Obecny czas: Wto, 26.05.2026, 10:51

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Skoda Superb vs Hyundai Sonata 

Bardziej odpowiada mi:
Skoda Superb 34%  34%  [ 16 ]
Hyundai Sonata 66%  66%  [ 31 ]
Razem głosów : 47

Skoda Superb vs Hyundai Sonata 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Skoda Superb vs Hyundai Sonata
Image
Image
Image
Image

Skoda Superb
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hyundai Sonata
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Technische Daten
Skoda Superb 1.8 TLeistung 110 kW (150 PS)
Beschleunigung 9,9 s
Elastizität 80-120 km/h im höchsten Gang 14,4 s
Höchstgeschwindigkeit 216 km/h
Testverbrauch 11,4 L/100 km
Bemsweg aus 100 km/h 43 m
Grundpreis 31340 euro

Hyundai Sonata 2,4 GLSLeistung 119 kW (162 PS)
Beschleunigung 9,5 s
Elastizität 80-120 km/h im höchsten Gang 14,7 s
Höchstgeschwindigkeit 212 km/h
Testverbrauch 12,1 L/100 km
Bemsweg aus 100 km/h 46 m
Grundpreis 24590 euro

Tym razem 2 limuzyny na pograniczu klas, czyli prawie klasa wyższa albo inaczej duże auta za relatywnie niewielkie pieniądze. Skład VW od Skody i Koreańczyk z silnikiem Mitsubishi.

źródło: freenet.de

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 13.01.2007, 16:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Wybieram Hyundai'a jest znacznie świeższy niż Skoda wg. mnie nieco ładniejszy a w ostatnim czasie jakość Hyundai'ów uległa znacznej poprawie i myśle że pod tym względem nie odstaje od Skody a nawet ją przewyższa.

Sob, 13.01.2007, 16:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
tylko hyundai... aczkolwiek drogi hamowania w obydwĂłch modelach sÄ… o jakieĹ› 4-5 metrĂłw zawyĹĽone chyba...
Poza tym jest zdecydowanie ładniejszy, mimo marki sprawia wrażenie bardziej prestiżowego i bardziej dopracowanego

Sob, 13.01.2007, 16:40
Awatar użytkownika

A ja tam wybieram Superba ponieważ jest super :D A tak na poważnie, niemoge uwieżyć ile miejsca ma skoda z tyłu :shock: + sprawdzona technologia volkswagena. Głos na Skode.

Sob, 13.01.2007, 16:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Głos na Hyundai'a. Prezentuje się znacznie ciekawiej i ma znacznie niższą cene.

Sob, 13.01.2007, 16:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: warszawa-koszalin
jezdilem skoda jako pasazer tylko a koreanczykiem wcale!
a mimo to wybieram koreanczyka! :wink:
wydaje mi sie bardziej luksusowy, prestizowy niz skoda ktora trafila w taksowkarskie rece

Sob, 13.01.2007, 17:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
wybieram Hyundaia mimo ĹĽe mniej mi sie podoba ale jest lepszy technologicznie :wink:

Sob, 13.01.2007, 17:22
Awatar użytkownika

Nic nie wybieram, na widok każdego z nich robi mi się niedobrze. Jakaś Skoda na płycie VW, która próbuje udawać, że jest luksusowa, dlatego, że ma parasolke w drzwiach jak RR Phantom i jakiś skośnooki chłam, który ma tyle tradycji i historii co moje wczorajsze gacie. To auta, które nic do motoryzacji nie wniosły, a gdyby ich było brak nawet byśmy tego nie odczuli, a i pewnie wyszłoby to nam na plus. Obydwa mają tyle duszy co lodówka, niedługo zostaną zapomniane i całe szczęście.

Do moderatorów: Może wymusić, żeby do każdej ankiety były odpowiedzi dodatkowe typu "nie wybieram żadnego", jak w jednej z ostatnich ankiet?

Sob, 13.01.2007, 17:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Głos na Sonatę, najładniejszy model Hyundai'a w ofercie i jeden z ładniejszych w klasie.

Sob, 13.01.2007, 17:41
Awatar użytkownika

Skoda jak ktoś już pisał nie wygląda zbyt świeżo, te reflektory i linia zdradzają jej pochodzenie od Passata zaprojektowanego w połowie lat 90tych.
jednak samochĂłd, jest dobry, ma dobry silnik, sprawdzonÄ… technikÄ™ od volkswagena, moĹĽe sprzed kilku lat, ale jednak.
Nie podoba mi się konsola środkowa, ta wstawka z drewna bardzo razi mnie w oczy

Sonata, wygląda nowocześniej, bardziej agresywnie, wnętrze jest trochę nudne, ale jednak bardziej przyjazne niż w Skodzie.
Dobry silnik, osiągi na poziomie Skody, droga hamowania długa.

