Switch to full style
Samochody koncepcyjne
Wyślij odpowiedź

Bentley "Extreme" Concept

Śro, 28.01.2009, 19:57

Bentley na zbliżającym się salonie samochodowym 2009 Genewa Auto Show przedstawi ekstremalną wersję Continentala GT, nazwaną jak na razie przez firmę Extrem Bentley. Według informacji, ma to być najszybszy Bentley w historii i ma dostarczać emocje i osiągi na poziomie sportowego auta. Co ciekawsze, auto może być zasilane zwykłym paliwem, lub paliwem typu Biofuel.

Video
http://www.extremebentley.com/Default.aspx?Preset=Media
Teaser
Image

Re: Bentley "Extreme" Concept

Śro, 28.01.2009, 21:38

Nie ten dział :twisted:

EDIT: JUĹ» DOBRY :wink: :wink:
Ostatnio edytowany przez Krzychu007, Czw, 29.01.2009, 17:17, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 29.01.2009, 16:42

Krzychu007 napisał(a):Nie ten dziaĹ‚ :twisted:

Coś mi sie zdaje, że to zdanie w kolejnych kilku miesiącach będziemy widzieć bardzo często :wink:

Pią, 30.01.2009, 18:35

rozjaśniłem troche zdjęcie-nic zbytnio ciekawego nie widać:] ale zawsze coś

Image

Pią, 30.01.2009, 18:53

Mnie tam sie nie podoba to co zobaczylem :? Ten zderzak to jak z Opla jakiegos :?

Pią, 30.01.2009, 21:20

Ciekawy, aczkolwiek Bentley'e niezbyt mi podchodzÄ… ... Mojego Astona na pewno to nie pokona :P

Pią, 30.01.2009, 22:56

Alfisti4ever napisał(a):Mnie tam sie nie podoba to co zobaczylem :? Ten zderzak to jak z Opla jakiegos :?

Zgapili od Insigni OPC :twisted:

Sob, 31.01.2009, 12:23

Kod:
Continental GT Speed nie będzie się długo cieszył pozycją najmocniejszego i najszybszego, seryjnego modelu w historii brytyjskiego koncernu. Jego pogromca zostanie pokazany już za pięć tygodni na salonie samochodowym w Genewie. Bestia ta będzie... roślinożerna.

Potężny Brytol, którego imię pozostaje nieznane będzie bazował na GT Speedzie i pójdzie drogą obraną przez Koenigsegga CCX, który spalając mieszankę E85 wydziela przeszło 1000 KM. Na chwilę obecną producent zapowiada swoje dzieło pojedynczą fotografią ukazującą paszczę ekstremisty ("Extreme" to na chwilę obecną określenie jedynie robcze).
Bentley Continental Extreme

Bentley zwyczajowo milczy także odnośnie jakichkolwiek parametrów samochodu, ale biorąc pod uwagę fakt, iż ma być to najszybszy i najmocniejszy model w historii firmy nie należy się spodziewać mniej niż 600 KM i 330 km/h.

autogen.pl
Wyślij odpowiedź