Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 14:20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Rodzinne hatchbacki 

Wybieram:
Toyota Auris 1.6 VVT-i T3 6%  6%  [ 4 ]
Honda Civic i-VTEC 1.8 ES 52%  52%  [ 33 ]
Ford Focus 1.6 Zetec Climate 29%  29%  [ 18 ]
Volkswagen Golf 1.6 Match 13%  13%  [ 8 ]
Razem głosów : 63

Rodzinne hatchbacki 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Post Rodzinne hatchbacki
Razem:

Image
Image

Toyota Auris 1.6 VVT-i T3

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Honda Civic i-VTEC 1.8 ES

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ford Focus 1.6 Zetec Climate

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Volkswagen Golf 1.6 Match

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dane techniczne:

Image
Image

Pierwsze porównanie nowej Toyoty Auris, która dopiero co wchodzi na rynek na tle popularnych hatchbacków w tej klasie. Firma bardzo zaryzykowała zmieniając dobrze znaną nazwe Corolla na Auris. Czy ma szansę pokonać Civica, który prawie w całej Europie jest przebojem i okupuje pierwsze miejsca na listach sprzedaży? Także Golfa i Focusa, które są dobrze znane w tej klasie? Także gdybyś stanął przed takim wyborem czy wybrałbyś nowiuteńko, jeszcze "ciepłą" na rynku Toyote Auris czy któryś ze sprawdzonych konkurentów?

(c) autoexpress

www.autogaleria.pl

Śro, 31.01.2007, 14:20

Golfa i Focusa w ogóle nie biorę pod uwagę. Auris na pewno jest niezły, ale nie podoba mi się jego tył, poza tym nie siedziałem w środku, więc nie mogę nic powiedzieć.

Głos na Hondę - podoba mi się jej wygląd zarówno zewnętrzny jak i wewnętrzny. Siedziałem w środku - byłem zaskoczony ilością miejsca, auto jest na prawdę bardzo wygodne, materiały również rewelacyjne. Z tej 4-ki zdecydowanie wybrałym Civica :)

Ostatnio edytowany przez Joey, Śro, 31.01.2007, 14:46, edytowano w sumie 1 raz

Śro, 31.01.2007, 14:35
Awatar użytkownika

Honda za najlepszy silnik dobrÄ… cenÄ™, dobre wyposaĹĽenie.

Focus jest za drogi, podbnie Golf, a Toyota wyglada beznadzijnie

Śro, 31.01.2007, 14:41

Samochód: Leon I
jestem przywiązany do fordów :roll: focus drugiej generacji to mój faworyt spośród wyżej wymienionych. Co prawda podczas przyspieszania nie odrywa się od ziemi i w teście nie wypadł rewelacyjnie :/ kiedyś dałbym sobie ręke uciąć, że kierując focusem.. aurisa bym zobaczył w tylniej szybie.. a tu auris zamigał by mi stopem :twisted: miłe zaskoczenie :wink:

Śro, 31.01.2007, 14:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Prawde powiedziawszy to nic mi siÄ™ w tym porĂłwnaniu nie podoba ale zaglosuje na Focusa ktĂłry nie odrzuca mnie w takim stopniu jak konkurenci. :roll:

Śro, 31.01.2007, 14:48
Awatar użytkownika

Wybieram Honde. Futurystyczna stylistyka ale mi przypadla do gustu,poza tym ma najlepszy silnik

Śro, 31.01.2007, 14:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Głos na Forda. Wygląda dobrze i ma bardzo dobre zawieszenie

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Śro, 31.01.2007, 15:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: BI
Samochód: Astra classic
aj bym wybral golfa, najmniej udziwniony :wink:

Śro, 31.01.2007, 15:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Najpierw odpada Auris, dawno nie widziałem tak vanopodobnego zgliszcza, mimo dobrej ceny niczym mnie nie przekonuje, a wygląd jest niesmaczny.
Golf juĹĽ mi siÄ™ podoba, mimo, ĹĽe nudny to ciekawy. Ale 3 pozycja, bo niestety konkurencja jest lepsza.
Tutaj mam dylemat, bo Civ coraz bardziej mi się podoba, jeszcze z tym silnikiem, ale nazwanie go rodzinnym to pomówienie, natomiast focus jest krótko mówiąc najwolniejszy, za to koszt przejechania jednej mili jest najniższy :> . I tak kalkulując między sportową i kosmiczną Hondą a statecznym Fordem głos powędruje chyba na Hondę, jednak, gdyby focus miał większy silnik to na niego bym oddał głos.

