|
|
Obecny czas: Nie, 05.07.2026, 23:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
2014 Nissan Sport Sedan Concept
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2014 Nissan Sport Sedan Concept
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 14.01.2014, 14:53 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
 Re: 2014 Nissan Sport Sedan Concept
Przód trochę skopany ale reszta w zasadzie bez zarzutu 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 14.01.2014, 16:20 |
|
 |
|
Aveya
|
Niezły. Przód chyba zaprojektował jakiś mistrz origami, ale na żywo w odpowiednim oświetleniu i lakierze może być ekstra.
|
| Wto, 14.01.2014, 16:41 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Swietny jest. Naprawde mila odmiana Nissana od dotychczasowych crossoverow. Swoja droga mimo wszystko nie rozumiem celu teog samochodu. Przeciez technicznie i cenowo bedzie zblizony do Infiniti Q50. A na co tworzyc sobie wewnetrzna konkurencje?
|
| Nie, 19.01.2014, 13:52 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
el_Presidente napisał(a): Przeciez technicznie i cenowo bedzie zblizony do Infiniti Q50. Mi się wydaje, że to raczej Renault Laguna ubrana w kimono 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
|
| Nie, 19.01.2014, 20:26 |
|
 |
|
Iceman
|
Ja też nie rozumiem po co Audi wypuszcza A4 jak jest Passat, czy A1 gdy istnieje Polo, ale to funkcjonuje i ma się dobrze 
| Nie, 19.01.2014, 21:18 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Nie sadze by to byla Laguna przebrana. W Lagunie nie stosuje sie 3,5l V6, a w Q50 z tego co kojarze tak.  No w przypadku VAGa moze miec to racje bytu. Passat jest celowany w innych odbiorcow niz A4 czy A6, wielu systemow, silnikow czy opcji nie dostanie sie w VW. O wykonczeniu nie wspominajac. Do tego jeszcze dochodza jeszcze inne platformy. W tym koncernie bardziej zastanawia mnie to, ze VW sam sobie stwarza konkurencje w postaci Seata i Skody. Ale jakos to dziala skoro maja dobre wyniki finansowe. 
|
| Nie, 19.01.2014, 23:35 |
|
 |
|
lukasras
Samochód: Das Auto
|
A Nissan i Infiniti nie jest przypadkiem kierowane w innych klientów  Bez sensu jest twierdzenie, że w jednym koncernie takie coś jest możliwe, a w drugim nie. Bo z twojego rozumowania wynika, że w innych koncernach nie może być tak jak w Volkswagenie. Przy okazji, obecnie wszyscy w koncernie Volkswagena korzystają z tych samych platform, właściwie to będą korzystać z jednej modułowej.
|
| Pon, 20.01.2014, 16:19 |
|
 |
|
Iceman
|
el_Presidente, więc po co wyskakujesz z takim naiwnym pytaniem jak Filip z konopii? VW może, ale jak inni robią podobnie to już zdziwienia wielkie 
| Pon, 20.01.2014, 17:27 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
el_Presidente napisał(a): Nie sadze by to byla Laguna przebrana. W Lagunie nie stosuje sie 3,5l V6, a w Q50 z tego co kojarze tak. No chociaż byś sprawdził jeśli już chcesz coś pisać  W Lagunie (co prawda Coupe) jest 3.5 V6 i też 3.0 V6 diesel jest 
|
| Pon, 20.01.2014, 17:40 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Widze, ze dalej nie skumaliscie o co mi chodzi.  Chodzi mi tez o wyglad (zarowno wewnatrz jak i na zewnatrz) i wykonczenie wnetrza. Pod tymi wzgledami ten Nissan na pewno nie odstaje od Infiniti, a jednak taki Passat, a A4 czy A6 to ogromna roznica. Cytuj: A Nissan i Infiniti nie jest przypadkiem kierowane w innych klientów  Bez sensu jest twierdzenie, że w jednym koncernie takie coś jest możliwe, a w drugim nie. Bo z twojego rozumowania wynika, że w innych koncernach nie może być tak jak w Volkswagenie. Przy okazji, obecnie wszyscy w koncernie Volkswagena korzystają z tych samych platform, właściwie to będą korzystać z jednej modułowej. Owszem tylko ta platforma modulowa jest jak klocki- daje sie ja dowolnie modyfikowac. Zauwaz, z konstrukcyjnie VW a Audi to rozne konstrukcje- w Audi silnik masz umieszczony wzdluznie, w VW poprzecznie, duza czesc silnikow dostepnych w Audi nie jest dostepna w VW. Idac Twoim torem myslenia mozna wywnioskowac, ze po co kupowac S8, skoro Polo w sumie jest identyczne technicznie.  Cytuj: No chociaż byś sprawdził jeśli już chcesz coś pisać  W Lagunie (co prawda Coupe) jest 3.5 V6 i też 3.0 V6 diesel jest  Co do Laguny- faktycznie pomylilem sie, zwrocilem uwage na silniki zwyklej wersji. Jesli ten Nissan bedzie odmiana Laguny to ma prawo bytu. Pozdrawiam i uprzedzam, ze nie jestem fanem VAGa, tak gwoli scislosci. 
|
| Pon, 20.01.2014, 19:50 |
|
 |
|
lukasras
Samochód: Das Auto
|
Zakończę temat. Mówienie o konkurencyjności jest bez sensu, i że Audi i VAG to dwa różne marki również, bo to jakich byś argumentów nie użył i tak padną bo od dawien dawna było tak, że najpierw coś było w Audi, a kilka miesięcy później wchodziło do Volkswagena,Skody i czasami Seata. Tylko trzeba spojrzeć obiektywnie na bliźniacze modele. To że w ofercie Audi jest np A8, a nie ma w odpowiednika u Skody jest właśnie potwierdzeniem, że nie chcą robić konkurencji sobie w koncernie, bo musieli by z czegoś zrezygnować. Dwoma różnymi markami czy modelami kierowanymi do dwóch różnych klientów to są Bentley i Skoda w VAG, Rolls-Roys BMW 7, Maserati Quttroporte i Ferrari La Ferrari u Fiata.
|
| Wto, 21.01.2014, 7:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|