Switch to full style
Samochody koncepcyjne
Wyślij odpowiedź

Alfa MiTo GTA Concept

Pon, 23.02.2009, 14:15

Alfa Romeo MiTo GTA w wersji koncepcyjnej zadebiutuje na marcowym salonie samochodowym 2009 Genewa Motor Show. Nie ma narazie zbyt informacji. Jak widać, auto dostało kompletnie nowy body kit, nowe felgi. Pod maską jest jednostka 1.8 Turbo o mocy 240 KM. Auto jest o 2 cm szersze, niż zwykła wersja, ale to za sprawą rozbudowanych nadkoli. Jak pojawi się więcej informacji, to dodam.
Image Image Image

Z przodu jest dobrze, ale z tyłu wieje wiochą...

Re: Alfa MiTo GTA Concept

Pon, 23.02.2009, 14:27

Ten tylny dyfuzor i wydechy jak u ciężarówki to zdecydowanie przegięcie pałki.

Pon, 23.02.2009, 14:35

Fajnie wyglada, ale te swiatła z przodku powoduja to ze kazde uagresywnie zdezaka konczy sie smiesznym wygladem. Wku****** pokemon :P

Pon, 23.02.2009, 16:41

Wygląda kozacko :shock: szczególnie z tyłu :mryellow:

Pon, 23.02.2009, 17:00

Szczerze to lipa, rozumiem że GTA będzie najmocniejszym autem w klasie ale z tyłu to już stanowczo przegieli, normalnie NSF Underground tuning edition. Poza tym nie wiem po co bawią sie concept.

Pon, 23.02.2009, 17:17

Wydech rzeczywiście przesadzony, ale cała reszta wg mnie super. Podoba mi się.

Pon, 23.02.2009, 19:06

to napewno concept bo se przeglÄ…dam blogi i jakoĹ› o tym nie wspominajÄ…

Pon, 23.02.2009, 20:25

A źródło tego to jakie?! Mi.to :lol: wygląda na wizje, chciałbym źródło poznać.

Pon, 23.02.2009, 22:13

Fakt, że przód z powiększonymi chrapami wygląda dziwnie, tudzież rury wydechowe...

Wto, 24.02.2009, 1:29

Ciekawe, czy ten wydech nie wpłynie na gorsze osiągi ... chyba, że tylko końcówki są tak dużej średnicy, ale jak cały wydech, to sądziłbym, że z lekka coś źle obliczyli.

Wto, 24.02.2009, 11:29

PiasQ napisał(a):ale jak caĹ‚y wydech, to sÄ…dziĹ‚bym, ĹĽe z lekka coĹ› Ĺşle obliczyli.

tak, a Ty po samym wyglądzie jesteś w stanie ocenić, że źle obliczyli. :lol: :?
Nie wiem jak to się dzieje, ale ten potężny wydech i dyfuzor pasują mi w tym samochodzie. :D

Wto, 24.02.2009, 12:36

Wilhelm von Kropkus napisał(a):tak, a Ty po samym wyglÄ…dzie jesteĹ› w stanie ocenić, ĹĽe Ĺşle obliczyli. :lol: :?

A Ty potrafisz przeczytać wyrażenie "sądziłbym"? Czy tylko wyśmiewać potrafisz? Nie mówię, że tak jest na pewno, ale tak mniej więcej wygląda. Znam kilka autek, które wyszły w serii z za dużą średnicą wydechu (użytkownicy zmniejszają dla lepszej dynamiki).

Wto, 24.02.2009, 13:35

Chce jÄ… :!: Jesli jezdzi tak jak wyglada to zmiazdzy czache :twisted: :twisted: :twisted:

Wto, 24.02.2009, 20:17

Wygląda może faktycznie trochę za bardzo odpustowo ale z drugiej strany zapewne taka miała być. Bo po co ma ukrywać swoją moc niepozornym wyglądem skoro w GTA o to właśnie chodzi żeby już samym wyglądem wymieść wszystkich równo.
Jeśli będzie dobrze jeździła, miała dobre osiągi i brzmiała chociaż w połowie dobrze jak np 147 GTA to będzie to moje ulubione małe autko sportowe.

Wto, 24.02.2009, 21:35

odrealniona z deka WIZJA. tyle

Śro, 25.02.2009, 14:54

PiasQ napisał(a):Nie mĂłwiÄ™, ĹĽe tak jest na pewno, ale tak mniej wiÄ™cej wyglÄ…da.

Po wyglądzie to możemy sobie gdybać jak jest, ale mniejsza o to. Czas pokaże jak jest, bo póki co seryjnej wersji nawet nie ma. :)
PiasQ napisał(a):Znam kilka autek, ktĂłre wyszĹ‚y w serii z za duĹĽÄ… Ĺ›rednicÄ… wydechu (uĹĽytkownicy zmniejszajÄ… dla lepszej dynamiki).

Tak z ciekawości. Jakie samochody masz na myśli i z jakimi silnikami? :>

Śro, 25.02.2009, 16:39

Nie lubie tego typu usportowionych miejskich wyjadaczy. Ale MiTo im wyszło oprócz tylniego dyfuzora "skręconego" z płyt meblowych, a wydech jakby to auto miało min. 600KM. To wszystko, jak wcześniej zauważyliście, potęguje smród undergroundowego klimatu. Po za tym, auto w tej wersji wyglada troche jak zmutowane, albo niedorobione F430 Scuderia.

Śro, 25.02.2009, 16:59

Najsłynniejszy to Nissan Patrol np. z silnikiem 3.0 D - średnica wydechu zbyt duża, wątek dosyć rozległy na forum nissana o zmniejszaniu średnicy.

Pią, 27.02.2009, 23:52

ImageImage
forum.autohoje.com/

Nie, 01.03.2009, 12:53

W czerwieni duzo zacniej wyglada :twisted: Jak maly diabelek :twisted: :wink:
Wyślij odpowiedź