Śro, 31.01.2007, 15:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
A ja szczerze sie przyznam, że Auris mi sie nawet podoba. Napewno to ładniejsze, ciekawsze i lepsze auto od Focusa i Golfa, ale do Hondy Aurisowi bardzo daleko. I dlatego głos na Honde ;)

Śro, 31.01.2007, 16:01
Awatar użytkownika

Wybieram Honde, najbardziej mi pasuje, wyglada nowocześnie, ale też nie jest przekombinowana, drugie miejsce zajmuje Ford, moim zdaniem poprzedni model był ładnejszy, a ten nie wyglada za dobrzem ale miomo to lubue Fordy, trzecie miejsce dla VW, jest strasznie nudny, wnętrze nie wyglada najlepiej, ale na pewno nie jest brzydki, czwarte miejsce zajmuje Toyota, zupełnie mi się nie podoba.

Śro, 31.01.2007, 16:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98

Śro, 31.01.2007, 16:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Na poczÄ…tku odpadajÄ… niemcy, ani jedno ani drugie niczym nie zachwyca.

Auris ma bardzo ładne wnętrze, Civic też. Z zewnątrz to dwa światy, trudno powiedzieć, który piękniejszy :roll:

Decyduję się na Civa, jest czy, zaszpanować :wink:

Śro, 31.01.2007, 16:46
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
pierwszi odpadają Golf i Aurius, projektanci tych wozów powinni sobie podac ręke, oba wozy są śmietelnie nudne

na 2 miejscu postawił bym Honde doceniam jej styl ale w sumie oprócz fufturystycznej stylistyki i pokaźnego bagażnika nie oferuje nic aż tak specjalnego.

1 miejsce focus, sprawdzona solidna konstrukcja, ma wszystko co oczekuje siÄ™ od auta tej klasy za takie pieniÄ…dze.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 31.01.2007, 19:39
Moderator
Awatar użytkownika

Audirs i Golf mogły by nie istnieć. Na maksa nudne i już.

Civic zachwyca, ale jego tył wciaż mnie nie przekonuję.

Głos na Focusa, który jest rewelacyjny i już. Choć poprzednik stylistycznie był ciekawszy ;)

Śro, 31.01.2007, 19:56
Awatar użytkownika

Głos na HONDE. Bardzo ładne auto w tej klasie, świetne od strony technicznej, bajeranckie wnętrze i dobrze skalkulowana cena.

Czw, 01.02.2007, 8:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Głos na Honde. Dobre osiągi, ciekawy wygląd, zwłaszcza wnętrza i dobra cena

Czw, 01.02.2007, 8:49
Awatar użytkownika

Zdecydowany glos na Forda Focusa,jest liderem klasy kompakt,za te pieniadze przynajmniej jak dla mnie to optymalna oferta,honda civic jest bardzo ladna ale mimo wszystko wole forda,jesli chodzi o aurisa i golfa to jak dla mnie sa odrazajace,patrzec na nie nie moge...

Czw, 01.02.2007, 15:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
4. Golf - nuda, bieda, pustka, nicość. Po prostu szkoda klawiatury, żeby o tym pisać
3. Auris - OMG, ale to jest szpetne auto. Nie wiem co się stało ze stylistami Toyoty ale to auto jest po prostu okropne :!: Ma "ryjek" jak buldog francuski, całe jest jakieś takieś napakowane i powyginane. Kompletnie mi się nie podoba...
2. Focus - w zasadzie to same zalety poza jednym - nudniejszy od niego jest tylko Golf (i to minimalnie)
1. Civic - za to Honda zapewniła nam sporą dawkę stylistycznej awangardy. Auto zdecydowanie odróżnia się na plus od swoich konkurentów. Od strony technicznej też raczej nie można się do niczego przyczepić ze względu ma rodowód.

Pią, 02.02.2007, 8:11
Awatar użytkownika

dla mnie najbardziej podoba siÄ™ Honda Civic :) pieknie wygladaja jej lampy :)

Sizzlers® rlz :)

Pią, 02.02.2007, 10:08
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna