Switch to full style
Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Wybieram:

Citroën C4 Picasso HDi 135 FAP Style
19
48%
Opel Zafira 1.9 CDTI Edition
15
38%
Seat Altea XL 2.0 TDI Stylance
2
5%
VW Touran 2.0 TDI Trendline
4
10%

Razem głosów : 40

C4 Picasso vs Zafira vs Altea vs Touran

Wto, 05.12.2006, 22:06

Razem:
Image
Image
Image

Citroën C4 Picasso HDi 135 FAP Style:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Opel Zafira 1.9 CDTI Edition:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Seat Altea XL 2.0 TDI Stylance:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

VW Touran 2.0 TDI Trendline:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dane:
Image
Image
Image
Image

autobild.de

Wto, 05.12.2006, 22:11

Ojej... nie uwzględnili mojego ukochanego S-Max'a :| .

Więc na początku odpada Seat... z wiadomych względów :> .
potem Touran, nudny, pod względem osiągów i spalania nie ustępuje konkurencji, ale zwyczajnie nie podoba mi się.
Następnie odpada Citroen, wolę bardziej klasyczne rozwiązania, wnętrze nie podoba mi się. Poza tym najgorsze osiągi.
Więc wybieram Opla, który i tak chowa się przed S-Maxem :mryellow: .

Wto, 05.12.2006, 22:18

Więc tak - Altea i Touran mają u mnie ekzekwo pierwsze miejsce w konkursie na największego gniota.

A poważnie to Wybór jest trudny - statezczna, dojrzała Zafira czy zadziorny, nowoczesny Citroen...

Sentyment do marki każe mi wybierać Opla, ale Citroen jest bardzo ciekawy...

Wto, 05.12.2006, 22:47

Wybieram Opla, najbardziej mi sie podoba i ma ładne i funkcjonalne wnetrze, Seat odpada, nie podoba mi sie tył, VW jest nudny, a Citroen jakoś mi się nie podoba, zwłaszcza linia boczna i wnętrze z licznikami na środku, nie podoba mi sie coś takiego i nie moge sie do tego przekonać.
Ostatnio edytowany przez Rules, Wto, 05.12.2006, 23:16, edytowano w sumie 1 raz

Wto, 05.12.2006, 23:13

Wybieram Cytrynę głównie za jego futurystyczną (choć i tak umiarkowaną jak na tę markę) prezencję.

Wto, 05.12.2006, 23:29

Zastanawiam się nad Oplem i Cytryną, reszta odpada za paskudny wygląd, zagłosuję jutro jak to przemyślę

Wto, 05.12.2006, 23:32

biore zabojada, a jak zabraknie to patriotycznie wybieram opla

Śro, 06.12.2006, 7:09

Wybieram Opla zdecydowanie wygląda najlepiej z tej czwórki, ma bardzo dobry mocy silnik i ładne wnętrze. Szkoda tylko że cena jest taka wysoka.

Śro, 06.12.2006, 9:48

Mimo, że Citroen jest francuski to głos oddaje na niego. Zafira nieco mi sie już przejadła, nie mówiąc juz o pozostałych :roll:

Śro, 06.12.2006, 10:21

Wybrałem Opla Zafirę, gdyż najbardziej przypadł mi on do gustu spośród testowanych pojazdów. Moim zdaniem, jest to najładniejszy minivan w swojej klasie, pozatym ma ciekawe wnętrze, oferuje sporo miejsca, jest najmocniejszy i najszybszy 8) .

Śro, 06.12.2006, 11:46

Wybieram chyba jednak Zafire. Gdyby cena nie była tak wysoka to w ogóle bym sie nie wahał, Opel wyglada najbardziej dynamicznie, w najmniejszym stopniu przypomina vana

Śro, 06.12.2006, 12:10

4. Seat - naprawdę wstyd byłoby jeździć takim szkaradztwem :wink:
3. Volkswagen - przyzwoita niemiecka technika w, jak zawsze nudnym, opakowaniu. Ta wersja jest brzydsza niż przedliftowa. Ten grill a'la Passat będą miały chyba wszystkie Volkswagweny :?
2. Opel. Coraz bardziej mi się podoba, ma naprawdę zwartą bryłę, ciekawą stylistykę, niezły silnik pod maską. Naprawdę ciekawa propozycja.
1. Citroen. Jestem niemalże zauroczony C4 Picasso, auto bardzo ładnie wygląda (ta panoramiczna szyba), ma świetny design wnętrza i jest naprawdę... przytulna w środku. Szkoda, że ta wersja ma "automat".

Śro, 06.12.2006, 12:14

markus napisał(a):Seat - naprawdÄ™ wstyd byĹ‚oby jeĹşdzić takim szkaradztwem

Jak dla mnie to nie jest jakaĹ› wielka szkarada, co prawda piekna tez nie jest

Śro, 06.12.2006, 17:43

Po zastanowieniu głos na cytrynę bo wygląda ciekawiej niż Opel

Śro, 06.12.2006, 17:46

4 miejsce po nuklearny twór, zrodzony z Alteii model XL, szpetne i do niczego, kompletna klęska marki Seat.

3 miejsce VW to solidne auto, przestronny Van, jako środek do przemieszczania się z rodziną jest OK, jednak przy projektowaniu tego wozu chyba nie brali udział ludzie, same komputery, wygląd strasznie nudno, zero czegokolwiek.

2 Citroen, jak dla mie zbyt futurystyczny jednak, deska zbyt przeładowana i niestandardowa, wole coś bardziej klasycznego z normalnymi zegarami w normalnym miejscu.

1 Zafira van który nie musi się wstydzić zę jest Vanem, ładne, pakowne, solidne, na każdą okazję, trochę drogi ale co dziś jest tanie

Śro, 06.12.2006, 18:11

4. Syf pod wzgledem stylsitycznym i pewnie technicznym rowniez czyli Citroen
3. Seat nie podoba mi sie i nigdy nie bylem do niego przekonany
2. Tutaj dylemacik ale jednak VW za juz dosc opatrzony charakter jednak nie jest zly poza tym.
1. Opel tez juz opatrzony jednak wierze w jej dobroc. Jedyna co mnie odraza to jak to ostatnio bywa w Oplu zimne wiejace chlodem wnetrze

Śro, 06.12.2006, 18:17

Krótko i na temat - Citroen. Za to, że jest najciekawszy z tej czwórki i już. Poza tym dla mnie jest najładniejszy :mryellow:

Śro, 06.12.2006, 18:40

Seat i VW odpadają na wstępie :!: Zastanawiam się nad pozostałą dwójka ale jednak wezmę Cytrynkę, wyglada zdecydowanie bardziej świeżo 8)

Śro, 06.12.2006, 20:07

Cichy Asasyn napisał(a):WiÄ™c na poczÄ…tku odpada Seat... z wiadomych wzglÄ™dĂłw .
potem Touran, nudny, pod względem osiągów i spalania nie ustępuje konkurencji, ale zwyczajnie nie podoba mi się.
Następnie odpada Citroen, wolę bardziej klasyczne rozwiązania, wnętrze nie podoba mi się. Poza tym najgorsze osiągi.
Więc wybieram Opla, który i tak chowa się przed S-Maxem .

I to tyle w tym temacie :!: :)

Śro, 06.12.2006, 21:43

Wypowiadałem się już na temat Citroenów a nie będę się powtarzać :twisted: Czyli on odpada jako pierwszy. Myśle nad Alteą, bo przypadła mi do gustu a do tego jest najtańsza i ma niezłe osiągi. Tak, głos na nią :!: :wink:
Wyślij odpowiedź