|
|
Obecny czas: Pią, 08.05.2026, 1:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Dodge Caliber SXT 2.0 CRD vs Mercedes-Benz A 200 CDI
|
Dodge Caliber SXT 2.0 CRD vs Mercedes-Benz A 200 CDI
| Autor |
Wiadomość |
|
Wielblad
|
Miden napisał(a): kazdy kto ma mercedesa uwaza siebie za krola szosy i nie ma na niego mocnych Heh to znasz sporo osob jezeli znasz wszytskich posiadaczy Mercedesa, gratuluje dobrego podejscia psychologicznego, ze odrazu wszytskich przeswietliĹ‚es i wiesz co mysla. Teraz powinenes napisac ksiazke i zbic miliony ... Seth napisał(a): tiaaa, i co jeszcze... za to Ty pewnie wybraĹ‚byĹ› A klasÄ™ nawet jakby byĹ‚a porĂłwnywana z Bentleyem Arnage, alboe Ferrari 575M, bo to przecieĹĽ Mercedes i w zwiÄ…zku z tym najlepszy samochĂłd na Ĺ›wiecie
Równie dobrze moge podciagnac to zdanie pod siebie wiec sie wypowiem. Seth przechodzisz tutaj ze skrajnosci w skrajnosc. Oczywiscie, ze ja równiez bym wybrał Bentleya Arange ktory notabene bardzo mi sie podoba zamiast jakiejs tam A-klasy do ktorej nie pawam optymizmem. Nie podoba mi sie poprostu, traktuje ja jak gorszego Mercedesa. Równiez nie uwazam, ze Merecedes jest najlepsza marka na swiecie, Mercedes to poprostu marka ktora mi sie najbardziej podoba.
A tutaj wybrał bym równiez A-klase ktora jak pisałem wyzej nie podoba mi sie zabardzo. Widziałem Dodga juz sporo razy, miałem nawet okazje wejsc do srodka i nie jest ze wesoło... Pozatym mi sie nie podoba z wygladu...
_________________ собаке где деньги?
|
| Śro, 23.08.2006, 15:40 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Wielblad napisał(a): Seth przechodzisz tutaj ze skrajnosci w skrajnosc.
wiem, ale zostałem tak samo potraktowany, że wybiorę Calibra, tylko dlatego, że nie jest Mercedesem
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 23.08.2006, 16:12 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Seth napisał(a): wiem, ale zostaĹ‚em tak samo potraktowany, ĹĽe wybiorÄ™ Calibra, tylko dlatego, ĹĽe nie jest Mercedesem
A co nie miałem racji i wybrałeś Mercedesa  Po prostu znam gusta niektórych użytkowników  Jak poczułeś się urażony to soory 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 23.08.2006, 16:14 |
|
 |
|
Seth
|
Kobi napisał(a): A co nie miaĹ‚em racji i wybraĹ‚eĹ› Mercedesa ale nie z tego powodu co napisaĹ‚eĹ› Cytuj: Jak poczuĹ‚eĹ› siÄ™ uraĹĽony to soory
po prostu nie oceniaj innych po sobie 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 23.08.2006, 16:30 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Seth napisał(a): po prostu nie oceniaj innych po sobie
Jak już pisałem nie uważam Mercedesa za najlepszą markę na świecie i nie wybieram zawsze aut tej marki we wszelakich porównaniach 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 23.08.2006, 16:37 |
|
 |
|
Hans
|
te fokti powinny przedstawiać identyczne sytuacje a tak są do du*y poprostu, każą porównać przody aut a dają zdięcie boku i z tyłu, przecierz to nielogiczne  , nie głosuje na nic 
_________________ ...::: EternaL :::...
|
| Śro, 23.08.2006, 16:42 |
|
 |
|
greq19
|
stawiam na merolka poprostu bardziej dopracowane auto 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Śro, 23.08.2006, 17:14 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Kobi napisał(a): Johny i Seth odrazu lepiej napiszcie, ĹĽe gĹ‚osujecie na Dodga bo nie lubicie Mercedesa i nigdy na niego nie zagĹ‚osujecie, po co macie siÄ™ wyslilać i wymyĹ›lać jakieĹ› farmazony
znasz mie dobrze wybieram Dodga za to że nie jest Mercedesem, poza tym A-kalsa to totalna profanacja marki Mercedes, małe szajsowate toczydło, Dodge wygląda znacznie lepeij, choć generalnie jest gorszym autem. A cena 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 23.08.2006, 17:34 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
W Polsce Dodge Caliber z tym silnikiem i wersja SXT kosztuje od 82 000 zł, natomiast Mercedes A 97 700 zł. Różnica moim zdaniem nie jest taka wielka 
|
| Śro, 23.08.2006, 17:41 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Kobi napisał(a): W Polsce Dodge Caliber z tym silnikiem i wersja SXT kosztuje od 82 000 zĹ‚, natomiast Mercedes A 97 700 zĹ‚. Różnica moim zdaniem nie jest taka wielka
pozostaje jescze kwestia wyposaĹĽenia
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Śro, 23.08.2006, 17:43 |
|
 |
|
Seth
|
15 tys. to nie jest duża różnica?  To daj mi 15 tys. 
|
| Śro, 23.08.2006, 17:43 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Seth napisał(a): 15 tys. to nie jest duĹĽa różnica? To daj mi 15 tys.
Już sam nie wiem czy 15 tys. czy jeszcze więcej  co jedna strona to inne cenny, spójrzcie sami KLIK Co ciekawe jak wziełem lepszą wersją wyposażenia czyli ELEGANCE to cena była ta sama co AVANTGARDE  ja już sam nie wiem co ile kosztuje i jak jest wyposażone 
|
| Śro, 23.08.2006, 17:46 |
|
 |
|
Seth
|
tak czy inaczej, to jest ponad 15% - i to nie jest duża różnica?... to owszem, nie jest duża różnica, ale jak sie zastanawiasz, czy wydać 450 czy 465 tys. a nie 80 czy 95 
|
| Śro, 23.08.2006, 18:01 |
|
 |
|
Rules
|
Jakoś mi sie nie podoba ten Dodge Caliber taki jakiś jest pokraczny. Wybieram Merca, ładnie wygląda i ma ładne wnętrze.
|
| Śro, 23.08.2006, 19:16 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybieram Mercedesa wygląda ładniej i ma ładniejsze wnętrze no i lepszy znaczek na masce 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Śro, 23.08.2006, 19:50 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Wybieram VANowatego A - klasse ponieważ prezentuje się stanowczo ładniej niż SUVowaty Dodge.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Śro, 23.08.2006, 22:54 |
|
 |
|
Krzysiek_75
|
Mercedes to kiepska niemiecka robota.
Dodge jest straszny w środku. Polecam niedowiarkom: wsiądźcie i sprawdżcie organoleptycznie. Padaczka, obrzydlistwo, plastyki jak w robotach kuchennych, miskach, czy plastykowych sztućcach z chińskiej budy. Żal mi tych, którzy to robili i jeszcze bardziej tych, którzy się pomylili i to kupili. Po prostu przykro patrzeć.
_________________ o golf significa merda do caralho, que esmaga uma derrota totala, audi idêntico. Provavelmente o carro o mais mau no mundo.
|
| Czw, 24.08.2006, 10:10 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
johny napisał(a): A-kalsa to totalna profanacja marki Mercedes, maĹ‚e szajsowate toczydĹ‚o
A co powiesz o Audi A2?
A wracajÄ…c do porĂłwnania to bez cienia zastanowienia Mercedes. WyglÄ…da nieĹşle, jest naprawdÄ™ dobrze wykonany, ma lepsze osiÄ…gi, lepsze hamulce, jest cichszy i ma o niebo korzystniejsze warunki gwarancji.
W Calibrze śmieszą mnie charakterystyczne wyżłobienia na butelki z Colą Light w schowku. No tak, po obfitym posiłku w McDonald's dobrze jest napić się schłodzonej Coli dietetycznej, którą mam zawsze pod ręką dzięki mojemu Dodge'owi 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pon, 28.08.2006, 10:34 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
markus napisał(a): A co powiesz o Audi A2?
to samo, i dobrze że poniosło klęskę moze już nie wrócą do tego pomysłu (choć niestety ponoć coś kombinują)
|
| Pon, 28.08.2006, 13:59 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
johny napisał(a): markus napisał(a): A co powiesz o Audi A2? to samo, i dobrze ĹĽe poniosĹ‚o klÄ™skÄ™ moze juĹĽ nie wrĂłcÄ… do tego pomysĹ‚u (choć niestety ponoć coĹ› kombinujÄ…)
W tej kwestii się zgadzamy. Ja też nie przepadam (najłagodniej mówiąc) za gównianymi toczydełkami produkowanymi przez firmy specjalizujące się w limuzynach.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pon, 28.08.2006, 14:29 |
|
|