Bez patrzenia na cenę wybieram minimalnie Hyundai'a, za wygląd, dobry silnik, ładne wnętrze, punkty odbierają mu u mnie słabe hamulce, ale mimo to w moich oczach jest zwycięzcą

PatrzÄ…c na różnicÄ™ w cenie 6750 € widze, ze Sonata nie dość, ĹĽe jest moim zdaniem lepszym samochodem, to jej wybĂłr jest teĹĽ uzasadniony z ekonomicznego punktu widzenia

Sob, 13.01.2007, 18:01
Awatar użytkownika

Wybieram Hyundaia, ale tak na prawde to nie podoba mi sie żaden z nich. Hyundai ma głos dlatego, że jest nowszy i moim zdaniem troche ładniejszy od Skody, która nie zachwyca swoim wygladem i widać, że jest to już dośc stara konstrukcja.

Sob, 13.01.2007, 18:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Skoda sprawia chińskie wrażenia, jest nudna do szpiku kości, brzydka. Poza tym jest droższa i konstrukcyjnie starsza.
Hyundai jest dosyć ładny, nie jest może to jakiś piękniś, ale poziom trzyma. Silnik nie jest zbyt wysilony, mógłby mieć większą moc, jakoś osiągami nie powala. Cena jest atrakcyjniejsza, wygląd również. Głos na hyundai'a.

Sob, 13.01.2007, 18:40
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Do moderatorów: Może wymusić, żeby do każdej ankiety były odpowiedzi dodatkowe typu "nie wybieram żadnego", jak w jednej z ostatnich ankiet?

to leży w kwesti zakładającego ankietę.

marcel911 napisał(a):
Nic nie wybieram, na widok każdego z nich robi mi się niedobrze. Jakaś Skoda na płycie VW, która próbuje udawać, że jest luksusowa, dlatego, że ma parasolke w drzwiach jak RR Phantom i jakiś skośnooki chłam, który ma tyle tradycji i historii co moje wczorajsze gacie. To auta, które nic do motoryzacji nie wniosły, a gdyby ich było brak nawet byśmy tego nie odczuli, a i pewnie wyszłoby to nam na plus. Obydwa mają tyle duszy co lodówka, niedługo zostaną zapomniane i całe szczęście.

nie każdego stać na Mercedesa

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 13.01.2007, 18:41
Awatar użytkownika

Biore Skode, chocby za to, ze podoba mi sie jej wnetrze i sprawdzony hit VW czyli silnik 1.8T.

Mecze na żywo

Sob, 13.01.2007, 19:31
Awatar użytkownika

to leży w kwesti zakładającego ankietę.
A nie można tego jakoś odgórnie zarządzić? Przydałoby się.

johny napisał(a):

Skoda kosztuje 31.000 euro, nie dostaniesz dobrego merca w tej cenie?

Sob, 13.01.2007, 19:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
johny napisał:

Skoda kosztuje 31.000 euro, nie dostaniesz dobrego merca w tej cenie?

Za tę cenę to co najwyżej C-klasę w najtańszej wersji z najmniejszym silnikiem dostaniesz samochód oczywiście świetny ale dużo mniejszy niż obydwa tu prezentowane samochody no ale wiadomo za prestiż się płaci.

Sob, 13.01.2007, 19:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Ja wybieram jednak SkodÄ™. Mam wielki sentyment do tej marki. Bardzo mi siÄ™ podobajÄ… auta tego koncernu ;)

Sob, 13.01.2007, 19:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Zdecydowanie głos na koreanczyka. Wyglada troche lepiej, przede wszystkim jest swiezszy. a co ważne jest sporo tanszy co przy tych model jest dosyc istotne. Skoda nie ma zadnych atutów. Jest droga, nudna i nie podoba mi sie wnetrze

Sob, 13.01.2007, 19:49
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
A nie można tego jakoś odgórnie zarządzić? Przydałoby się.

Do czego ? :? bezsensu, nie wybierasz niczego to w ogóle nie udzielaj się w temacie, tak było zazwyczaj :roll:

Sob, 13.01.2007, 19:51
Awatar użytkownika

Do czego ? :? bezsensu, nie wybierasz niczego to w ogóle nie udzielaj się w temacie, tak było zazwyczaj :roll:

Ale wyniki nie sa miarodajne. Decydujemy, który wybrac z np. dwójki, a czasami zadnego z nich bysmy nie kupili. Taka opcja byłaby bardzo przydatna.

Sob, 13.01.2007, 20:04
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna