|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 21:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5
|
Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5
| Autor |
Wiadomość |
|
Rules
|
Jak dla mnie Audi jest brzydkie tak jak i Mercedes, tym samym głosuje na BMW, które chociaż jest najstarsze z tego porównania wyglada najlepiej.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 28.04.2006, 20:59 |
|
 |
|
marcel911
|
x5 lub q7.. x5 jest barzo dobre w tej klasie, ale juz wiek daje o sobie znac, wiec pewnie wybrałbym q7
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Pią, 28.04.2006, 21:34 |
|
 |
|
Neken
|
Było podobne porównanie, nie będę się więc ponownie rozpisywał. Wybieram Q7  bezapelacyjnie 
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Sob, 29.04.2006, 15:36 |
|
 |
|
Dragon
|
Q7 to numer jeden jak dla mnie. Na ostatnie R 320 najgorszy w stawce!
|
| Sob, 29.04.2006, 16:03 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
I znowu o tym samym.To już n-ta ankieta z udziałem Q7 i R-klasy.Z przykrością muszę stwierdzić,że przez te liczne ankiety zagubiłem się w moich rozmyślaniach i tym razem wybieram właśnie Mercedesa.Może nie ma stylu,ale łączy zalety wszystkich modeli Mercedesa z uniwersalnością crossovera.Za to pomyłką w tym zestawieniu jest X5,które przegrywa wiekiem.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Sob, 29.04.2006, 20:55 |
|
 |
|
Memfis
Samochód: Pandaren / Scierka
|
 Re:
GubaĹ‚ek napisał(a): Nie ale to znikÄ…d siÄ™ nie wzieĹ‚o!!! A gdybyĹ› byĹ‚ choć troszke domyĹ›lny to bys wiedziaĹ‚ ze Gwiazda na masce to prestiĹĽ wiÄ™kszy od Audi i nie jest to tylko moje zdanie tylko wiÄ™kszoĹ›ci ludzi!! O, pana bym odeslal do watku nt. bravo vs a3, lecz zostal wyczyszczony z trzech stron. Wiekszosc ludzi Twojego kroju kupi sobie 10-letnie e39 zamiast clio ktorym i tak bedzie jezdzic po miescie z predkoscia 50km/h do pracy i spowrotem i nigdy w zyciu niespedzi wakacji 'za kolkiem'  No coz, jak bym juz mial brac, to Q7, bardzo swiezo wyglada i prezentuje sie jak totalny czolg, czyli mocarnie tak jak powinien  a wszystkie auta zapewne jezdza podobnie.
|
| Sob, 25.10.2008, 22:26 |
|
 |
|
biela
|
 Re: Audi Q7 vs Mercedes R 320 vs BMW X5
Mercedes najciekawszy i najbardziej praktyczny (z mojego punktu widzenia) z całego porównania. Dwa pozostałe wozy mi się nie podobają.
|
| Nie, 26.10.2008, 1:28 |
|
 |
|
kaeres
|
Poza sensem istnienia takich samochodów to nie kupiłbym żadnego ze względu na wygląd. Luksusowe środki nie rekompensują wg mnie dziwnego tworu jakim są SUV`y.
|
| Nie, 26.10.2008, 9:09 |
|
 |
|
FTO
Samochód: Civic Coupe D16Y7
|
Jako pierwsze odpada BMW - bo ani mi sie nie podoba, ani nie ma nic czego nie oferuje cala reszta SUV-ow. Mercedes wizualnie jest do bani, ale jesli bym go kupil to raczej ogladalbym go od srodka, a wnetrze dla mnie wygrywa w tym porownaniu. Audi - wyglada jak kaszalot, ale ma swoj urok. Mnie jakos za serce ujmuje  Reasumujac nie kupilbym zadnego 
|
| Nie, 26.10.2008, 10:20 |
|
 |
|
Gubałek
|
 Re: Re:
Memfis napisał(a): GubaĹ‚ek napisał(a): Nie ale to znikÄ…d siÄ™ nie wzieĹ‚o!!! A gdybyĹ› byĹ‚ choć troszke domyĹ›lny to bys wiedziaĹ‚ ze Gwiazda na masce to prestiĹĽ wiÄ™kszy od Audi i nie jest to tylko moje zdanie tylko wiÄ™kszoĹ›ci ludzi!! O, pana bym odeslal do watku nt. bravo vs a3, lecz zostal wyczyszczony z trzech stron. Wiekszosc ludzi Twojego kroju kupi sobie 10-letnie e39 zamiast clio ktorym i tak bedzie jezdzic po miescie z predkoscia 50km/h do pracy i spowrotem i nigdy w zyciu niespedzi wakacji 'za kolkiem'  No coz, jak bym juz mial brac, to Q7, bardzo swiezo wyglada i prezentuje sie jak totalny czolg, czyli mocarnie tak jak powinien  a wszystkie auta zapewne jezdza podobnie. JesteĹ› zaĹ‚osny Memfis.A i szczerze mĂłwiÄ…c chciaĹ‚bym Cie spotkać w takim clio, a ja jechaĹ‚bym e-39 wtedy byĹ›my pogadali.
