Switch to full style
Samochody koncepcyjne
Wyślij odpowiedź

VW Passat CC Performance

Śro, 05.11.2008, 22:50

Auto zaprezentowane w Las Vegas na SEMA, zmiany wizualne i pod machą. 2.0 TSI z trzema trybami pracy, a najmocniejszy oferuje 311 koni mechanicznych. Opcja pośrednia GT oferuje 252 km, a tryb Eko 222 konie. Buty to 20 calowe felgi ubrane w 245/30 R20 Yokahamy, a zawieszenie pochodzi od H&R. Do wyhamowania tego konceptu zamontowano wydajniejsze, 14'sto calowe tarcze z zaciskami Brembo.

Hotlinki niestety nie działają (czasem u niektórych zaskakują), więc wrzucam link do galerii:
http://www.netcarshow.com/volkswagen/20 ... e_concept/

source: netcarshow.com
Ostatnio edytowany przez Ice, Czw, 06.11.2008, 14:36, edytowano w sumie 1 raz

Re: VW Passat CC Performance

Śro, 05.11.2008, 23:14

Mnie bardzo się podoba. Ciekawy bodykit, nieziemskie flegi i dużo mocy :D Kolor ma trochę śmieszny i IMO niezbyt mu on pasuje, tył też może wzbudzać kontrowersje, ale generalnie jestem na tak.

Czw, 06.11.2008, 13:47

zdjęcia nie ładziają :P

Czw, 06.11.2008, 20:07

Image

(C) TopGear.com

Ponoć podczas jazdy możesz wybierać ile KM chcesz aktualnie używać. Udostępniają to tryby pracy nazywane Full Power, GT oraz Eco, generujące odpowiednio 311 KM, 252 KM i 222 KM.

Hmm. jeśli chcą naprawdę eko-, niech wstawią silnik 1.2 :twisted:

Czw, 06.11.2008, 20:21

Kari napisał(a):Hmm. jeĹ›li chcÄ… naprawdÄ™ eko-, niech wstawiÄ… silnik 1.2 :twisted:

Hehe, moim zdaniem to świetny pomysł, do jazdy w korkach po kiego grzyba angażować zbędne konie.

Czw, 06.11.2008, 20:31

Tył mi się nigdy nie podobał ... ale teraz to już przesadzili :P

Pią, 07.11.2008, 19:37

Gdyby nie zderzaki byloby OK.

PS.czemu ten temat nie jest w dziale tuning?

Pią, 07.11.2008, 19:48

Bo to specyfikacja i bodykit przedstawione przez firmę w postaci konceptu, więc temat znajduje się tutaj panie masaji...

Sob, 31.01.2009, 15:55

VW się rozkręca ;) Scirocco Tuareg Pheaton i teraz Passat CC kilka dni temu widziałem zwykłego CC na mieście i muszę stwierdzić że wygląda świetnie ;) robota godna włoskiego studia projektowego! a przecież to tylko zwykły VW :twisted: CC w wersji performace to będzie hit! najfajniejsze jest wykończenie z drewna pokrytego lakierem jak fortepian :o szacun VW bez kitu idzie w dobrym kierunku :)

Pon, 02.02.2009, 21:58

Odnoszę wrażenie, że ktoś się chyba zapomniał. Auto wygląda potężnie, ogromne koła i wielkie wnęki w zderzaku powodują, że ze zwykłej limuzyny ten model przeradza się w jeżdżące monstrum. Ale dobrze, gdyż VW ostatnio zaczął projektować auta z polotem i potrzeba mu kolejnych takich jak ten projektów. W końcu VW Passat to też auto dla ludu.
Wyślij odpowiedź