

mozna...

Czw, 01.02.2007, 8:15

Poproszę czarnego Bentleya. Świetny, ponadczasowy wygląd. Cudowne wnętrze. To auto kompletnie niczego nie musi udowadniać.
Reszta teĹĽ jest super ale jakoĹ› nie widzÄ™ siÄ™ za ich kierownicami.

Czw, 01.02.2007, 8:42

Dr.West napisał(a):arnage jest biedny chociaĹĽ z tego powodu ĹĽe nie moĹĽna w niego wsadzić to co w Maybacha

Tak do maybacha na zamowienie to nawet kuchenke wstawia. Po co to wszystko??! To ma byc samochod a nie wszystko w jednym

Czw, 01.02.2007, 9:32

Bentley jest paskudny z tylu ale zarazem fajny :P maybach za bardzo dresiarski, RR dla starszych panow a wiec chyba Bentley chociaz nie jest za ladny ale ma klase

Czw, 01.02.2007, 11:46

zastanawia mnie ze skoro wszyscy tak sie podniecaja arnage'm to czemu nikt go nie kupuje mimio "okazyjnej" ceny. tak sie mowi ze ladnie bentley wyglada na obrazkach ale jakbyscie naprawde mieli do wyboru ktorys z nich watpie ze kto kolwiek z was by wybral arnage'a

Czw, 01.02.2007, 11:52

Ja bym wybrał. Akurat Bentley chyba strat nie przynosi koncernowi VW.
Poza tym jakbym miał brać już Bentleya to tylko w kabriolecie 8)

Czw, 01.02.2007, 11:54

Głos na Bentley'a bo wygląda najbardziej elegancko i dostojnie. Klasyczna, ciężka sylwetka. Arnage wygląda przy Maybachu i Rolls'ie jakby był opancerzony. echnicznie wszystkie trzy to majstersztyki motoryzacyjne.

Czw, 01.02.2007, 12:00

el_Presidente napisał(a):Akurat Bentley chyba strat nie przynosi koncernowi VW.

no nie przynosi ale to dzieki continentalowi gt,gtc i flying spurowi.arnage jest juz lekko podstarzaly i nikt go nie kupuje.zreszta nie dlugo szykuje sie nastepca chodza pogloski ze bedzie mial silnik W16 ale ile w tym prawdy to sie okaze

Czw, 01.02.2007, 12:03

Rolls-royce Phantom wyglada tak jak by byl jakis stary :( te prostokÄ…tne lampy sÄ… beznadziejne

Czw, 01.02.2007, 12:04

No wiesz Maybach np. niby świetne auto, a sprzedaje się zdecydowanie poniżej oczekiwań MErcedesa, a ma niby nowe standardy wyznaczać. Przynosi Mercowi wielkie straty co roku :roll:
Wyślij odpowiedź