Konfrontacje wszelkich samochodów
Nie, 09.09.2012, 12:06
Dwie nowoczesne i oryginalne japońskie limuzyny.. w sumie to lubię Infinity, chociaż ich design jest kontrowersyjny. Jednak nowy GS (zresztą poprzedni również) wygląda świetnie. Trochę rozczarowują gorsze osiągi za wyższą cenę, ale w tej klasie można to wybaczyć
Nie, 09.09.2012, 12:24
Ciężki wybór... Nowy Lex wygląda naprawdę nieźle, chociaż gorzej od LSa. Infiniti z kolei miałem okazję obsiedzieć i robi na żywca niezłe wrażenie. Brałbym Infiniti, ale tylko w ciemnym lakierze... W białym robi się strasznie bułowaty.
Nie, 09.09.2012, 12:54
Głos na Lexusa,jeżeli chodzi o auta hybrydowe to żadna marka nie może z nim się równać,niektóre marki podejmują walkę np BMW,z marnym skutkiem
Nie, 09.09.2012, 13:09
Grubo, goły zawias od bagażnika w aucie za 200k
Wybieram Lexusa, bo pomimo bezpłciowego stylu i brzydkiego przodu ma świetne wnętrze, z którego nie chciało mi się wysiadać. Infiniti ma zbyt ciężką sylwetkę, choć z wyglądu bardzo mi się podoba
Nie, 09.09.2012, 14:46
Przód, sylwetka i bagażnik od Lexusa, tył, wnętrze, cena, ładowność i silnik od Infiniti poproszę
Nie, 09.09.2012, 16:43
Ponoć obie te hybrydy naprawdę działają, potrafią oszczędzić paliwo (oczywiście jak na swoje możliwości) przy tym są bardzo szybkie . Oba podobają mi się jednakowo mała przewaga Infiniti jest jeszcze bardziej egzotyczne niż Lexus, do tego wiecej mocy, lepsze osiągi zdecydowanie większa ładowność i pare tys euro w kieszeni zostaje
Grubo, goły zawias od bagażnika w aucie za 200k
Faktycznie, do tego z jednej strony jest częściowo osłonięty z drugiej nie, Niemcy chociaż mają w pełni zasłonięte zawiasy, choć nadal dziwie się że wielu producentów już zaniechało eleganckich teleskopów takich jak w Infiniti. Nawet w Rollsie są wielkie zawiasy.
Nie, 09.09.2012, 20:49
Bardzo podoba mi się Infiniti zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz. Nie za bardzo lubie hybrydy i chętnie bym wziął Infiniti z silnikiem benzynowym.
Nie, 09.09.2012, 22:35
Na wspólnych zdjęciach widać, że oba są z Japonii

Chciałbym oba, realnie pewnie Infiniti, w porównaniu Lexus.
Pon, 10.09.2012, 10:37
Głos na Infiniti.
Lex może minimalnie bardziej podoba mi się z zewnątrz (ale Infiniti przegrywa z nim w tym względzie nieznacznie) ale na tym jego zalety się kończą. Jest wolniejszy, droższy (skąd różnica aż 10k €?) i przede wszystkim Infiniti ma wnętrze, z którego mógłbym nie wysiadać.
Pon, 10.09.2012, 18:14
Lexus- powiem szczerze, ze to chyba moj nr. 1 w tej klasie samochodow jak na razie. Jest obledny pod kazdym wzgledem, od napedu przez prowadzenie, wyglad, wnetrze. I wbrew pozorom nie jest wolniejszy od Infiniti- powyzej 100 (czyli predkosci autostradowe) idzie rowno z Infiniti, by powyzej 130 przyspieszac i szybciej i 180 nadgonic przeganiajac je. Do tego zuzywa wyraznie mniej paliwa, a oto chyba chodzi producentom hybryd glownie. Zdziwiony jestem brakiem czesci danych dotyczacych Infiniti.
Samo Infiniti jest bardzo ciekawym, nowoczesnym i ladnym samochodem. Ale tutaj nie ma dla mnie szans.