Auto swoją premierę będzie miało na zbliżających się targach samochodów użytkowych w Hanowerze (od 26 września do 2 października). Koncern zaprezentuje 4-drzwiową, 4-miejscową wersję swojej ciężarówki. Auto wykonane będzie w wersji SAR – Search and Rescue (ang. Szukaj i Ratuj), która ma zadanie ratować topiących się surferów.
Jak zapewnia VW, ta pierwsza prawie europejska (budowana w argentyńskich zakładach koncernu), prawie ciężarówka (waży ponad 1 tonę), nie opiera się na żadnej konstrukcji firmy. Jedynie silnik jaki trafi pod maskę, ma być najnowszą konstrukcją TDI, w której pompowtryskiwacze zastąpiono systemem commonrail. Pierwsze auta mają opuścić argentyńską fabrykę “Pacheco” pod koniec przyszłego roku. Pierwsze samochody trafią do Europu, Afryki Południowej, Ameryki Południowej oraz Australii.
Jak dla mnie najlepszy volkswagen jaki widziałem ,szczególnie podobają mi się te niebieskie lampki w głównych reflektorach(w serii pewnie zastąpią je awaryjne)
_________________ also known as Superrally
Śro, 24.09.2008, 12:45
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
Wygląda bardzo dostojnie, cóż podoba mi sie a co sie zmieni do 2011 roku będziemy obserwować
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
Czw, 01.01.2009, 13:35
gibki8
Re: 2011 Vw Taro 2 / Robust
Dopiero teraz zwróciłem uwagę na wskazówki w Concepcie. Wyglądają jak krawaty.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość