Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:57

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Porsche 911 vs Wiesmann GT vs Mercedes SLK AMG BS 

wybierz swoje przenzaczenie:
Porsche 911 Carrera S 30%  30%  [ 12 ]
Wiesmann GT MF4 40%  40%  [ 16 ]
Mercedes SLK55 AMG Black Series 30%  30%  [ 12 ]
Razem głosów : 40

Porsche 911 vs Wiesmann GT vs Mercedes SLK AMG BS 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Porsche 911 vs Wiesmann GT vs Mercedes SLK AMG BS
Image

WIESMANN GT MF4

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MERCEDES SLK 55 AMG BLACK SERIES

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

PORSCHE CARERRA 911 S

Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Image
Image
Image

tym razem trzy sportowe niemieckie wozy, trzy koncepcie sportowego samochodu, klasyczno nowoczesny Wiesmann, wzĂłr wozu sportowego Porsche 911 oraz... Mercedes SLK AMG :twisted: w limitowanej wersji.

źródło: autozeitung.de

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 22.09.2006, 17:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Osiągi na dosłownie tym samym poziomie, cena ... ceny nie podali... cena nie jest ważna. Więc pozostaje się kierowanie wyglądem :> ( i tak większość tak postępuje w ankietach :wink: ).
Więc niezaprzeczalnie zwycięcięzcą zostaje Wiesmann ze swym arcypięknym nadwoziem. Bardzo oldschoolowa sylwetka idzie w parze z nowoczesnym wzornictwem. Jedynie wnętrze nie czuje lekko klimatu, a raczej kierownica :twisted: . Na pewno wzraca na siebie uwagę przechodniów - ekspertów jak i laików :> .
Na drugim miejscu ląduje Porsche. Jego klasyczna linia nie jest do pomylenia z żadnym innym samochodem. Niestety, ostatnio tego jeździ od zatrzęsienia :/ .
Na końcu Mercedes, który ma jedną zasadniczą wadę - kulfona na masce. Gdyby nie ten element to kto wie, może wygrałby u mnie :> .

Pią, 22.09.2006, 17:10

Miejscowość: kraków/dębica
Wiesmann jest rewelacyjny, zarowno pod względem wyglądu jak i techniki - dzieło sztuki inżynieryjnej. Ale jest najmniej praktyczny.
Merc mi nie odpowiada, jest przesadzony moim zdaniem - oprócz przepięknych felg i mocarnego silnika.
Rozsądek podpowiada 911, ale niby czemu? nie jest ani najładniejsze, ani najszybsze ... poprostu Porshe.
Zastanawiałem sie dłuuugo, ale głos na Wiesmann`a, nie ulegnę kompromisowi :)

Pią, 22.09.2006, 17:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Ja wybieram Porsche. Najbardziej chciałbym miec to autoz tych trzech. Po pierwsze to Porsche, po drugie wyglada jak dla mnie najlepiej, po trzecie wyglada na najbardziej praktyczne. Drugi Mercedes. Wyglada świetnie, ale przy 911 troche bladnie a na koncu Wiesmann. Jest paskudny, zwłaszcza z tyłu wyglada fatalnie. Mogłbym go miec co najwyzej na niedzielne przejazdzki

Pią, 22.09.2006, 18:03
Awatar użytkownika

jakby mi ktos robil prezent to bym wzial weismana ale za swoje pieniadze kupilbym merca-zawsze solidniejszy i wogole to merc. no i kabriolet...

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Pią, 22.09.2006, 18:21
Awatar użytkownika

Cikwe czemu dali Roadstera obok dwóch Coupe, oteirany dach zawsze niekorzystnie wpływa na osiagi ... ale wracajac do oceny.

Co tu wybrać, najlepiej przyśpiesza Mercedes, ma największy silnik i świetny automat, za toi njasłąbiej zachwuje się w slalomie, ale w końcu do nie jest Coupe. No i jest najtańszy.

Porsche wyglada bardzo dobrze, świetny silnik, bardzo dobrze się trzyma drogi, cena wysoka.

Wiesmann, nie komentuję, bo jak dla mnie tu są tylko dwa samochody w teście.

Wybieram Mesia, za świetne osiagi, dobrą cenę, otwiernay dach i dla wygody świetny automat.

Z innych wybrałbym Z06

Pią, 22.09.2006, 18:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rawicz
3 piekne sportowe wozy... jestem ciekawy jaka jest cena "wieśmann'a" :)
Wiesmann... - głos chyba dobrze skierowany ]:->

Tomek na tropach yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi

Pią, 22.09.2006, 18:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Cikwe czemu dali Roadstera obok dwĂłch Coupe,

SLK jest roadsterem? przeca to klasyczne Coupe Cabrio, o sztywności nadwozia wyższej niz w cabriolecie i porównywalnej do coupe (z zamkniętym dachem, znaczy się ;) )

a cod od testu. w zasadzie jest tu tylko jeden samochód. Wiesmann - neoklasyczne GT, mające mnóstwo stylu, i do tego świetną technikę... na drugim miejscu porsche, na trzecim damska popierdółka z mocnym silnikiem

Pią, 22.09.2006, 19:07
Moderator
Awatar użytkownika

No i jest najtańszy

od czego :?:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 22.09.2006, 19:07
Awatar użytkownika

Wybieram Wiesmana, najbardziej mi się podoba, jest piekny i klasyczny, następne jest Porsche, a póżniej Mercedes.

