|
|
Obecny czas: Czw, 13.11.2025, 22:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Mercedes GL 420 CDI vs Range Rover TDV8
|
Mercedes GL 420 CDI vs Range Rover TDV8
| Autor |
Wiadomość |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
szakal napisał(a): eĹ›li tylko z tego powodu wybierasz GL to troche gĹ‚upi argument Obydwa to bardzo dobre auta i podobajÄ… mi siÄ™ praktycznie jednakowo (choć GL-a nie widziaĹ‚em jeszcze) wiÄ™c jakieĹ› kryterium musiaĹ‚em przyjąć szakal napisał(a): Masz poprostu szczęście, ĹĽe widujesz go codziennie. 
Nie, w Warszawie po prostu jest ich sporo i tyle.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 08.12.2006, 15:10 |
|
 |
|
szakal
|
Faethor napisał(a): A RR nie dorasta do piÄ™t Q7 co  PrĂłbujesz być bardziej cwany niĹĽ jesteĹ›???  PomyliĹ‚eĹ› mnie z kimĹ› bo ja nie patrze na Audi jak na marke, ktĂłre wygrywa z kaĹĽdym i jest w ogĂłle najlepsza. Tak jak ty patrzysz na Mercedesa. TakĹĽe uwaĹĽam, ĹĽe Range Rover jest lepszy od Q7 i GL razem wziÄ™tych  Te spasione auta nie majÄ… co szukać koĹ‚o RR. Markus napisał(a): Nie, w Warszawie po prostu jest ich sporo i tyle.
To kiedyś muszę odwiedzić stolice. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Pią, 08.12.2006, 15:25 |
|
 |
|
Dżony
|
szakal napisał(a): PomyliĹ‚eĹ› mnie z kimĹ› bo ja nie patrze na Audi jak na marke, ktĂłre wygrywa z kaĹĽdym i jest w ogĂłle najlepsza.
Czytając twoje posty można dojści do wniosku że właśnie w taki sposób patrzysz na Audi. Zawsze wybierasz Audi i umieszczasz MB na ostatnich miejscach.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Pią, 08.12.2006, 15:35 |
|
 |
|
KHOT
Samochód: Schuka-B
|
elCoyote napisał(a): Wybieram Range Rover'a za jego urokliwÄ… kwadraturÄ™ i "charakterność".
Popieram, zakochałem się w RR od pierwszego spojrzenia. Mercedes to taka wyższa limuzynka, na pewno świetna, wygodna i super wykonana, tylko że RR ma jeszcze w sobie to "coś". RR to Samochód na każdą okazję. Gdyby w zestawieniu był G-klasse, byłby "o włos" tylko przez ślepą miłość do RR. GL nie ma tutaj co szukać...
_________________ "Oszczędny to będzie na przykład "golfik III w tedeiku", tyle że z radością z jazdy nie ma to wiele wspólnego. Już lepiej Poloneza, obciach mniejszy"
- mastah Jonas
|
| Pią, 08.12.2006, 16:31 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
zdecydowanie RR to auto ma styl i klasę której na próżno szukać W GL, kupując ten wóz dostajesz przepustkę do wyższych rejonów motoryzacji to przecież terenowy Rolls-Royce, a GL to tylko przerobiona ML-klas nic więcej, choć wygląda całkiem sensownie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 08.12.2006, 17:30 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Nie wiedziałem, że w RR jest dostępny diesel V8... Może mi ktoś powiedziec czy to własna, czy pożyczona konstrukcja?? (jeżeli tak to od kogo).
Jak Markus zauważył RR jeździ pełno po Wawie, ale to nie powód by go odrzucic... Po prostu są to świetne auta. Myślę, że w terenie bijące na głowę GL'a. Osobiście wolałbym RR, ale czarnego i w wersji Sport 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pią, 08.12.2006, 18:29 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Wybieram Merca ponieważ , podoba mi się jego wygląd i osiągi bardziej do jazdy po autostradach itp. niż po polach i górkach RR bardziej do tego pasuje. podobają mi się również wnętrza i tak pada głos na MERCEDESa.
|
| Pią, 08.12.2006, 18:59 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
lordzofmafia napisał(a): Nie wiedziaĹ‚em, ĹĽe w RR jest dostÄ™pny diesel V8... MoĹĽe mi ktoĹ› powiedziec czy to wĹ‚asna, czy poĹĽyczona konstrukcja?? (jeĹĽeli tak to od kogo).
jest to konstrukcja matki-koncernu forda.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 08.12.2006, 19:04 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Range Rovera, podoba mi się, ma ładne wnetrze i styl, Mercedes tez mnie kreci, ale jednak aż tak bardzo, jest troche za duzy i nie do końca podoba mi sie jego linia nadwozia.
|
| Pią, 08.12.2006, 19:23 |
|
 |
|
marcel911
|
RR bo ma styl i coĹ› takiego, ĹĽe siÄ™ nie starzeje. Ma jakiĹ› urok, ktĂłrego mercowi brak, a jest on w dodatku jest obrzydliwie brzydki.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Pią, 08.12.2006, 19:38 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Biore RR, na poczatku nie bylem pewny, ale biorac pod uwage mdly wyglad wnetrza w GL zdecydowanie bardziej podoba mi sie RR. To wnetrze wymiata.
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Pią, 08.12.2006, 20:27 |
|
|