Switch to full style
Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Który lepszy?

Dacia Logan Kombi
19
58%
Renault Kangoo
14
42%

Razem głosów : 33

Renault Kangoo vs Dacia Logan Kombi

Sob, 25.11.2006, 17:47

Jak zawsze to samo pytanie: KtĂłry lepszy?

Image Image Image Image Image Image

Dacia Logan Kombi

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Renault Kangoo

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dane techniczne:

Image
Image
Image

(c) autobild

U nich wygrała Dacia. :wink:

Sob, 25.11.2006, 17:53

U nich wygrała Dacia.

u mnie, mimo zdecydowanie gorszych osiągów, jakoś bardziej mi podchodzi :) nie wiem czemu, bo wyposażeniem też nie grzeszy - aczkolwiek cena sporo niższa... - jakby ten sam silnik był w Dacii to już bym zupełnie nie miał wątpliwości

Sob, 25.11.2006, 18:04

dacia- tyl,profil ma ladniejszy i jest bardziej funkcjonalna-jest dluzsza-wiekszy bagaznik/3rzad siedzen.dostep do bagaznika tez jest lepiej rozwiazany-otworz w garazu bagaznik kangura...

Sob, 25.11.2006, 18:45

W tym przypadku cena siÄ™ bardzo liczy...
Logan, bo sporo tańszy, pojemny i zapewne praktyczny i w ogóle.
Co do urody, to oba auta mają urodę mocno ujemną, więc pomijam tą kwestię w ogóle :P

Sob, 25.11.2006, 18:47

Jasne, ĹĽe Kangoo...

Dacia zupełnie nie wygląda, przypomina mi... właściwie to nic mi nie przypomina. Jeżdżąca żenada :twisted:

Sob, 25.11.2006, 18:48

Dacia ma fajny tył, ale z boku wygląda niezgrabnie i ociężale. Jak dla mnie - remis.

Sob, 25.11.2006, 19:28

Ja wybieram Renault chociaz jest sporo droższy. Po za tym mam nadzieje ze nigdy nie bede musiał w "realu" (nie chodzi mi o sklep :D ) wybierac miedzy tymi samochodami

Sob, 25.11.2006, 20:14

Wybieram Dacie, możliwość przewiezienia 7 osób jest wystarczającym powodem. Gwozdziem do trumny Kangoo jest cena dacii. Poza tym propozycja Renault jest znacznie brzydsza :> .

Sob, 25.11.2006, 20:56

Nie wiedziałem że w Kangoo maska otwiera się do przodu :shock:

Co do tematu to Kangoo jest zdecydowanie wyższe, poza tym ma ładniejsze wnętrze i lepszy silnik.
Dacia to dobre i tanie auto. Zapewne jest bardzo obszerne, ale jakoĹ› do mnie nie przemawia.

Nie, 26.11.2006, 7:54

rety jak ujrzałem tył loganato aż mnie na rzyganie wezbrało! ale paść i to z jednego koncernu no ale ...ja wybieram kangoo.

Nie, 26.11.2006, 9:21

Glos na Kangoo - to naprawde dobre auto jesli chodzi o sprawy zapakowania czy przetransporotwania. Dacia to niby to samo co Renault, jest nizsza ale dluzsza no i ma jeszcze miejsca z tylu ale dla mnie to zaden argument.

Nie, 26.11.2006, 11:02

Kangoo w ostatniej odsłonie prezentuje się naprawdę przyjemnie. W porównianiu, do pierwszej wersji jest o niebo ładniejszy.
Dacia - wygląda naprawdę dobrze! Wybrałbym ją, gdybym był skazany na 7 osób i mały budżet. Jednak nie mam do niej zaufania, ciekawe, czy wyeliminowali mankamenty z Sedana.

Głos na Kangoo.

Nie, 26.11.2006, 11:04

Dacia ma dwa miejsca więcej, jest sporo tańsza, ma ładny tył :)

Renault jest bezpieczniejszy, ma lepszy silnik, no i z przodu wygląda lepiej, jeszcze fajne odsuwane drzwi, ale w przyszłym roku pojawi się nowy model

Głos na Dacią, za naprawdę dobrą cenę, w końcu w przeliczeniu 20.000 zł to jest duża suma

Nie, 26.11.2006, 11:34

kangoo, bo przynajmniej jakos wyglada ..

Nie, 26.11.2006, 13:47

U Kangoo widzę dużo plusów np wygląd, osiągi (to też się liczy). A u Danki żadnych, prędzej minusy :wink:

Nie, 26.11.2006, 13:54

Cóż, idealne porównanie dla właściciela warzywniaka :wink: Szczerze mówiąc o wiele bardziej podchodzi mi Dacia. Jest... dużo ładniejsza. Głównie dlatego, że wygląda po prostu jak trochę niekonwencjonalne kombi a nie jak dostawczak. Poza tym można z niej zrobić mały autobusik i przewieźć 7 osób. Poza tym jest dużo tańsza od Renault. Wg mnie to lepsza propozcyja.

Nie, 26.11.2006, 18:35

Wśród zdjęć z Kangoo jest jedno z Logana (to z gościem który przekłada przez to "ucho" pas)

Nie, 26.11.2006, 19:47

Głos na Dacie. Jedyne czego mi w niej brakuje, a co ma Kangoo to lepszy silnik. Pozatym możliwość przewiezienia 7 osób i dużo niższa cena skłoniły mnie do takiego wyboru.

Pon, 27.11.2006, 10:12

Jak by Dacia była w czarnym kolorze to by wygladała jak amerykanskie karawany, tylko trumne do tyłu wrzycic i jakiś dyskretny wieniec na maske :)

Pon, 27.11.2006, 13:01

dacia zgrabniejsza i przyjemniejsza w odbiorze niĹĽ opatrzony kangus :?
Wyślij odpowiedź