Switch to full style
Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Klasyk dla mnie:

BMW 3.0 CSL
3
20%
Ford Capri RS 2600
5
33%
Porsche 911 Carrera RS 2.7
7
47%

Razem głosów : 15

BMW 3.0 CSL vs Ford Capri RS 2600 vs Porsche Carrera RS

Pon, 01.11.2010, 21:23

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

Niemcy Niemcy ponad wszystko, trzy klasyczne szwabskie sportowe wozy (tak Ford Capri to niemiecki samochĂłd)

źródło: motor klassik

P.S wiem że w ankiecie jest błąd ale nie chce mi się już poprawiać

Re: BMW 3.0 CSL vs Ford Capri RS 2600 vs Porsche Carrera RS

Pon, 01.11.2010, 22:12

głos na Capri. Należy zaznaczyć, że de facto Capri jest ideowym zapożyczeniem z Ameryki, ponieważ jest niemiecką interpretacją pony car na rynki europejskie.

Pon, 01.11.2010, 23:39

Trzy świetne wozy pochodzące z czasów świetnych dla europejskiej motoryzacji.

1. Ford Capri - może nie europejski muscle car, a bardziej pony. Co nie zmienia faktu, że Capri zawsze mi się podobało - ma klimat, którego mi brakuje w wielu autach.

2. Porsche Carrera - klasyczne 911, mimo iż nie jestem fanem to ciężko nie ukłonić się przed tak kultowym samochodem.

3. BMW CLS - świetne auto, ale jakoś nie wiem czemu nigdy mnie w tej wersji nie zauroczyło. Wersje stricte torowe owszem.

Wto, 02.11.2010, 10:24

Szybkie Fordy sÄ… zajebiste.
Capri jest naprawdę świetny :wink:

Wto, 02.11.2010, 18:03

3. Capri - wbrew powszechnej opinii ten model nigdy mnie nie ruszał... według mnie mógłby nie istnieć (no dobra, niech istnieje, za dużo osób się nim zachwyca i jeszcze mnie spalicie :twisted: )
2. BMW - podoba mi siÄ™. jedno z lepszych klasycznych BMW, ale zdecydowanie w innym kolorze :wink:
1. 911 - bezkonkurencyjnie najlepsze auto w porĂłwnaniu. design, klasa, sylwetka.. win.

ale ogólnie to za zielone potrzebne do nabycie któregokolwiek z nich wolałbym kupić coś innego :P

Wto, 02.11.2010, 21:41

BMW to klasyczny sportowiec, choć raczej rzadki. Niemniej jednak nie jest on moim faworytem.
Tym bardziej nie jest nim Capri, które aurat w tej wersji aż tak mnie nie zachwyca (stylistycznie ma się rozumieć).
Za to Carrera RS z tego okresu to chyba najpiękniejszy pojazd jaki kiedykolwiek wytwarzała ta firma. Dla mnie to cudo po prostu, więc na niego głos.

Wto, 16.11.2010, 18:51

Mój głos poszedł na Capri, bo jakoś starsze BMW i Porsche mnie nie ruszają.
A Capri ma ten klimat. I podoba mi sie ta nazwa :mryellow:
Wyślij odpowiedź