Konfrontacje wszelkich samochodów
Pią, 02.03.2012, 16:04
Buhaha, kolejni (Kia) inspirują się Dacią Logan i dają w aucie za raptem 100 tysięcy gołe zawiasy klapy bagażnika
Ale i tak głos z tej trójki na Kię, bo jak to u nowej polityki AB - musieli dobrać 2 przestarzałe i nudne auta, żeby pokazać, jaki to Kia ma potencjał i jaka jest nowoczesna w stosunku do 6 i 5 letnich modeli. No tak.
Pią, 02.03.2012, 16:10
Też właśnie ostatnio zauważyłem, że nowym pupilkiem AB jest KIA/Hyundai.
Dziś czytam AŚ, i30 i w podsumowaniu, że Golf ma się czego bać, 208 z kolei ma się bać koreańczyków.
Dosłownie wszędzie je wciskają.
Mimo to głos na Optimę, przynajmniej wizualnie świetnie się prezentuje no i konkurencja wiekowa więc możliwe, że na jej tle KIA nie jest generację do tyłu jak to zwykle bywa.
Pią, 02.03.2012, 16:19
Bez wahania głos na Optimę. Na żywo jeszcze nie widziałem, ale na zdjęciach prezentuje się świetnie. Wnętrze także fajne.
Pią, 02.03.2012, 16:35
TeĹĽ bym wziÄ…Ĺ‚ OptimÄ™, ale na innych felgach. PĂłki co na wszystkich sesjach ma te, ktĂłre sÄ… paskudne...
Pią, 02.03.2012, 18:56
3. Mondeo - zieeeeew.
2. Passat - zieew, ale VW, więc jeszcze ujdzie
1. Kia - ciężko mi to przechodzi, ale Optima kurczę jest całkiem fajna...
Pią, 02.03.2012, 19:16
Patrzyłem w konfiguratorze na stronie Kii - no niestety nie ma innych felg i innego silnika (1.7 136KM to mało). No ale - głos na nią, stylistycznie (mimo felg) zjada Forda i VW, środek ciemny ale przyjemny z fajnymi detalami.
Pią, 02.03.2012, 19:34
1.Kia-wyglÄ…d fantastyczny,bogate wyposaĹĽenie
2.Ford-mi siÄ™ podoba,fajny samochĂłd i wygodny
3.VW-na ĹĽywo wyglÄ…da lepiej
Pią, 02.03.2012, 19:47
Passat nie jest taki stary. Mimo, że konstrukcyjnie niewiele się zmienił to dużo rzeczy tam pozmieniali. A stylistyka u VW zawsze była zachowawcza. Mondeo z kolei to już faktycznie dziadek. Chociaż miał niedawno FL to chyba ograniczał się głównie do wyglądu. Jednak nowa generacja już jest znana i za jakiś czas do nas dotrze. Mimo wszystko uważam, że obecne Mondeo to nadal świetna propozycja.
Z kolei Optima przestaje mi się podobać. Ten gruby słupek C, brzydkie felgi, te zawiasy od bagażnika czy zerżnięta od Saaba deska rozdzielcza, brak oferty silnikowej ( ten co jest dostępny też trochę za słaby na to auto). W gazetach też się nie spuszczają nad tym autem. Jak dla mnie mało ciekawa oferta.
Z braku laku wybieram Passata. Genialna skrzynia, świetnie prowadzenie (chociaż ciutke za twardy), elegancka stylistyka (nudna, ale zawsze na czasie). Tylko nie ten awaryjny silnik i nie chciałbym tego drewna w środku.
Ale jak już w tej klasie też chciałbym Passata, ale innego- CC. Nie bez powodu wziąłem go na avatar.
Pią, 02.03.2012, 19:58
głos na carensa, jako jedyny wóz z całej trójki wygląda na współczesne auto. Reszta to jakieś muzeum stylizacyjne ...
Pią, 02.03.2012, 20:23
Kiepskie porównanie. Zamiast odchodzącego Mondeo mogli poczekać tych kilka miesięcy lub wybrać jakiś inny model, np. Insignię. Mój głos poszedł na Kię, ale z pewnością nie brałbym jej z tym wzorem felg i nie w kolorze białym. I z mniej multimedialną kierownicą.
Pią, 02.03.2012, 22:37
cobra napisał(a):Kiepskie porĂłwnanie. Zamiast odchodzÄ…cego Mondeo mogli poczekać tych kilka miesiÄ™cy lub wybrać jakiĹ› inny model, np. InsigniÄ™. MĂłj gĹ‚os poszedĹ‚ na KiÄ™, ale z pewnoĹ›ciÄ… nie braĹ‚bym jej z tym wzorem felg i nie w kolorze biaĹ‚ym. I z mniej multimedialnÄ… kierownicÄ….

Mondeo to się pojawi w salonach za jakiś rok albo i więcej bedzie tak jak było z Focusem pokazali amerykańską wersję a następnie długo potem trafił do Europy. Poza tym nie widzę w tym nic kiepskiego, porówanie jakich 10tki. Co do kierownicy to fakt, równie dobrze mogło by nie być centralnej konsoli, bo wszystkie przyciski są na kierownicy
Sob, 03.03.2012, 1:10
Bez wahania głos na Optimę. Miałem okazję pooglądać to auto na żywo i prezentuje się ono jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Pasat nudny jak wózek inwalidzki a Mondeo skrzywdzone liftingiem.
Sob, 03.03.2012, 12:08
Mondeo pomimo upływu lat ciagle mi się podoba i na niego idzie głos.
Kia bardzo ładne auto i trochę sie zastanawiałem czy na nia nie zagłosować.
VW jak to zazwyczaj bywa w tej marce nudy. Od wielu lat ten sam model jedynie fl, który i tak niewiele dał