|
| Nie, 26.10.2008, 10:29 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
Zdecydowanie wybieram Audi Q7 jest najładniejsze i najlepsze technologicznie , Mercedes to straszny nie wypał wrecz odstrasza swoim wyglądem , a BMW X5 hmm....jest ok. ale przydałby sie juz nowy nastepca bo sam model juz jest wiekowy troszke
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Nie, 26.10.2008, 11:26 |
|
 |
|
Dżony
|
Piotr_24 napisał(a): Zdecydowanie wybieram Audi Q7 jest najĹ‚adniejsze i najlepsze technologicznie , Mercedes to straszny nie wypaĹ‚ wrecz odstrasza swoim wyglÄ…dem , a BMW X5 hmm....jest ok. ale przydaĹ‚by sie juz nowy nastepca bo sam model juz jest wiekowy troszke Ale odkop  jakbyĹ› uwaĹĽnie popatrzyĹ‚ to X5 ma juĹĽ nastÄ™pce od ponad roku a niby dlaczego Audi jest najlepsze technologicznie  a Mercedes jest niewypaĹ‚em wyglÄ…d to kwestia gustu i nie decyduje o poziomie daengo samochodu. A wiÄ™c tak: 1.BMW X5-najĹ‚adniejszy i to mi wystarczy(oczywiĹ›cie mĂłwiÄ™ to juĹĽ o nowym modelu)najbardziej mi odpowiada. 2.MB R-klasy-gdyby nie te Ĺ›wiatĹ‚a z przodu byĹ‚by Ĺ›liczny a tak tylko Ĺ‚adny, a poza tym ta vanowata koncepcja niezbyt mi odpowiada wolÄ™ SUV'a. Technicznie Ĺ›wietny jak i konkurenci gdyby to byĹ‚ ML to 1 miejsce a tak tylko 2. 3.Audi Q7-straszna paskuda, do tej pory mnie odrzuca jest okropna, koszmarna itd...choć na pewno nie odstaje od konkurentĂłw technicznie. A w sumie to wybraĹ‚bym ML'a ale ,ĹĽe jest nieobecny to niech bÄ™dzie X5.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 26.10.2008, 14:41 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Na ĹĽywo widziaĹ‚em tylko Audi Q7 oraz BMW X5, Mercedsa nie widziaĹ‚em ale na podstawie zdjÄ™c nie zabardzo przypadĹ‚ mi do gustu. WidzÄ…c Audice Q7 zauroczyĹ‚em sie w nim, piÄ™kne auto w piÄ™knym kolorze(srebrny, pasuje do niego) wyglÄ…da bardzo Ĺ‚adnie i wypaĹ›nie. BMW wyglÄ…da łądnie, ale nie ponad czasowo, kanciaste ksztaĹ‚ty, natomias Adi piÄ™kny przĂłd, gorszy tyĹ‚, ale jest moĹĽliwe. WnÄ™trze bardzo fajne pasuje do ogółu. GĹOS na Audi Q7
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 26.10.2008, 14:56 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
 Re:
Capone napisał(a): Za przeproszenie Mercedes R to GĂ“W*O. X5 przejdzie ale jest troche za stare. 100% Audi Q7.  jesli chodzi o R to zgodze sie co do wygladu , co do technicznych spraw nie mam zdaia bo to nowe auto Zgadzam sie z pozostałą wypowiedziÄ… 
|
| Nie, 26.10.2008, 15:25 |
|
 |
|
slawek
|
Jezu nie kopcie tego tematu i tej ankiety ! 
