Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 15:36

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8 

najbardziej pasuje mi:
Alfa Romeo Brera 28%  28%  [ 16 ]
Audi TT 19%  19%  [ 11 ]
Mazda RX8 53%  53%  [ 30 ]
Razem głosów : 57

Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

trzy coupe z 3 krajĂłw prezenujÄ…ce odmienny styl i technikÄ™.

źródło: autoscout24.de

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 10.12.2006, 21:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Madzę RX8 poproszę. Wiem jak jeździ. wygląda zabójczo. osiagi to średnia klasa w tej grupie, ale wynika to m. in z niższej mocy. Za to zużycie paliwa największe... ale napęd jest na tył.
Brera jest ładna tylko do połowy, poza tym ten silnik to jakieś nieporozumienie - takie osiągi przy tej mocy. 3.2 V6 jeździ nieco lepiej, a jak pięknie brzmi...

Audi ma świetny silnik, ale w ogóle mi się nie podoba, i do tego napęd na przód

Nie, 10.12.2006, 21:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Wybieram Audi TT. Piękne coupe. Te delikatne zmiany jakie przeprowadzono na tym modelu niedawno jak najbardziej poprawiły wygląd. Dodatkowo ma najlepszy silnik, najlepsze przyspieszenie i najmniej pali z całej trójki i jest tańszy od Alfy Romeo Brera. Na drugim miejscu Mazda RX-8 Renesis!!!! Ta ponadczasowa stylistyka i silnik Wankla to główne zalety tego auta oraz jeszcze dodatkowo najtańszy z całej trójki. Byłby na pierwszym miejscu, ale jest jedno "ale". Słyszałem o strasznej awaryjności tego silnika, dodatkowo jak się przekroczy pewną prędkość to w kabinie strasznie głośno. Raczej jakbym miał wybierać to szukam bym samochodu, którym nie będę musiał co chwile jeździć do serwisu. Na 2.miejscu jest również Alfa Romeo Brera. Ten samochód tak samo mnie czaruje, ale równocześnie mam te same obawy co w przypadku Mazdy, dodatkowo jest najdroższy z całej trójki. :?

W tym porównaniu nie ma dla mnie przegranych, każde auto reprezentuje inny styl. Każdy jest na swój sposób fascynujący. Niby wybrałem Audi, ale jednak gdybym miał okazje bliżej przyjrzeć się tym autom i gdybym mógł poczytać lub usłyszeć opinie osób, które takie samochody mają możliwe że wybrałbym inne auto w tym porównkianiu. :wink: Te opinie o awaryjności Alfy i Mazdy RX-8 gdzieś wyczytałem, ale nie wiem czy faktycznie tak jest.

www.autogaleria.pl

Nie, 10.12.2006, 21:30
Awatar użytkownika

Audi wygląda jeszcze gorzej niz poprzednik który notabene był mocno średni żeby nie powiedzieć brzydki :?

I teraz audiotele: Mazda czy Alfa. Alfa co prawda to konstrukcja świeższa, ale jak to powiedział Seth jest tylko do połowy ładna... nie podoba mi sie ten odwłokowaty tył :/ . Mazda natomiast, poza wspomnianym przez cytowanego przez mnie poprzednio Setha, zużyciem paliwa, nie ma słabych punktów :!:

Co prawda chwilę się wahałem ale w końcu oddaje głos na RX8

Nie, 10.12.2006, 21:32
Awatar użytkownika

Madzę RX8 poproszę. Wiem jak jeździ. wygląda zabójczo. osiagi to średnia klasa w tej grupie, ale wynika to m. in z niższej mocy. Za to zużycie paliwa największe... ale napęd jest na tył.

Co tam, ze osiągi troszkę gorsze (za cenę konkurencji mozna wybrać mocniejszy silnik) jak wygląda najlepiej, ma jedyny słuszny napęd w tej klasie, no i zmieści 4 dorosłe osoby, poza tym jedyny seryjny model z silnikiem Wankla

a i dorzucÄ™ polskie ceny:
Image

Audi i Alfa Romeo dobrze wyglądają, ale maja napęd na przód :( no i są znacznie droższe.

szakal napisał(a):
Na drugim miejscu Mazda RX-8 Renesis!!!! Ta ponadczasowa stylistyka i silnik Wankla to główne zalety tego auta oraz jeszcze dodatkowo najtańszy z całej trójki. Byłby na pierwszym miejscu, ale jest jedno "ale". Słyszałem o strasznej awaryjności tego silnika, dodatkowo jak się przekroczy pewną prędkość to w kabinie strasznie głośno. Raczej jakbym miał wybierać to szukam bym samochodu, którym nie będę musiał co chwile jeździć do serwisu.

pierwsze słyszę, zę jest tak strasznie głośno.
A co do awaryjności to silniki przejeżdżają bez problemu 150 tys km czyli niezbyt dużo, no i trzeba serwisować, ale aby się psuły jakoś to nie słyszałem, a czytałem o tych silnikach, psuły to sie moze w NOSFU RO czy jak to sie pisze

Ostatnio edytowany przez aston Nie, 10.12.2006, 21:45, edytowano w sumie 2 razy

Nie, 10.12.2006, 21:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203

Później Madzia, Alfa na końcu - nie mogę sie do niej przekonać, tak samo jak do każdej innej nowej Alfy.

