|
|
Obecny czas: Czw, 05.02.2026, 22:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
 BMW M6 vs Corvette Z06
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 15.11.2006, 12:29 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Szybszy, ładniejszy, tanszy i bardziej ekonomiczny a na niekorzysc mniejsza praktycznosc i gorsze wykonanie. Tak wypada szewi korwet w tym porowaniu i głosuje na niego. Oblesne M6 przy całej swojej wielkosci(ktorej nie widze) nie ma z nim szans.
|
| Śro, 15.11.2006, 12:34 |
|
 |
|
Dżony
|
Mimo że M6 nie podoba mi się to na nie zagłosuje bo technicznie i pewnie jakościowo deklasuje Vette.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Śro, 15.11.2006, 13:06 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Wszelkie dylematy są raczej pozorne w tym przypadku  Głos na Vette. Fakt, że jeśli chodzi o jakość wykonania i kilka innych rzeczy to te wozy dzieli autentyczna przepaść ale Vette zapewni większą frajdę z jazdy nieskrępowaną żadnymi elektronicznymi "pomagierami", poza tym jest dużo, dużo tańsza no i przede wszystkim wygląda bardzo dobrze. W przeciwieństwie do M6, które w ogóle nie wygląda 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 15.11.2006, 13:26 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
WybĂłr ciezki bo za obydwoma nie przepadam. Zdecyduje sie chyba na M6 bo technicnie jest znacznie lepszy, osiagi wystarczajace a i zdecydowanie lepiej sie nadaje do codziennego uzytku
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 15.11.2006, 13:46 |
|
 |
|
aston
|
Ja kupiłbym Z06 bo jest moim zdaniem bardziej sportowe
No i ładniejsze, szybsze i ... mniej pali, no i jest tańsze
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Śro, 15.11.2006, 13:59 |
|
 |
|
olgierd
|
M6 jest paskudne, jeżdżąca buła, zero stylu, ale wyprzedza Corvette o lata świetlne pod względem technicznym, dlatego głos na BMW.
_________________ Pomóż biednemu, czytaj o tuningowanych autach na tym blogu regularnie :) Zobaczy! Jak, jak...
|
| Śro, 15.11.2006, 14:08 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Klin. M6 bardzo lubie mimo że wygląda jak parówka, ale przy Vette troche się chowa. Z drugiej jednak strorny wykonanie i wnętrze BMW stokroć bardziej mi odpowiada. BMW jest dla mnie bardziej eleganckie, Vetta bardziej sportowy siłacz.
Cóż, wybieram Vette - lepsze osiągi, świetny wygląd i cena, która bije BMW na łeb.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 15.11.2006, 14:58 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
M6 mnie po prostu bardziej kręci - Vette lubię, ale nie kręci mnie aż tak bardzo 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Śro, 15.11.2006, 15:32 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Obydwie propozycje nie sÄ… moimi szczytami marzeĹ„, ĹĽaden z nich nie poraĹĽa ogĹ‚adÄ…. Jednak Corvetta jest piÄ™kniejsza, chociaĹĽ przy bawarskiej parĂłwie wszystko jest piÄ™kniejsze  . Vetka mniej pali taĹ„szej benzyny, lepiej siÄ™ zbiera i nie ma blokady v-max. WnÄ™trze jest biedniejsze, jednak cena mniejsza o 30k € . GĹ‚os wÄ™druje na amerykaĹ„ca.
_________________ Primusville
|
| Śro, 15.11.2006, 15:34 |
|
 |
|
Tyomaj
|
Tutaj nie mam żadnych dylematów... Corvetta  Coraz bardziej zaczyna mi się podobać to auto  Wybieram ją za sportową sylwetke i cene  Dopiero teraz uświadomiłem sobie, że M6 to gruubas 
|
| Śro, 15.11.2006, 17:00 |
|
 |
|
Wilu
|
Z jednej strony obleśna parówka z drugiej "koreańska" Corvetta ....
Ci tu wybrać  <hmmm>
Najlepiej NIC 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Śro, 15.11.2006, 17:55 |
|
 |
|
N4S Monaco
|
nie będę tu więcej kupywał..Cytat piękny..Nie no,co tu duzo gadac,cywilizowana m6 z piekną białą skora wygrywa.
|
| Śro, 15.11.2006, 18:37 |
|
 |
|
Wiesiek Grzybiaż
|
Wybrałem Corvette za swoją tradycję do tworzenia sportowych samochodow, chociaz BMW tez jest ciekawy lecz nie to co Corvetta...
_________________ Porsche Carrera 911, szybko zabija owady...
|
| Śro, 15.11.2006, 19:13 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Ej chłopaki, spokojnie z tymi porównaniami gdzie wystepuje Vette, urodziny mam dopiero za miesiąc.
A tu nie mam co się zastanawiać. Szybsze, lepsze, tańsze, sprawniejsze, oszczędniejsze, piekniejsze - Z06
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 15.11.2006, 22:43 |
|
 |
|
slawek
|
Głos na Z06.
M6 jest majstersztykiem technicznym, świetnym autem ale to Z06 daje większego kopa nie jest tak przeładowanym elektronicznie samochodem, chodzi w nim o czyste osiągi i to za naprawde rozsądne pieniądze.
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Czw, 16.11.2006, 7:48 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Osobiście bardziej odpowiada mi charakter BMW, pełen luksus, jakość, prestiż, komfort, osiągi są więcej niż wystarczające a radość z jazdy zapewne na odpowiednim poziomie, jednak nie odpowiada mi forma, czyli wygląd M6, nie jest ona jakoś specjalnie brzydka jednak kompletnie mnie nie keci, za to Z06 bardzo, wyglad ma świetny, i te piękne felgi, do tego ten szatański charakter auto bardzo szybkie i precyzyjne, prawdziwy sportowiec, szkoda jedynie że pozbawiony "manier" czyli zero komfortu, no i na dodatek te plastików wnętrze. Głos na Z06, jednak dla mnie to auto było by 4-5 autem w rodzinie, na wypad na tor, albo krótki szpan na mieście, bo na co dzień nie chciał bym tym jeździć.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 16.11.2006, 10:48 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Osobiście ideałem dla mnie było by nadwozie BMW, silnik Corvetty wraz z ceną  Jako, że nie moge wybrać takiego ideału wybieram BMW choć jest nieco wolniejsze i sporo droższe jednak bardziej odpowiada mi europejski styl M6 choć do Z06 nie mam żadnych zastrzeżeń.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 16.11.2006, 13:58 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
GĹ‚os na Corvette. Ĺadniejszy, taĹ„szy, szybszy no i nawet oszczÄ™dniejszy. Fakt brakuje mi w niej jakoĹ›ci wykonania Bmw ale M6 jest po prostu paskudna i dlatego przegrywa. JeĹ›li chciaĹ‚bym 500km od Bmw to tylko w zdecydowanie Ĺ‚adniej opakowanej i taĹ„szej M5. 
|
| Czw, 16.11.2006, 14:12 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Głos na bmw choć droższy gorsze osiągi ale za to dobre materiały i wygoda . pzdr
|
| Czw, 16.11.2006, 16:50 |
|
|