Switch to full style
Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Lepszym wyborem jest

Dacia Lodgy
11
38%
Renault Scenic
18
62%

Razem głosów : 29

Dacia Lodgy vs Renault Scenic

Pią, 29.06.2012, 22:40

Dosyć ciekawe porównanie przeprowadzone przez portal caradisiac. ;)
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
caradisiac

Re: Dacia Lodgy vs Renault Scenic

Pią, 29.06.2012, 22:45

Kto tłumaczył tabelkę :?: :roll: Przemieszczenie, moc podatkowa, para, wypoczynkowy :?:
Głos jednak na Scenica i dziwne, że ktoś nie wziął Grand Scenica :> :wink:

Pią, 29.06.2012, 22:54

Senor Googlito tłumaczył :lol:

Głos na Lodgy - naprawdę prezentuje się sensownie...

Pią, 29.06.2012, 22:58

Tabelka tłumaczona niestety przez google translate ;) Będę miał chwilę to poprawię ;)

Pią, 29.06.2012, 22:58

Scenic - lepsza jakość wykończenia, lepsze wyposażenie, pewnie lepsze prowadzenie. Lodgy jest ładne ale ceną i większym bagażnikiem nie wygra.

Sob, 30.06.2012, 0:31

Ale ogromny bagażnik ma to Lodgy :shock:

Sob, 30.06.2012, 3:10

Takie porównanie bez ceny, która jest w tym przypadku głównym wyróżnikiem, stawia wg mnie na podium Scenica. Raz, że mamy przecież Grand Scenica, jeśli chcemy duży bagażnik. Dwa - jakość w każdym kawałku wyższa.

Sob, 30.06.2012, 10:23

Scenic jest z wyglądu średni,dlatego głos na Dacię,gdyż jest bardziej praktyczna,jak dla mnie ładniejsza

Sob, 30.06.2012, 13:52

Scenic, Dacia jest nisko. Renault też, ale papa ma starszego Scenica i w trasy dobre auto, więc nowy pewnie lepszy :mryellow:

Sob, 30.06.2012, 19:34

PiasQ napisał(a):Takie porównanie bez ceny, która jest w tym przypadku głównym wyróżnikiem, stawia wg mnie na podium Scenica.

Nie żebym się czepiał, ale na podium to zmieszczą się oba :wink: Głos na Lodgy - lepiej spełnia funkcje jakich oczekuje się od vana.

Sob, 30.06.2012, 20:16

Dacia wygląda tak biednie. Patrząc na jej przód i środek to nadaje sie dla Pana w kapeluszu, a dla młodszej osoby Scenic na którego oddaje głos.

Sob, 30.06.2012, 20:52

Będę rozsądny i zagłosuję na Dacie. Uważam że to naprawdę dobra propozycja w klasie rodzinnych vanów.

Pią, 20.07.2012, 14:05

Hmm trochę dziwne porównanie. Nie te materiały, nie ta cena, nie ta grupa odbiorców. W gronie minivanów Scenic jest dla mnie osobiście wysoko. Ładny wygląd, super wnętrze, bardzo ładne materiały.
A Dacia wygląda poprawnie i jest bardzo ciekawą propozycją ze względu na stosunek ceny do tego co auto proponuje.
Dla mnie remis.

Pią, 20.07.2012, 20:04

wybieram Dacię.

Pią, 20.07.2012, 20:30

Siedziałem w Lodgy i jedyne słowo jakie przychodzi mi do głowy to tandeta. Ja rozumiem, że to auto budżetowe, ale za te pieniądze wolałbym kupić choćby używanego Scenica.
Wyślij odpowiedź