Pią, 22.09.2006, 19:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Witam wszystkich po długiej absencji spowodowanej nieprzyjemnymi czynnikami wyższymi i cieszę się, że od razu mogę zabrać głos w tak fajnym porównaniu. Widać, że Johny nie śpi :wink:
Co do aut to jedna uwaga - każde z nich jest wspaniałe i mógłbym mieć je na własność. No ale gdyby wybierać to głos idzie na:
1. Porsche. Nie muszę mówić dlaczego, wystarczająco dużo peanów wygłosiłem na forum na temat 911-ki. Największa legenda, jeżdżąca perfekcja absolutna. W porównaniu w Wiesmannem jest autem popularnym ale nie silę się na oryginalność
2. Wiesmann. Świetny wóz! Zdecydowanie najoryginalniejsze auto w porównaniu. Dwóch niemieckich braci postanowiło zrobić "sportowca" idealnego i... praktycznie im się udało. Auto ma technnikę BMW i mnóstwo stylu, którym na upartego można by obdzielić kilka angielskich roadsterów
3. Mercedes. Kolejny perfekcyjny niemiecki "mocarz" ale w porĂłwnaniu do konkurentĂłw ma 2 wady: jest rĂłwnie pospolity co Ford Mondeo i... zbyt damski.

Pią, 22.09.2006, 19:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
A ja wybieram Porsche... Stylistyczny kompromis pomiedzy małym, muflonowatym, trochę nudnym SLK a oldksulowym i szokującym Wiessmanem, który jednak nijak do mnie nie trafia.

Pią, 22.09.2006, 19:29
Awatar użytkownika

aston napisał(a):
No i jest najtańszy

od czego :?:

najtańszy czyli pozostałe są droższe (choć szczerze nie sprawdzałem ceny Wiesmanna ;) )

Pią, 22.09.2006, 20:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
jest rĂłwnie pospolity co Ford Mondeo

No z tym bym sie nie zgodził ale moze tam gdzie mieszkasz jeżdzi ich duzo :>

Pią, 22.09.2006, 20:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
markus napisał(a):
jest rĂłwnie pospolity co Ford Mondeo

No z tym bym sie nie zgodził ale moze tam gdzie mieszkasz jeżdzi ich duzo :>

Porównanie może nieco przejaskrawione ale duuużo już jeździ SLK. Poza tym porównaj sobie prawdopodobieństwo spotkania na ulicy SLK a 911, że o Wiesmannie nie wspomnę.

Pią, 22.09.2006, 20:14
Awatar użytkownika

Zdecydowanie WIESMANN !!! Nietuzinkowy egzemplarz ! :lol: :lol: :lol: Piękne auto z wspaniałą techniką. Czysta radość z jazdy !!!! :D :D :D

Pią, 22.09.2006, 20:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Chyba musiał bym być chory, żeby wybrać Mercedesa, tym bardziej nudne Porsche w porównaniu z tym cudem techniki jakim jest GT... Wiesmann jest poza konkurencją :twisted:

Pią, 22.09.2006, 20:43
Awatar użytkownika

SLK odpana na poczÄ…tku za ... wszystko po prostu :!:

I teraz audiotele: Wiesmann <-> 911 :?: :/

Zarówno jedno jak i drugie gniecie mi jaja :twisted: ale jednak bardziej kręci mnie GT zważywszy że jeszcze na żywca go nigdy nie widziałem :( :roll:

Pią, 22.09.2006, 20:45
Moderator
Awatar użytkownika

najtańszy czyli pozostałe są droższe (choć szczerze nie sprawdzałem ceny Wiesmanna )

zależy jak się na to patrzy, w Polsce wersja black nie jest dostępna a w Niemczech kosztuje ponad 100 tys euro, czyli bardzo dużo, Porsche jest o jakies 15 euro tańsze. Oczywiście w niemczech, Polska ze swoimi cenami z kosmosu (biedny kraj a luksusowe auta znacznie droższe) nie jest dobrym wzorcem :wink:

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 22.09.2006, 21:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
997 to kawał świetnego auta, z wielką tradycją, super silnikiem, zawieszeniem i układem kierwniczym, archetyp samochodu sportowego. Ale ja wybrałbym chyba Wiesmann'a - gwarantuje zdecydowanie większą ekskluzywność i pewność, że na światłach nie spotkasz drugiego takiego samego, co w przypadku 911 nie jest do końca pewne, bo całkiem sporo ich jeździ. Poza tym świetny silnik od BMW. O SLK nie wypowiadam się, bo to auto wybitnie mi nie podchodzi, nawet w wersji od AMG (chyba bym nawet wolał kupić sobie 350).

Sob, 23.09.2006, 9:37
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna