|
|
Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 22:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
drakor
|
 Bugatti 16C Galibier
Studium wyglądu Cytuj: :Bugatti B16 Galabier ceramiczne hamulce i włókna węglowe
Alternatywnie, mocny silnik pozwala na działanie etanolu. Przeważająca siła 16 cylindrów przenoszona jest na stałe na wszystkie cztery koła - w przypadku hamowania spokój zapewnia specjalnie opracowany system ceramicznych hamulców.
Błotniki i drzwi wykonane są z polerowanego aluminium, reszta z tworzywa sztucznego wzmocnionego włóknem węglowym (CFRP), pokryte niebieskim Klarsichtlack. Cztery rury wydechowej na lewo i prawo, pionowe światła hamowania. Element ten rozciąga się na dach, przednią szybę i wpada do słynnego grilu Bugatti, któremu towarzysza duże reflektory LED.
Wnętrza sugeruje handmade 16 Bugatti C Galabier , którego nazwa podobna jest do legendarnego Bugatti Typ 57 tworzy pomost między luksusowym wnętrzem i "umiarem" (ciekawe gdzie on jest!) Dwa duże instrumenty w środku deski rozdzielczej odpowiadają za dostarczenie informacji na temat prędkości i tempa, z prędkościomierza wyskalowanego na 420km/ h. W uzupełnieniu, miernik mocy dla kierowcy informacji o zródle zasilania. Masywna konsola środkowa wykonana z szlachetnego drewna i skóry zaczyna się od dużego ekranu LCD i kontroli klimatyzacji. Później tyłu przełącznika automatycznego poziomu prędkości i kontrolera multimediów.
Bugatti 16 C Galabier nie na IAA
Społeczeństwo bedzie pozbawione widoku na IAA Bugatti 16 Galabier . Model ten jest dla potencjalnych klientów, zwłaszcza Bliski Wschod, Chiny i USA.               (c)auto-motor-und-sport.de/
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
Ostatnio edytowany przez drakor Pon, 14.09.2009, 16:13, edytowano w sumie 2 razy
|
| Pon, 14.09.2009, 14:03 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 Re: Bugatti 16C Galabier
1. Jego miejsce jest tutaj, w concept-carach 2. Zdecyduj siÄ™, jak on siÄ™ nazywa 
_________________ >>>
|
| Pon, 14.09.2009, 14:46 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
No nie wiem co tym myslec, wygląda jak dziecko Veyrona i Panoramy, a to nic dobrego, do tego 8 rur wydechowych, 6 to już jest obciach a co dopiero 8 co oni sobie myśleli.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pon, 14.09.2009, 15:00 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Zdaje sobie sprawe, że każde Bugatii musi być monumentalne i spasione bo taki jest styl marki, aby pokazać siłe ... ale jak już Johny trafnie zauwazył to Veyron połączony z Panamerą  Chromowane boki to coś specjalnie dla szejków z Arabi Saudyjskiej chyba  Ten ekran LCD gryzie się nieco z prawdziwym szlachetnym drewnem i przepiękną skórą. Zastanawiają mnie też te dwa wskaźniki na środku deski rozdzielczej no i maska która wygląda tak jakby miała tylko dwa otwory do "podglądania" silnika 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 14.09.2009, 15:18 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
 Re: Bugatti 16C Galibier
wygląda nie najgorzej, tylko szkoda że ma tył a'la Panamera... a te 8 wydechów nadal mnie szokuje
|
| Pon, 14.09.2009, 16:03 |
|
 |
|
Zygfrydiusz
Samochód: Accord CM2
|
PiÄ™kne wnÄ™trze. Bardzo spokojne. MoĹĽna w nim zapomnieć ile to auto ma/bÄ™dzie mieć mocy. TyĹ‚ ma brzydki. 8 rur - no cóż, taka marka moĹĽe sobie pozwolić na to. Ĺadny przĂłd. DostÄ™p do silnika chyba bÄ™dzie miaĹ‚ miejsce tak jak byĹ‚o w latach z aut 20 i 30.
