Obecny czas: Sob, 18.04.2026, 6:42

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
2013 Honda Gear Concept 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Post 2013 Honda Gear Concept
Cytuj:
W zamyśle pojazd jest czymś pomiędzy Fordem Fiestą i Oplem Adamem, gdyż Honda Gear to nowoczesny samochód miejski dla ludzi młodych i energicznych, którzy cenią sobie możliwość indywidualnej konfiguracji swojego egzemplarza.

Pod względem stylistycznym Honda Gear prezentuje się oryginalnie. Na szczęście styliści japońskiego producenta postawili na standardowy projekt 3-drzwiowego hatchbacka bez przesadnie futurystycznych akcentów, więc koncept bez większych problemów mógłby wejść do produkcji w takiej samej formie. Uwagę zwraca oryginalny pas przedni z okrągłymi reflektorami, krótki przód oraz stosunkowo duży rozstaw osi.

Patrząc z profilu, dostrzeżemy długie drzwi z ukrytą klamką oraz charakterystyczne przetłoczenia przy nadkolach. Z tyłu styliści Hondy zdecydowali się na czarny spoiler dachowy oraz przeźroczysty panel przebiegający przez całą szerokość nadwozia, za którym kryją się lampy. Wisienką na torcie są felgi aluminiowe oraz zderzak tylny z dyfuzorem i centralnie umieszczonymi czterema końcówkami wydechu. Niestety, Honda nie udostępniła informacji na temat jednostki napędowej konceptu Gear.

Honda Gear na razie jest jedynie pokazowym konceptem. Japoński producent jeszcze nie zdradził, czy taki pojazd ma szansę wejść do produkcji seryjnej.
autokult

ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage

autoblog

W sumie to nie wiem czemu nie ma tego auta na forum :? :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pon, 25.02.2013, 12:59
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post Re: Honda Gear Concept 2013 Montreal
Bo jak je zobaczyłem, to tak mnie odrzuciło, że nie chciałem wrzucać :twisted:

Pon, 25.02.2013, 14:03
Awatar użytkownika

Post Re: 2013 Honda Gear Concept
A dla mnie całkiem fajny koncept, ale widać to raczej tylko zapchajdziura żeby stoisko nie świeciło pospolitymi samochodami, bo inaczej nie pokazywaliby go na tak marginalnych targach, jak Salon w Montrealu :wink: Ogólnie pokazywanie jakieś nowości na jakichkolwiek kanadyjskich targach to odważne posunięcie :twisted:

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Pon, 25.02.2013, 16:28

Wg mnie całkiem ciekawa stylistyka i nie tak przeraźliwie kosmiczna, choć ten tył nie do końca mnie przekonuje

Pon, 25.02.2013, 18:31
Awatar użytkownika

Samochód: DS3 '14
poza przyciężkawym bokiem bardzo mi się podoba

Pon, 25.02.2013, 18:53
Awatar użytkownika

Poszczególne elementy świetne, ale kaszalotowata sylwetka psuje całe dobre wrażenie.

Pon, 25.02.2013, 20:40
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ]