Switch to full style
Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Jedyny słuszny wybór to:

Audi A7
21
48%
BMW 535i Touring
12
27%
Mercedes CLS Shooting Brake
11
25%

Razem głosów : 44

Audi A7 vs BMW 535i Touring vs Mercedes CLS Shooting Brake

Nie, 04.11.2012, 20:48

Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

i znów święta trójca :wink: jednak tym razem troszkę inaczej, wszystkie mają tylną klapę, jedno jest klasycznym kombi klasy premium, drugie wielkim liftbackiem, trzecie kombi-coupe.

źródło: autobild

Re: Audi A7 vs BMW 535i Touring vs Mercedes CLS Shooting Brake

Nie, 04.11.2012, 21:42

3. BMW - na klasyczne kombi przyjdzie jeszcze dla mnie czas :P
2. Mercedes - w wersji AMG nie miałby konkurencji, jednak w zwykłej odmianie nadal jest świetny, ale nie na tyle aby pokonać A7
1. Audi - wielu uważa A7 za nudę, jednak dla mnie w odpowiedniej konfiguracji zwala z nóg :) piękne wnętrze, linia nadwozia... do tego z tej trójki jest najskuteczniejsza na drodze :)

Pon, 05.11.2012, 16:16

3. Mercedes - z profilu ładny ale mordkę to on ma przeokropną
2. Audi - ciekawy wygląd, chyba najładniejszy liftback premium i wnętrze świetne jednak...
1. BMW - o wiele ładniejsze od poprzednika, najładniejsze wśród BMW, i w tym porównaniu również najlepsze wg mnie, tylko przydałoby się ożywić wnętrze.

Wto, 06.11.2012, 12:32

Wybieram Audi. IMO z przedstawionych tutaj jest najciekawsze.

Wto, 06.11.2012, 19:24

Mercedes wyglada jak karawan pogrzebowy :)

Śro, 07.11.2012, 8:04

W końcu jakieś zestawienie, gdzie od razu jestem zdecydowany na jakie auto oddać głos.
BMW wygląda najlepiej. W wersji kombi można załadować rodzine na wakacyjny wyjazd i cieszęć się przyjemnością z jazdy.
Mercedes - w zwykłej wersji pewnie by wygrał, ale te kombi jakoś tak dziwnie wyglada na zdjeciach. Mam nadzieję że jak zobaczę w rzeczywistości to zrobi na mnie duzo bardziej pozytywne wrażenie.
Audi - już się opatrzyło

Czw, 08.11.2012, 18:23

3 miejsce Mercedes, w kombi wygląda jak Peugeot
2 miejsce BMW klasyczne nadal ma sens, ładne, estetyczne, praktyczne do tego spora dawka luksusu i jakości BMW
1 Audi

Pią, 09.11.2012, 1:57

1. BMW
2. Mercedes
3. Audi

Sob, 10.11.2012, 14:33

Każdy jest świetny i każdego mógłbym mieć. BMW to praktyczne kombi, ale z charakterystycznymi dla tej marki cechami, czyli znakomitym silnikiem, tylnym napędem, świetnym prowadzeniem i najwyższą jakością wykonania. W Mercedesie rządzi styl, takie sportowe kombi bardzo mi się podoba i fajnie, że wprowadzili je do seryjnej produkcji. Ale wybieram Audi, w wielu ankietach już pisałem jak uwielbiam ten samochód za jego oryginalną i piękną sylwetkę, bajeczne wnętrze no i oczywiście całą resztę także. 8)

Czw, 22.11.2012, 14:20

Gdyby do porównania wzięto klasycznego CLS, a nie CLS-kombi w mojej ocenie byłby na 1 miejscu. Kombi wygląda niestety jak karawan. Moja klasyfikacja:

1. Audi
2. BMW
3. Mercedes
Wyślij odpowiedź