|
|
Obecny czas: Wto, 14.07.2026, 0:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
choopster
|
 VW Golf mk1 V8
Cytuj: In part one of our Edition38 X coverage, I asked you guys and gals to identify what car a certain V8 was sitting in. some of you guessed wrong but most guessed correctly that it was living life under the hood of a MKI Golf. The car was literally swamped with admirers all day so I was limited in the shots I could get but I think I've got the most important ones. Check out the side exit exhaust just in front of the rear wheels. This car was LOUD.Despite the Volkswagen engraved rocker covers, the engine is in fact a Rover V8, a very popular engine choice for V8 swaps in the UK.American Racing wheels add a sense of the circa 1950s American Drag racing scene.Inside was mostly business with all the gauges you'd expect to see to keep an eye on engine pressures and temperatures. The interior was however nicely trimmed, the car could almost pass as a semi-sensible daily.
Check out how the bulkhead has been modified to allow the engine to sit further back. The engine was sitting on top of what looked like a custom subframe which sat the engine quite low in the car as well. Even for someone who is largely uneducated in the VW scene, I could appreciate the work that went into this conversion.
This all goes back to a conversation with a friend recently that anything with a V8 is cool. So a V8, rear wheel drive MKI Golf ? Very, very impressive.      źródło: speedhunters.com tym razem Golf w innych klimatach niż zwykle  czyli oldschool z V8 pod maską 
|
| Śro, 15.09.2010, 19:27 |
|
 |
|
hajper
Samochód: V8 M60B40
|
 Re: VW Golf mk1 V8
Ten przód (ten zderzak może do zdjęć zdjęty) i felgi mi w ogóle nie podchodzą. Poza tym bardzo ładnie.
_________________ HABEMUS SEDAN
|
| Śro, 15.09.2010, 19:55 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Felgi nie w klimacie, wnętrze również... sorry. Dla mnie zgwałcili klasycznego Golfa, robiąc z niego alfonsiarski democar.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 15.09.2010, 21:42 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Śro, 15.09.2010, 21:44 |
|
 |
|
hajper
Samochód: V8 M60B40
|
Nie dopisałem - jeśli G1 to w tym stylu > http://vimeo.com/8521676 ( http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=132&t=110214 ). Kolor dyskusyjny, ale mnie osobiście się podoba. I to do bólu klasyczne wnętrze.
_________________ HABEMUS SEDAN
|
| Śro, 15.09.2010, 21:57 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
piękny samochód i świetny film 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 15.09.2010, 23:11 |
|
 |
|
choopster
|
heh, no limonka klasyka, wiadomo, ale... takich projektów jest dużo, w samej PL jest z 5 podobnie robionych jedynek  a ja staram się pokazywać coś oryginalnego 
|
| Czw, 16.09.2010, 14:33 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
szanuje ten projekt, wnętrze cofnięte w czasie (tapicerka z surówki hutniczej ) jak również napęd przeniesiony z jedynie słusznego momentu w historii motoryzacji gdy wszystkie auta były RWD. Z widlastą ósemką całość da zapewne wiele frajdy. Fajnie że dłubnięto mechanikę (w tym przeniesienie napedu) a nie tylko liźnięto optykę.
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Pią, 17.09.2010, 21:43 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
POĹCZAK napisał(a): http://www.zlomnik.pl/index.php/2010/09/15/anomalia-systemu-anty-golf/ PodpisujÄ™ siÄ™ pod tym  Fajna stronka, nie znaĹ‚em, dziÄ™ki  KoleĹ› ma zdrowe poglÄ…dy, a co do tego Golfa to trafiĹ‚ w sedno 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Sob, 18.09.2010, 21:18 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
Nom, złomnik jest naprawde dobry 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Wto, 21.09.2010, 9:19 |
|
 |
|
Hakus
Samochód: Opel Corsa B , C16NZ
|
silnik dosłownie zmiótł mnie z fotela... szacun za projekt dla gościa bez dwóch zdań 
_________________ Bóg dał nam nogi po to, abyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie... Klub Moto Radom
|
| Wto, 21.09.2010, 23:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|