|
|
Obecny czas: Sob, 13.06.2026, 8:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
W Genewie RR pokaĹĽe zapowiedĹş modelu Silver Shadow ("Baby Rolls"), oficjalnie znanego jako "RR4". 
_________________ >>>
|
| Czw, 19.02.2009, 0:25 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 Re: 2009 Rolls-Royce 200 EX Concept
Niecierpliwie czekam na ciÄ…g dalszy...
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 19.02.2009, 11:41 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 19.02.2009, 22:15 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Phantom dla "ubogich".
_________________ locha lover
|
| Czw, 19.02.2009, 22:17 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Normalnie powiało nowoczesnością... Bałem się, że będzie wyglądał, jak BMW 7er 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 19.02.2009, 22:22 |
|
 |
|
gibki8
|
O powiem szczerze że wygląda bardzo przyjemnie. W sumie niczym nie różni sie od Phantoma ale jakiś taki lżejszy sie wydaje.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 19.02.2009, 22:25 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Osobiście uważam że auto nazbyt podobne jest do Phantoma, to taka mini wersja, wydaje mi się że powinien prezentowac trochę inny bardziej "lekki" styl i byc nastawiony na to aby właściciel go prowadził a nie był wożony. Teraz wygląda jak ksero - 20 %. Wnetrze za to przestaje przypominac kredensu babci. Powinien też miec normalne drzwi to co było oryginalne w Phantomie już takie wyjatkowe nie jest. Concept wygląda na gotowy do produkcji choc to tylko gliniany model. ? Trzeba przyznac jedno Rolls się rozwija czego nie można napisac o jednym spasionym Mercedesie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 19.02.2009, 22:26 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Zdecydowanie ładniejszy niż wersja pełnowymiarowa 
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Czw, 19.02.2009, 22:27 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Jestem pod ogromnym wrażeniem... Dokładnie tego oczekiwałem. Tylko wnętrze troche retro w negatywnym tego słowa znaczeniu
|
| Czw, 19.02.2009, 22:55 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Dobra mamy zdjęcia Phantoma, a kiedy zdjęcia baby Rollsa ? Ehh szczerze spodziewałem się większych zmian, bo największa jaka zaszła to chyba wnętrze, które IMO zaczyna przypominać wnętrza BMW  Przód wydaje się jedynie lekko zmodyfikowany, a tył nieco się zaokrąglił co nie współgra z końcówkami wydechu. Tylne opony wydają się wręcz przesadzone ... Stawiam na rozmiar 285 albo nawet 315  Zapewne wersja seryjna nie będzie się zbytnio różnić ...
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pią, 20.02.2009, 7:30 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Pierwszy Rolls, który mi się podoba. Mimo, że jest to mniejszy Phantom, widać, że jest lżejszy. No i wnętrze jest takie jak być powinno - czyli eleganckie, ale i nowoczesne, a nie jakieś antyczne kredensy 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pią, 20.02.2009, 14:03 |
|
 |
|
drakor
|
Cytuj: Dopiero wczoraj publikowaliśmy pierwsze zdjęcie nowego rolls-royce'a, a już dzisiaj możemy zaprezentować to auto w całej okazałości.
Samochód widoczny na zdjęciach to prototyp o nazwie 200EX, który zadebiutuje w Genewie. Zbudowano go na płycie podłogowej
BMW serii 7. Puryści mogą być rozczarowani, ale pojazd ten aż 20 procent części dzieli z najnowszą bawarską "siódemką"... Co więcej, jest od niej krótszy (540 cm), węższy (195 cm) i niższy (155 cm), a w stosunku do wersji przedłużonej BMW ma krótszy rozstaw osi (330 cm). Źródłem napędu samochodu jest zupełnie nowa jednostka V12, o której wiadomo na razie tylko tyle, że będzie miała 6 litrów pojemności i nie będzie spokrewniona z 6.7-litrowym silnikiem V12 stosowanym w phantomie. Szacunkowa moc wynosi 500 KM.
Wersja produkcyjna nowego rolls-royce pojawi się jesienią na salonie we Frankfurcie i będzie nosiła nazwę RR4. Pierwsze pojazdy trafią na publiczne drogi na początku 2010 roku.