_________________ ... hontou?
|
| Pon, 14.09.2009, 17:23 |
|
 |
|
gibki8
|
Całkiem zgrabnie wygląda.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pon, 14.09.2009, 18:31 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Pon, 14.09.2009, 20:49 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Ogolnie wyglada nie najgozej, ale detale jak 8 rur pograzaja go, bo zalatuje to tandeta  Syletka przypomina Panamere, a te ksztalty kojarza mi sie troche z Audi A8  Teraz napisze ze jest sredni z wygladu ale jak bym zobaczyl go na zywo, to bym sie o*ral z gory do dolu 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Wto, 15.09.2009, 10:07 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Jedno jest pewne - jest niesamowity i zjawiskowy w każdym calu, a więc ma niesamowity styl Bugatti. Z porównaniem do Panamery bym nie przesadzał, bo kształt sylwetki "żuczka" Bugatti miało parę ładnych lat wstecz..
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 15.09.2009, 11:04 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Alfisti4ever napisał(a): ? Teraz napisze ze jest sredni z wygladu ale jak bym zobaczyl go na zywo, to bym sie o*ral z gory do dolu  Otóż to, te auta majÄ… tÄ… dziwnÄ… aurÄ™ wokół siebie - podobnie Maybach czy Veyron, kompletnie mi sie nie podobajÄ… ale jestem pewien, ĹĽe mi nogi zmiÄ™knÄ… jak bÄ™dÄ™ miaĹ‚ moĹĽliwość spojrzeć na nie z bliska.
_________________ locha lover
|
| Wto, 15.09.2009, 11:17 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Bo to w zwykłych, szarych warunkach po prostu auta nie z tej ziemi.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 15.09.2009, 11:25 |
|
 |
|
bartek959
|
|
| Wto, 15.09.2009, 18:15 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
Gniecie....  Nawet te 8 rur wydechowych mi nie przeszkadza. Alfisti4ever, ja też kiedyś miałem Veyrona za paskude... Ale pewnego razu zobaczyłem tankującego Wrocławskiego Veyrona w Poznańskim Orlenie na ulicy Bobrzańskiej przy salonie Toyoty. Myślałem, że zaraz serce mi wywali bo dostałem takich paliptacji, że nogi i ręce tak mi się trzęsły jakbym parkisona miał. Zdjęcie musiał zrobić tata, bo ja nie potrafiłem utrzymać telefonu. Tata po wszystkim skwitkował cięta ripstą: "Czym się tak podnieciłeś? Przecież to ani ładne nie było, ale wygar dziadostwo ma...". 
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Wto, 15.09.2009, 19:42 |
|
 |
|
halosza
Samochód: RWD
|
WyglÄ…da gorzej niĹĽ Veyron. Veyron z kolei jest brzydki.
_________________ Motorized - blog dla zmotoryzowanych
|
| Wto, 15.09.2009, 21:23 |
|
 |
|
kulikowski
|
Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że widzę Panamerę z przodem Veyrona. IMO abstrahując od wyglądu pomysł wyborny.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Śro, 16.09.2009, 22:49 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Czw, 17.09.2009, 15:29 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Veyron wygląda przy nim jak zabawka  Teraz dopiero widać jak ogromny jest Galibier ...
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 17.09.2009, 16:47 |
|
 |
|
choopster
|
jeden duży, drugi mały  ale żaden z nich nie grzeszy urodą. aczkolwiek oba robią wrażenie techniką. a w końcu to dzięki niej jest przewaga 
|
| Czw, 17.09.2009, 16:51 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Na fotcie z Veyronem prezentuje się wyśmienicie. Odczucie, że jest jakiś super wielki wynika IMO tylko z perspektywy, z jakiej zdjęcie jest zrobione.
|
| Czw, 17.09.2009, 19:46 |
|
|