BMW odpada na starcie - wygląda brzydko, a z tym pakietem (Urban Line o ile dobrze pamiętam) wręcz fatalnie; ma przeciętne, niemal identyczne jak w poprzedniej generacji wnętrze, mniej miejsca wewnątrz od konkurentów z racji innego układu napędowego... Ogólnie pomijając własności jezdne, jest nisko.
Pomiędzy Golfem i A-Klasse jest ciężki wybór... Mercedesem jaram się od pierwszych zdjęć, a zwłaszcza jego wnętrzem - jak dla mnie wnętrza nowych Merców miażdżą (CLS, A, B, C po fl). Jeśli mam wybierać tylko biorąc pod uwagę wersje z porównania, to wyraźnie brakuje mu tutaj odpowiedniej felgi (tak samo jak "jedynce"). Silnik też odstaje od jednostek rywali, a szczególnie VW. Wizualnie jest fajny, nawet bardzo, z tym że sprawia wrażenie auta o klasę mniejszego (duże detale, małe kółka, łagodny opad dachu i tylnej szyby, szeroki tylny słupek i proporcja szyb do blach), mimo że de facto jest większy od Golfa.
Golf... Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, to przez ostatnie 35 lat powiedziano już chyba o nim wszystko

Szkoda że zginie w tłumie, tak jak teraz zginął już Golf VI - dla mnie całkiem fajne auto, esencja kompaktu i ogromny postęp względem Golfa V, zarówno stylistyczny jak i wykończeniowy (mimo że to niemal to samo auto). Większa felga i VII wygląda dobrze, na tym skończmy temat. Wnętrze w wysokich wersjach powala - kierownica jest genialna, każdy przełącznik jest tam gdzie trzeba - dla mnie jedynie w Cee'dzie jest porównywalnie ładny i sensownie ułożony kokpit. Lakier fortepianowy chyba nigdy mi się nie znudzi, dobrze że ludzie ogarnęli iż srebrny plastik wygląda słabo. Mimo mojej wrodzonej niechęci do VW, Golfowi nie mogę nic zarzucić - może tylko to że wersja 3d jest równie dynamiczna co worek cementu. O własności jezdne mogę być spokojny, podobnie o działanie skrzyni (niezależnie czy mówimy o DSG czy ręcznej) czy o spalanie.
Podsumowując... Żadne auto du*y nie urywa, ale nie o to tutaj chodzi. Dupę urywać ma Megane RS Cup i to robi w genialny sposób. W tym porównaniu, porównaniu aut kompaktowych o dostatecznej mocy i wysokim standardzie wyposażenia, zwycięzca może być tylko jeden: Der neue GOLF.