Z wprowadzeniem na rynek nowego modelu Rolls-Royce wiąże duże nadzieje. W zeszłym roku marka wyprodukowała tylko 1200 aut, zarząd liczy, że "baby-rolls" zwiększy sprzedaż do 2000 pojazdów rocznie. (c) INTERIA.PL
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
|
| Pią, 20.02.2009, 14:42 |
|
 |
|
upyoararse
|
Szkoda, że tylko concept bo właściwie mógłby już wejść do produkcji. Podoba mi się ten mini-Phantom, a doczepiłbym się tylko do dwóch pierdółek - braku klasycznej skrzyni biegów i nie pasującego do reszty zegara na konsoli środkowej. Poza tym cudny. 
|
| Pią, 20.02.2009, 15:20 |
|
 |
|
Joey
|
Wg mnie jest idealny  No, prawie idealny. Wolałbym go w jednym kolorze. Poza tym jest piękny, podoba mi się strasznie.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pią, 20.02.2009, 17:00 |
|
 |
|
tyranus
Samochód: Audi A6 3.0 BTDi
|
drakor napisał(a): Cytuj: Dopiero wczoraj publikowaliĹ›my pierwsze zdjÄ™cie nowego rolls-royce'a, a juĹĽ dzisiaj moĹĽemy zaprezentować to auto w caĹ‚ej okazaĹ‚oĹ›ci.
Samochód widoczny na zdjęciach to prototyp o nazwie 200EX, który zadebiutuje w Genewie. Zbudowano go na płycie podłogowej
BMW serii 7. Puryści mogą być rozczarowani, ale pojazd ten aż 20 procent części dzieli z najnowszą bawarską "siódemką"... Co więcej, jest od niej krótszy (540 cm), węższy (195 cm) i niższy (155 cm), a w stosunku do wersji przedłużonej BMW ma krótszy rozstaw osi (330 cm). Źródłem napędu samochodu jest zupełnie nowa jednostka V12, o której wiadomo na razie tylko tyle, że będzie miała 6 litrów pojemności i nie będzie spokrewniona z 6.7-litrowym silnikiem V12 stosowanym w phantomie. Szacunkowa moc wynosi 500 KM.
Wersja produkcyjna nowego rolls-royce pojawi się jesienią na salonie we Frankfurcie i będzie nosiła nazwę RR4. Pierwsze pojazdy trafią na publiczne drogi na początku 2010 roku.
Z wprowadzeniem na rynek nowego modelu Rolls-Royce wiąże duże nadzieje. W zeszłym roku marka wyprodukowała tylko 1200 aut, zarząd liczy, że "baby-rolls" zwiększy sprzedaż do 2000 pojazdów rocznie. (c) INTERIA.PL krotszy od siodemki majac 540 cm dl??? zastanawia mnie jeszcze czerwone logo na masce....zerwanie z tradycja?
|
| Pią, 20.02.2009, 18:36 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Kawal pieknego wozu  Patrzac na zdjecia nie wydaje sie zeby mial 1,55m  Bardziej sportowa wersja Phantoma, moze sie podobac, i napewno zdobedzie popularnosc  Zdaje mi sie ze za kierownica tego Rolsa moglby zasiasc wlasciciel w koncu 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pią, 20.02.2009, 18:59 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Rolls-Royce dla plebsu A tak na serio - mała imitacja zbyt podobna do Phantoma i na miejscu właścicieli Phantoma nieco bym się irytował na jego widok 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 20.02.2009, 19:31 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Ice napisał(a): Rolls-Royce dla plebsu A tak na serio - maĹ‚a imitacja zbyt podobna do Phantoma i na miejscu wĹ‚aĹ›cicieli Phantoma nieco bym siÄ™ irytowaĹ‚ na jego widok  Tak samo mogli by sie irytowac wlasciciele Audi A4 i A6 czy Q5 i Q7 albo Maybacha i Mercedesa S 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pią, 20.02.2009, 19:34 |
|
 |
|
k o v a l
|
Mnie tylko zastanawia jeden fakt... Na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami, te tylne wyglądają tak, jakby nie dało się wejść do tyłu... po prostu ten otwór wygląda mi na za mały...  Ale ogólnie jest piękny 
|
| Pią, 20.02.2009, 21:14 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Alfisti4ever napisał(a): Ice napisał(a): Rolls-Royce dla plebsu A tak na serio - maĹ‚a imitacja zbyt podobna do Phantoma i na miejscu wĹ‚aĹ›cicieli Phantoma nieco bym siÄ™ irytowaĹ‚ na jego widok  Tak samo mogli by sie irytowac wlasciciele Audi A4 i A6 czy Q5 i Q7 albo Maybacha i Mercedesa S  Nie no bez przesady. BÄ…dĹş co bÄ…dĹş Aud czy Merc to zupeĹ‚nie inna liga. Tu mĂłwimy o klientach, ktĂłrzy sÄ… milionerami i wydajÄ… na auto ponad milion, a za chwile jeĹşdzi po drodze jakiĹ› klon zaniĹĽajÄ…cy status ich limuzyny.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 20.02.2009, 23:35 |
|
|