Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 21:42

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5 

Moim faworytem w tym porównaniu jest:
BMW X5 49%  49%  [ 46 ]
Mercedes R 320 15%  15%  [ 14 ]
Audi Q7 35%  35%  [ 33 ]
Razem głosów : 93

Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jak dla mnie Audi jest brzydkie tak jak i Mercedes, tym samym głosuje na BMW, które chociaż jest najstarsze z tego porównania wyglada najlepiej.

Pią, 28.04.2006, 20:59
Awatar użytkownika

x5 lub q7.. x5 jest barzo dobre w tej klasie, ale juz wiek daje o sobie znac, wiec pewnie wybrałbym q7

Pią, 28.04.2006, 21:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: z południa
Było podobne porównanie, nie będę się więc ponownie rozpisywał. Wybieram Q7 :!: bezapelacyjnie :!:

Sob, 29.04.2006, 15:36

Miejscowość: Sandomierz
Q7 to numer jeden jak dla mnie. Na ostatnie R 320 najgorszy w stawce!

Sob, 29.04.2006, 16:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Citroen Saxo
I znowu o tym samym.To już n-ta ankieta z udziałem Q7 i R-klasy.Z przykrością muszę stwierdzić,że przez te liczne ankiety zagubiłem się w moich rozmyślaniach i tym razem wybieram właśnie Mercedesa.Może nie ma stylu,ale łączy zalety wszystkich modeli Mercedesa z uniwersalnością crossovera.Za to pomyłką w tym zestawieniu jest X5,które przegrywa wiekiem.

Sob, 29.04.2006, 20:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice / Czestochowa
Samochód: Pandaren / Scierka
Post Re:
GubaĹ‚ek napisał(a):
Nie ale to znikąd się nie wzieło!!! A gdybyś był choć troszke domyślny to bys wiedział ze Gwiazda na masce to prestiż większy od Audi i nie jest to tylko moje zdanie tylko większości ludzi!!

O, pana bym odeslal do watku nt. bravo vs a3, lecz zostal wyczyszczony z trzech stron. Wiekszosc ludzi Twojego kroju kupi sobie 10-letnie e39 zamiast clio ktorym i tak bedzie jezdzic po miescie z predkoscia 50km/h do pracy i spowrotem i nigdy w zyciu niespedzi wakacji 'za kolkiem' ;)

No coz, jak bym juz mial brac, to Q7, bardzo swiezo wyglada i prezentuje sie jak totalny czolg, czyli mocarnie tak jak powinien :) a wszystkie auta zapewne jezdza podobnie.

Sob, 25.10.2008, 22:26

Post Re: Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5
Mercedes najciekawszy i najbardziej praktyczny (z mojego punktu widzenia) z całego porównania. Dwa pozostałe wozy mi się nie podobają.

Nie, 26.10.2008, 1:28

Poza sensem istnienia takich samochodów to nie kupiłbym żadnego ze względu na wygląd.
Luksusowe środki nie rekompensują wg mnie dziwnego tworu jakim są SUV`y.

Nie, 26.10.2008, 9:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Corby
Samochód: Civic Coupe D16Y7
Jako pierwsze odpada BMW - bo ani mi sie nie podoba, ani nie ma nic czego nie oferuje cala reszta SUV-ow.
Mercedes wizualnie jest do bani, ale jesli bym go kupil to raczej ogladalbym go od srodka, a wnetrze dla mnie wygrywa w tym porownaniu.
Audi - wyglada jak kaszalot, ale ma swoj urok. Mnie jakos za serce ujmuje :)
Reasumujac nie kupilbym zadnego :)

Nie, 26.10.2008, 10:20

Miejscowość: Poznań
Post Re: Re:
Memfis napisał(a):
GubaĹ‚ek napisał(a):
Nie ale to znikąd się nie wzieło!!! A gdybyś był choć troszke domyślny to bys wiedział ze Gwiazda na masce to prestiż większy od Audi i nie jest to tylko moje zdanie tylko większości ludzi!!

O, pana bym odeslal do watku nt. bravo vs a3, lecz zostal wyczyszczony z trzech stron. Wiekszosc ludzi Twojego kroju kupi sobie 10-letnie e39 zamiast clio ktorym i tak bedzie jezdzic po miescie z predkoscia 50km/h do pracy i spowrotem i nigdy w zyciu niespedzi wakacji 'za kolkiem' ;)

No coz, jak bym juz mial brac, to Q7, bardzo swiezo wyglada i prezentuje sie jak totalny czolg, czyli mocarnie tak jak powinien :) a wszystkie auta zapewne jezdza podobnie.

Jesteś załosny Memfis.A i szczerze mówiąc chciałbym Cie spotkać w takim clio, a ja jechałbym e-39 wtedy byśmy pogadali.

Nie, 26.10.2008, 10:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice / Lubliniec
Samochód: Audi A4
Zdecydowanie wybieram Audi Q7 jest najładniejsze i najlepsze technologicznie , Mercedes to straszny nie wypał wrecz odstrasza swoim wyglądem , a BMW X5 hmm....jest ok. ale przydałby sie juz nowy nastepca bo sam model juz jest wiekowy troszke

Nie, 26.10.2008, 11:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Piotr_24 napisał(a):
Zdecydowanie wybieram Audi Q7 jest najładniejsze i najlepsze technologicznie , Mercedes to straszny nie wypał wrecz odstrasza swoim wyglądem , a BMW X5 hmm....jest ok. ale przydałby sie juz nowy nastepca bo sam model juz jest wiekowy troszke

Ale odkop :roll: jakbyś uważnie popatrzył to X5 ma już następce od ponad roku
a niby dlaczego Audi jest najlepsze technologicznie :?: a Mercedes jest niewypałem wygląd to kwestia gustu i nie decyduje o poziomie daengo samochodu.
A więc tak:
1.BMW X5-najładniejszy i to mi wystarczy(oczywiście mówię to już o nowym modelu)najbardziej mi odpowiada.
2.MB R-klasy-gdyby nie te światła z przodu byłby śliczny a tak tylko ładny, a poza tym ta vanowata koncepcja niezbyt mi odpowiada wolę SUV'a. Technicznie świetny jak i konkurenci gdyby to był ML to 1 miejsce a tak tylko 2.
3.Audi Q7-straszna paskuda, do tej pory mnie odrzuca jest okropna, koszmarna itd...choć na pewno nie odstaje od konkurentów technicznie.