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Nie, 26.10.2008, 18:09 |
|
 |
|
PwrdByMopar
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
|
Trudno porownac 3 auta ktore sa w 3 innych klasach. -Q7 = Crossover -R Class = Nic innego niz minivan -X5 = SUV Wybral bym Q7 4.2, Jednostka V6 jest za slaba a diesli tutaj nie ma. Q7 - Okay na jazde na drogach. Podoba mi sie wnetrze R Class - Dziwne, brzydkie jak cholera, ciasne do tego..co to wogole jest?! X5 - Okay na asfalt. Do terenu, holowania sie nie do niczego. Dobre auto dla baby ktora jezdzi do Starbucks i na zakupy, bo na tyle sie nadaje.
_________________ 05' Jeep Grand Cherokee 5.7L Hemi Limited 4x4 K&N 05' Jeep Grand Cherokee 4.7L Limited 4x4 03' Chevrolet Corvette 5.7 LS1 04' Dodge Stratus R/T 3.0L 06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4 99' Buick Riviera 3.8L Supercharged
|
| Pon, 27.10.2008, 16:13 |
|
 |
|
t0m3k911
|
Mercedes, to tylko limuzyna, bo co to za prestiż jeździć napompowanym do granic minivanem Pozostaje spór pomiędzy X5 E53 i Q7. Jeśli X5 I to bez zastanowienia kupiłbym Q7  . Duży dylemat mam między X5 E70 a Q7. Bardzo podoba mi się Q7, wygląda jak paker, cieszy moje oko zawsze kiedy przejeżdża obok mnie. X5 E70 jest prawie idealne, ale zachowało charakter poprzednika (może nawet trochę go ubyło  ), dopiero po jazdach próbnych bym mógł dokładnie się określić. Jednak głos na Q7 
|
| Wto, 28.10.2008, 18:31 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
PwrdByMopar napisał(a): R Class - Dziwne, brzydkie jak cholera, ciasne do tego..co to wogole jest?! R-klasse jest ciasny? To ciekawe, w kaĹĽdym teĹ›cie ktĂłry czytaĹ‚em byĹ‚ opisywany jako wyjÄ…tkowy wygodna i przestronna "salonka" na koĹ‚ach. CoĹ› na ksztaĹ‚t minivana klasy "S". I oddajÄ™ gĹ‚os wĹ‚aĹ›nie na niego. Na ĹĽywo wyglÄ…da duĹĽo lepiej niĹĽ na fotkach i wtedy widać tak naprawdÄ™ jego gabaryty. Reszta to sam cymesik, to przecieĹĽ MB. Nie twierdzÄ™, ĹĽe reszta jest zĹ‚a, bo tak nie jest. Po prostu najbardziej odpowiada mi koncepcja R-klasse.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 28.10.2008, 20:59 |
|
 |
|
Joey
|
Ja również nie uważam żeby R był ciasny, siedziałem w nim chwilkę w salonie i wnętrze wydało mi się równie duże co w GL. Poza tym podoba mi się ten wóz, taki lekko usportowiony VAN. A głos oddałem na Q7, trochę przez pomyłkę. Gdybym wcześniej zauważył, że w ankiecie jest "stare" X5 głos oddałbym właśnie na BMW. Jednak nie zorientowalem się, że ankieta nie jest aktualna  Tragedii nie ma, gdybym zamiast X5 dostał Q7 na pewno bym nie płakał (mimo, że nie za bardzo mi się podoba) 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Wto, 28.10.2008, 22:37 |
|
 |
|
PwrdByMopar
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
|
Cytuj: R-klasse jest ciasny? To ciekawe, w każdym teście który czytałem był opisywany jako wyjątkowy wygodna i przestronna "salonka" na kołach. Coś na kształt minivana klasy "S". I oddaję głos właśnie na niego. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach i wtedy widać tak naprawdę jego gabaryty. Reszta to sam cymesik, to przecież MB.
Porownuje go do innych Minivanow bo on niczym innym jest, i siedzac w nim pare razy jest to widoczne. Jest dziwny i za drogi dlatego go nikt nie kupuje, mieli ich sprzedawac 50,000+ na rok a wyszlo na 12-15,000 na rok.
_________________ 05' Jeep Grand Cherokee 5.7L Hemi Limited 4x4 K&N 05' Jeep Grand Cherokee 4.7L Limited 4x4 03' Chevrolet Corvette 5.7 LS1 04' Dodge Stratus R/T 3.0L 06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4 99' Buick Riviera 3.8L Supercharged
|
| Czw, 30.10.2008, 1:54 |
|
|