|
|
Obecny czas: Nie, 12.07.2026, 20:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2011 Mazda Minagi
   Cytuj: Nowy pojazd japońskiego producenta nazywa się Minagi i ma być zapowiedzią nowego modelu, który w wersji produkcyjnej zobaczymy być może jeszcze pod koniec bieżącego roku. Minagi przygotowano według filozofii stylistycznej nazwanej „Kodo", co tłumaczone jest jako „istota ruchu". Mieliśmy już okazję oglądać projekt wykonany w jej nurcie - był to koncept Shinari, który zebrał doskonałe oceny podczas zeszłorocznego Paris Motor Show.
Producent nie zdradza szczegółów dotyczących nowego konceptu, wspomina tylko, że wykorzystano w nim pełnię możliwości jaką daje najnowsza generacja układów napędowych SKYACTIV. Pod maską znajdzie się więc bardzo oszczędny silnik i kompaktowa ręczna skrzynia biegów o obniżonym współczynniku tarcia wewnętrznego, a cały pojazd mocno odchudzono dzięki wykorzystaniu stali o wysokiej wytrzymałości na rozciąganie oraz optymalnych materiałów spajających.
Jak auto będzie prezentować się na żywo i kiedy poznamy jego wersję produkcyjną - o tym przekonamy się w marcu. AMiS
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 19.01.2011, 9:19 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
 Re: 2011 Mazda Minagi
Jak zwykle ostatnio w przypadku Mazdy - złego słowa o stylistyce nie da się powiedzieć. Śliczna.
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Śro, 19.01.2011, 9:40 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
zbyt odkrywczy ten projekt nie jest, ale nie można też powiedzieć że nudny
|
| Śro, 19.01.2011, 10:33 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
IMO tak wyglądać ma nowa Mada CX-5... ( TU spajszoty)
|
| Śro, 19.01.2011, 10:47 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Linia podobna to Forda Kuga  W sumie faktycznie nic odkrywczego, ale przyjemna dla oka 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 19.01.2011, 12:29 |
|
 |
|
Michae
|
Kolejny świetnie wyglądający koncept po Shinari czy jak jej tam było  Jak dla mnie rewelacja, trochę widać tu naleciałości z konceptu Vertrek (Ford), ale generalnie nic bym nie mówił, gdyby zapowiadana CX-5 byłaby seryjną odmianą tego świetnego konceptu 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Śro, 19.01.2011, 12:55 |
|
 |
|
kulikowski
|
ciekawy projekt, ale IMO przeholowali z wielkość felg 
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Śro, 19.01.2011, 23:16 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
RR ltd Co. napisał(a): IMO tak wyglÄ…dać ma nowa Mada CX-5... ( TU spajszoty) To z linka, wyglada jak polamane... i przypomina nissana JUNK. Oby saba(mazda) nie poszla ta droga.
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Pon, 24.01.2011, 2:04 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|