A w sumie to wybrałbym ML'a ale ,że jest nieobecny to niech będzie X5.

Nie, 26.10.2008, 14:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Na żywo widziałem tylko Audi Q7 oraz BMW X5, Mercedsa nie widziałem ale na podstawie zdjęc nie zabardzo przypadł mi do gustu. Widząc Audice Q7 zauroczyłem sie w nim, piękne auto w pięknym kolorze(srebrny, pasuje do niego) wygląda bardzo ładnie i wypaśnie. BMW wygląda łądnie, ale nie ponad czasowo, kanciaste kształty, natomias Adi piękny przód, gorszy tył, ale jest możliwe. Wnętrze bardzo fajne pasuje do ogółu.
GŁOS na Audi Q7

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Nie, 26.10.2008, 14:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
Post Re:
Capone napisał(a):
Za przeproszenie Mercedes R to GÓW*O. X5 przejdzie ale jest troche za stare. 100% Audi Q7. :lol:

jesli chodzi o R to zgodze sie co do wygladu , co do technicznych spraw nie mam zdaia bo to nowe auto
Zgadzam sie z pozostałą wypowiedzią :)

Nie, 26.10.2008, 15:25
Awatar użytkownika

Jezu nie kopcie tego tematu i tej ankiety ! :roll:

Nie, 26.10.2008, 18:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sunshine State
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
Trudno porownac 3 auta ktore sa w 3 innych klasach.

-Q7 = Crossover
-R Class = Nic innego niz minivan
-X5 = SUV

Wybral bym Q7 4.2, Jednostka V6 jest za slaba a diesli tutaj nie ma.

Q7 - Okay na jazde na drogach. Podoba mi sie wnetrze :)
R Class - Dziwne, brzydkie jak cholera, ciasne do tego..co to wogole jest?!
X5 - Okay na asfalt. Do terenu, holowania sie nie do niczego. Dobre auto dla baby ktora jezdzi do Starbucks i na zakupy, bo na tyle sie nadaje.

04' Dodge Stratus R/T 3.0L
06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4
99' Buick Riviera 3.8L Supercharged

Pon, 27.10.2008, 16:13
Awatar użytkownika

Mercedes, to tylko limuzyna, bo co to za prestiż jeździć napompowanym do granic minivanem :?

Pozostaje spór pomiędzy X5 E53 i Q7. Jeśli X5 I to bez zastanowienia kupiłbym Q7 8) .

Duży dylemat mam między X5 E70 a Q7. Bardzo podoba mi się Q7, wygląda jak paker, cieszy moje oko zawsze kiedy przejeżdża obok mnie. X5 E70 jest prawie idealne, ale zachowało charakter poprzednika (może nawet trochę go ubyło :> ), dopiero po jazdach próbnych bym mógł dokładnie się określić.
Jednak głos na Q7 :mryellow:

Wto, 28.10.2008, 18:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
PwrdByMopar napisał(a):
R Class - Dziwne, brzydkie jak cholera, ciasne do tego..co to wogole jest?!

R-klasse jest ciasny? To ciekawe, w każdym teście który czytałem był opisywany jako wyjątkowy wygodna i przestronna "salonka" na kołach. Coś na kształt minivana klasy "S". I oddaję głos właśnie na niego. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach i wtedy widać tak naprawdę jego gabaryty. Reszta to sam cymesik, to przecież MB.

Nie twierdzę, że reszta jest zła, bo tak nie jest. Po prostu najbardziej odpowiada mi koncepcja R-klasse.

Wto, 28.10.2008, 20:59

Ja również nie uważam żeby R był ciasny, siedziałem w nim chwilkę w salonie i wnętrze wydało mi się równie duże co w GL. Poza tym podoba mi się ten wóz, taki lekko usportowiony VAN.

A głos oddałem na Q7, trochę przez pomyłkę. Gdybym wcześniej zauważył, że w ankiecie jest "stare" X5 głos oddałbym właśnie na BMW. Jednak nie zorientowalem się, że ankieta nie jest aktualna :lol: Tragedii nie ma, gdybym zamiast X5 dostał Q7 na pewno bym nie płakał (mimo, że nie za bardzo mi się podoba) :mryellow:

Wto, 28.10.2008, 22:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sunshine State
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
Cytuj:
R-klasse jest ciasny? To ciekawe, w każdym teście który czytałem był opisywany jako wyjątkowy wygodna i przestronna "salonka" na kołach. Coś na kształt minivana klasy "S". I oddaję głos właśnie na niego. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach i wtedy widać tak naprawdę jego gabaryty. Reszta to sam cymesik, to przecież MB.

Porownuje go do innych Minivanow bo on niczym innym jest, i siedzac w nim pare razy jest to widoczne. Jest dziwny i za drogi dlatego go nikt nie kupuje, mieli ich sprzedawac 50,000+ na rok a wyszlo na 12-15,000 na rok.

04' Dodge Stratus R/T 3.0L
06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4
99' Buick Riviera 3.8L Supercharged

Czw, 30.10.2008, 1:54
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2