Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 21:47

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI 

Bardziej odpowiada mi:
BMW 730d 55%  55%  [ 40 ]
Mercedes S 320 CDI 45%  45%  [ 33 ]
Razem głosów : 73

BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
Image
Image
Image

BMW 730d
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mercedes S 320 CDI
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image

Image

W chwili debiutu nowej BMW 7 wiadome było że jego przeznaczeniem jest walka i zwycięstwo z Mercedesem S-klass, to pierwsze starcie tych rywali szkoda że w najmniej ciekawych wersjach silnikowych.

źródło: autobild

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 11.10.2008, 13:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
Post Re: BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
Stawiam na nowość, pomimo tyłu, do którego ciężko jest mi się przyzwyczaić i okropnych felg. Mercedes trochę się już przejadł...

Dodatkowy plus dla BMW za świetne wnętrze :>

Sob, 11.10.2008, 14:14

Nowe BMW 7 - beznadziejne, nijakie, delikatne. Nie podoba mi się zupełnie. Miałem nadzieję że znów BMW zadziwi świat, tak jak to było w przypadku E65, że stworzy wielką masywną potężną kosmiczną 7 er. A tu co wyszło? Taka mydelniczka.
Głos na MB (po raz pierwszy w życiu)

Sob, 11.10.2008, 14:34

Hmm... Nad wyborem zastanawiałem się z 10 minut, ale w końcu go dokonałem. Poproszę Merca. Nie wiem dlaczego, ale BMW nie robi na mnie takiego wrażenia, wydaje mi się bardziej zwyczajne. Podobnie z wnętrzem, niby bez zarzutu, ale jakoś mnie nie rusza. Mercedes, mimo, że ma kilka detali, które od początku mi nie pasowały (ostro zarysowane nadkola jak w Focusie I, tylne lampy) to jakoś bardziej mi odpowiada. Ma moim zdaniem bardziej harmonijną linię, taką płynną. U BMW widzę długą, płaską maskę i długi, płaski tyłek. Do tego Merc wydaje mi się bardziej elegancki a BMW szpanerskie. Może kiedyś mi się odmieni, ale w tej chwili zdecydowanie wolałbym Mercedesa.

Sob, 11.10.2008, 14:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Co by tu wybrac...
Dwie tłuste świnie. Auta, które mają tyle polotu stylistycznego co żelbetonowy bunkier i żadne z nich mi się nie podoba :| i jeszcze w dieslu...
Głos na BMW, wygląda odrobinę (ale tylko odrobinę) mniej czołgowato :wink:

Sob, 11.10.2008, 14:46
Awatar użytkownika

Oba samochody nie są moimi ulubionymi modelami, jednak to Mercedes mi bardziej odpowiada i to na niego dają głoś, jego plusy to ładne wnętrze, zdecydowanie ładniejsza stylistyka nadwozia, reszta na remis z BMW

Sob, 11.10.2008, 14:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
I jeden i drugi to opasła krowa. Brak smaku i gracji co w tej klasie powinno się bardzo ale to bardzo liczyć. Jednak jeśli już wybierać to BMW - nie jest brzydki (chociaż żeby był piękny to też nie powiem) no i zdecydowanie na plus wnętrze samochodu - sprawia wrażenie naprawdę luksusowego i miłego w użytkowaniu.

Sob, 11.10.2008, 15:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Oba wozy to istne świnie na kołach :twisted: Zastanawiałem się nad wyborem dosyć długo. Jednak głos pada na Mesia. Jest z nami trochę czasu, ale nowe BMW 7-er jest dla mnie nie za ciekawe. Może kiedyś się przekonam do stylistyki tej limuzyny :)

Sob, 11.10.2008, 15:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Świński ryjek nadal mi nieco przeszkadza, ale na żywo 7ka prezentuje się genialnie. W środku jeszcze lepiej. Glos oczywiście na BMW

Sob, 11.10.2008, 15:57
Awatar użytkownika

Zaden mi sie specjalnie nie podoba.
Jednak wybiore mniejsze zle w postaci BMW, poniewaz ten Mercedes mnie w ogole nie przekonuje.

Mecze na żywo

Sob, 11.10.2008, 16:11
Moderator
Awatar użytkownika

Moim zdaniem w tym wypadku pod każdym kątem z jakiego by nie spojrzeć, w kwestii stylistyki, BMW wypada o niebo lepiej od Merca. Głoś na BMW za duże nerki, wspaniałe wnętrze i sznyt, którego mi brakuje w Mietku.

Sob, 11.10.2008, 17:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Biore "eSke" :wink: Jest duzo ladniejsza i bardziej przypadla mi do gustu niz "swinksi ryjek" BMW :> :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 11.10.2008, 18:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Mercedes ale tym razem nie jakoś zdecydowanie, wygląda lepiej wg.mnie choć BMW im dłużej na nie patrzę tym ładniejsze. Wnętrza w obydwóch na remis. Oba są doskonałe technicznie.
Trudny wybór ale eSka jest dla mnie przynajmniej wzorcem w tej klasie i mimo tego ,że 7-er na pewno nie jest jakieś gorsze a może nawet troche lepsze w końcu debiutowało 3 lata później wezmę Merca.
No i eSka dyżurny samochód mafii to mnie w nim zawsze pociągało 8)

Sob, 11.10.2008, 18:04
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Wybieram BMW. Wygląda bardziej monstrualniej i jakoś agresywniej (IMO). Te nerki wyglądają jakby mówiły "czekaj już do Ciebie podjeżdżam, zaraz Cię wciągnę" :twisted: Trochę nie odpowiadają mi tylne światła, ale pewnie zdążę się przyzwyczaić. Wnętrze BMW z tą pomarańczową skórą wygląda fenomenalnie, znacznie weselej niż w trumiennym wnętrzu Mercedesa. Poza tym znakomity silnik, który wybiera większość właścicieli BMW 7 ;) Za Mercedesem nadal oglądam się na ulicy gdy tylko przejeżdża obok mnie, ale jakoś bardziej odpowiada mi BMW :)

Sob, 11.10.2008, 19:03

Dla mnie remis, to dopiero pierwsza konfrontacja tych samochodow do tego z najslabszymi silnikami,widac ze batalia sie rozpoczyna na nowo!!Wedlug mnie potrzeba kilku porownan tych modeli z roznymi silnikami zeby dokladnie zdecydowac,powiem tylko ze podoba mi sie ze BMW wrocilo do klasycznego drazka zmiany biegow bo ten w kolumnie kierownicy nie za bardzo pasowal......Wstrzymam sie odglosu czekam z niecierpliwoscia na nowe Audi A8 bo te modele jakos do mnie nie przemawiaja,mysle ze nowe A8 nie bedzie takie ,,kombinowane"

Sob, 11.10.2008, 21:10
Awatar użytkownika

Głos na BMW. Jest ładniejsza od merca i ma fajniejsze wnętrze.

Sob, 11.10.2008, 23:40

Głos na BMW, podobno świetne prowadzenie, poprostu świetna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoś na emeryturze.

Nie, 12.10.2008, 0:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
tomico napisał(a):
Głos na BMW, podobno świetne prowadzenie, poprostu świetna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoś na emeryturze.

Jak to są sportowe limuzyny to :lol: to ,że dość szybkie i dobrze się prowadzące nie znaczy sportowe.
A swoją drogą jak będąc emerytem będzie mnie stać na eSkę to na pewno sobie ją kupię.
Tylko powiedz mi dlaczego będzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcę wtopić przynajmniej 300tys?

Nie, 12.10.2008, 10:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Głos na BMW. Mercedes mi się już opatrzył, a stylistyka BMW bardzo mi odpowiada.

Nie, 12.10.2008, 10:28
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Tak jak paru kolegów wyżej oba wozy niegrzesza urodą i elegancją, Merc oczywiścienie nie dla mnie, dlatego wybieram BMW, marka ta chyba naprawdę przyjeła krytyczne uwagi do siebie, i znacznie poprawili się w porówaniu z poprzednikiem, wyglada nawet nieźle, choc przedna nerka troche przytłacza i niezbyt ładne są tylne swiatła, ale linia boczna wyglada świetnie. no i wnętrze wreszcie nie wyglada jak kredens tylko porządny kokpit niemieckiego auta no i ma dzwignie zmiany biegów tam gdzie trzeba. Na papierze ma przewagę na rywalem jest bardziej eknomiczne i szybciej przyspisza a w tych wersjach to chyba ma znaczenie. Głos na BMW

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 12.10.2008, 11:21
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna