Samochody koncepcyjne
Śro, 26.09.2012, 15:31
Cholera. Poczuję się teraz jak choopster.
Jest świetny, wygląda rewelacyjnie z każdej strony

Wyglądem miażdży poprzedników, jak widać te muskularne nadkola miały potencjał i przy robienie tej wersji bardzo dobrze go wykorzystali

Nie rozumiem tylko po co go nazwali konceptem.
Ostatnio edytowany przez
Michae, Śro, 26.09.2012, 15:34, edytowano w sumie 1 raz
Śro, 26.09.2012, 15:34
Poprzedni był nudny, ale ten przez wygląd wersji 3d jest po prostu brzydki.
Śro, 26.09.2012, 18:03
Kurcze, podoba mi się

Choć myślę, że w wersji 5d wyglądałby jeszcze lepiej. Wreszcie zrobili coś z tymi felgami
Śro, 26.09.2012, 18:48
Tragedia. Zwykły Golf z paroma dodatkami i bezsensowną tapicerką wyglądająca jak szmatka do podłogi. Wiem, że to tradycja, ale po co ją podtrzymywać skoro to nie wygląda? Wersja GTI, a we wnętrzu idzie się pochlastać. Czarno, czarno, ciemno, czarno. Czerwone naszywki nie robią różnicy. Jedyne co godne uwagi to silnik z nowego Audi S3. Ze skrzynią manualną (a taka podobna będzie oferowana, a nie tylko DSG) to może być naprawdę szybki, a co dopiero wersja R z napędem na cztery koła. Dołączany oczywiście, ale zawsze lepszy niż FWD.
Najlepsze to ciekawe ile będą wołać za niego, a coś mi się wydaje, że jak zwykle przesadzą. Te trzy literki GTI podwyższają o cenę dwukrotnie.
Śro, 26.09.2012, 19:55
Dla mnie osobiście to wielkie rozczarowanie. Golfa V i VI w wersji GTi lubię niesamowicie (o R-kach to nawet nie wspominam) ale od tego oczekiwałem zdecydowanie dużo więcej. Przede wszystkim na tle konkurencji jest niesamowicie słaby - pierwsza lepsza z brzegu Astra OPC czy Megane RS mają po 60-50 KM więcej. Miałem nadzieję że VII GTi będzie miała przynajmniej 240-250 KM ale widać że im jaj zabrakło albo obawiają się wewnętrznej konkurencji. Poza tym wygląd jest nie najgorszy choć gorszy niż w poprzednich wcieleniach.
Śro, 26.09.2012, 20:15
Jest słabszy od konkurencji, gdyż będzie wersja R

to R jest konkurentem dla OPC czy RS. GTI od zawsze było ucywilizowane i ugrzecznione

więc moim zdaniem akurat to jest okej.
Śro, 26.09.2012, 20:49
W stosunku do nowego Focusa ST i tak jest w tyle nawet gdy pominie się wersję RS i nie wiem czemu Megane RS wrzuca się w konkurencję z R, skoro Clio RS to konkurent Polo GTi?
Śro, 26.09.2012, 21:07
Dla mnie R-ka powinna być hardcorowa jak Focus RS a GTI powinno być właśnie jak ST
Czw, 27.09.2012, 9:09
moze być, motywy identyczne jak w poprzedniku: czerwona listwa na grillu, felgi, kraciana tapicerka. Jedynie moc coś słabo rośnie, GTi V miał 200 najnowszy raptem 220 KM, pewnie dlatego że musi być miejsce na R a ponoć nawet RS
Czw, 27.09.2012, 10:37
Moc nie musi rosnac bo wystarczy ze obniza mase i osiagi beda lepsze. 230KM w kompakcie to i tak az nad to. Po co slepo gonic konkurecje. Wg mnie wazniejsze jest to zeby nie był podsterowny, lekki i precyzyjny w prowadzeniu miał szybka reakcje na gaz i dobrego wkreta na czerowne pole oraz pił benzyne w rozsadnych ilosciach. Takich aut mało kto uzywa do jazdy po torze a ma sie głownie sprawdzic w miescie.
Co do wygladu to jest znosny. Podoba mi sie nowy wzor felg. Deska jest ciekawa a fotele wygladaja przednio.
Czw, 27.09.2012, 14:05
Czerwony i biały mają kozackie felgi. Nieżle wygląda, dziwi ze koncept
Czw, 27.09.2012, 19:15
Nadal podtrzymuję że niebieski to kolor stworzony dla Golfa VII
Czw, 27.09.2012, 23:55
http://www.golfmk7.com/forums/attachmen ... 1348736354VW chyba nie spodziewał się, że dziennikarze zerkną na podwozie

i teraz wiadomo czemu concept, seria chyba nie będzie miała tego rozwiązania
Czw, 04.10.2012, 19:15
gibki8 napisał(a):Nadal podtrzymuję że niebieski to kolor stworzony dla Golfa VII

Dodam, że wersja R oraz Scirocco też mi podchodzi w tym kolorze.
Dosyć ciekawie zapowiada się poprzeczna blokada przedniej osi (VAQ).
Pon, 08.10.2012, 15:35
Czarny kolor i felgi z tego białego