Nie, 10.12.2006, 21:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
1 - Alfa jest urzekająco piękna. Nawet osiągi mogę przeboleć.
2 - Tuż za Alfą szybka i piękna Mazda.
3 - A na koniec stylistyczne nieporozumienie - maxymalnie nudne Audi.

Nie, 10.12.2006, 21:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: b-stok

Nie, 10.12.2006, 21:55

Samochód: Leon I
bez chwili zawachania =>> Mazda. Why? Because
Seth napisał(a):
wyglÄ…da zabĂłjczo

i jest najtańsza :mryellow:

Nie, 10.12.2006, 22:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Imporciaka poproszę, dźwięk pralki pod maską jest po prostu boski :twisted: . No i napęd na tył, najtańszy, najładniejszy, w miarę praktyczne o dziwo wnętrze. Brera jest tłusta, brzydka i wogóle niezbyt urodziwa. Audi... fwd. Nudna mydelniczka bez polotu.

Nie, 10.12.2006, 22:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Strasznie trudny wybór bo wszystkie trzy mi pasuja. Ale najmniej Alfa i jest ostatcznie trzecia. Troche wysoka cena i tył przycięzkawy. Pomiędzy Audi i Mazda strasznie cięzko mi sie zdecydować. Wybieram Mazde bo jest dużo tansza a wcale niegorsza

Nie, 10.12.2006, 22:32
Moderator
Awatar użytkownika

Audi kompletnie tutaj mnie ma racji bytu.

Alfa jest piękna i trochę spasła. Bardzo mi się podoba, ale przeszczepione wnętrze od 159 wg mnie nie ma racji bytu. Przydało by się bardziej wyjątkowoe. Poza tym brak RWD.

Japończyk miażdży, mimo że jest najstraszy z tej stawki.

Nie, 10.12.2006, 22:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
3. Audi. Naprawdę dobra technika opakowana w najnudniejsze z możliwych opakowanie. Idealne dla żon piłkarzy (wiem, powtarzam się). Do tego z FWD - w coupe to raczej nie przystoi.
2. Alfa Romeo. Tak jak pisał Seth, piękna tylko do połowy. Tyłek strasznie urósł (pewnie od lasagne). Do tego wnętrze z 159-ki też trochę nie pasuje - przydałoby się więcej indywidualizmu. Brerę dobija FWD.
1. Mazda. Tu po prostu nie ma się do czego przyczepić - pięknie wygląda, ma niespotykany powszechnie silnik Wankla, napęd na właściwą oś, jest iście po japońsku doskonała i niezawoda i... najtańsza w porównaniu. Dla mnie IDEAŁ :!:

Nie, 10.12.2006, 22:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
opakowana w najnudniejsze z moĹĽliwych opakowanie

Hmm no chyba troche przesadzasz :> :evil:

Nie, 10.12.2006, 22:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Ja wybieram Alfę za ten jej agresywny wygląd i pięknie pasujący czerwony kolor osiągi ma co prawda nie będe pisał najgorsze są najmniejsze z trójki . Audi też niczemu sobie ale ma za to najlepsze osiągi , a Mazda ale jest najtańsza ale bym jej nie wybrał . Pzdr

Pon, 11.12.2006, 8:31
Awatar użytkownika

nie oszukujmy sie, silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny. Ja jednak mimo to wybieram Mazde, podoba mi sie jej styl. Jest ładna, tania, ma ciekawą konstrukcje no i ten silnik co sie tak kręci :twisted:
Najgorsza jest za to alfa, ciezka jak k*p*. Prawie 300kg ciezsza od TT i 2s gorzej od TT od 0-100km/h, i to ma być auto sportowe?!?! ŻENADA. Tego grubego kloca za darmo bym nie wziął.

Pon, 11.12.2006, 9:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Alfa podoba mi się najbardziej. Niestety ma najmniejszą moc i słabo przyśpiesza.

Audi TT to udane auto na dodatek ma najmocniejszy silnik i najlepsze osiÄ…gi.

Mazda jest najtańsza, ma dobre osiągi i jest dość ładna.

Wybieram Alfe za miłosc do włoskich marek ;)

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pon, 11.12.2006, 9:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Madzia najlepiej sie prowadzi gdyz ma rwd i najładniej wyglada dlatego ja wybieram. Błeła jest tylko czesciowo ładna za to ma znaczna nadwage wiec od byle blaszka dostanie po dupie. Audi jest małe, ciasne, najmniej praktyczne i mało interesujace chocwnetrze ma chyba najładniejsze.

Pon, 11.12.2006, 11:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Wybieram RX-8 za świetny wygląd i równie świetne wnętrze i rwd.
Drugie miejsce dla pięknej Brery jednak w tym przypadku przegrywa przez napęd na przód. Natomiast zupełnie nie przeszkadza mi w niej deska rozdzielcza żywcem przeniesiona ze 159.
Najgorzej w tym porównaniu wypada TT. Może i technika jest bardzo dobra ale co z tego jak tak nudnie opakowana! Plus za fajne wnętrze.
:)

Pon, 11.12.2006, 13:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny.

A co ma piernik do wiatraka?

Pon, 11.12.2006, 14:19
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna