|
 |
 |
|
Obecny czas: Sob, 06.06.2026, 6:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
drakor
|
 Re: TechArt GTstreet
co powiecie na czarny kolor, ze to odkop starego tematu- no i co?     Cytuj: Techart GT street R
Techart to słowo, na dźwięk którego serca miłośników porsche biją szybciej. Niemiecki tuner od kilkunastu lat specjalizuje się w udoskonalaniu pojazdów, które opuszczają fabryki niemieckiej marki. Firma słynie z bezkompromisowego podejścia do kwestii osiągów.
Na zbliżającym się salonie w Genewie tuner Porsche zaprezentuje kolejny pojazd, obok którego żaden fan sportowych emocji nie przejdzie obojętnie - model techart GTStreet R.
Samochód bazuje na najnowszym porsche 911 turbo. Moc jednostki napędowej podniesiona została z 500 do 660 KM. Moment obrotowy wynosi teraz aż 860 Nm! By przenieść taką siłę na koła (auto ma napęd 4x4) trzeba było zastosować specjalne, wzmocnione sprzęgło. Modyfikacjom poddano również sześciostopniową skrzynię biegów. Osiągi auta mogą robić wrażenie. Pierwsza setka pojawia się na prędkościomierzu zaledwie po 3,5 s. Pozbawiony elektronicznych "pastuchów" samochód jest w stanie rozpędzić się do 345 km/h.
W aucie zastosowano regulowane zawieszenie oraz nowe felgi, dzięki czemu nadwozie zbliżyło się do asfaltu o 25 mm. Pomyślano również o pokonywaniu przeszkód terenowych, które w przypadku tego samochodu oznaczać mogą studzienki kanalizacyjne i krawężniki. Za naciśnięciem przycisku przód unieść można o 60 mm.
GTStreet R otrzymał również aerodynamiczny, wykonany z włókien węglowych pakiet stylistyczny obejmujący m.in. monstrualny tylny spoiler, który w tym przypadku nie pełni wcale funkcji dekoracyjnych. (c)interia.pl
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
|
| Pią, 26.02.2010, 17:35 |
|
 |
|
drakor
|
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
|
| Pon, 01.03.2010, 21:53 |
|
 |
|
rafcio14
Samochód: Sedan RWD
|
Prezentuja pojazd, ktory widzialem we wrzesniu 2008r. Nie wiem dlaczego nie zrobili prezentacji tego modelu wczesniej tylko dopiero w tym roku. Ten czarny rozni sie od "mojego" lampami bo ma z MKII no i wiadomo, kolorem;)
_________________ już trzy GT-R`y :D Czekam na resztę :P
http://picasaweb.google.com/rczeryna
|
| Czw, 04.03.2010, 14:53 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
rafcio14 napisał(a): Prezentuja pojazd, ktory widzialem we wrzesniu 2008r. Nie wiem dlaczego nie zrobili prezentacji tego modelu wczesniej tylko dopiero w tym roku. Ten czarny rozni sie od "mojego" lampami bo ma z MKII no i wiadomo, kolorem;) Sam sobie zaprzeczyĹ‚eĹ›  Skoro to wersja po lifcie, a Ty widziaĹ‚eĹ› przed (tak pamiÄ™tam zdjÄ™cia z Dorohuska  ) to znaczy, ĹĽe nie widziaĹ‚eĹ› identycznego.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 04.03.2010, 15:51 |
|
 |
|
rafcio14
Samochód: Sedan RWD
|
Kobi napisał(a): Sam sobie zaprzeczyĹ‚eĹ›  Skoro to wersja po lifcie, a Ty widziaĹ‚eĹ› przed (tak pamiÄ™tam zdjÄ™cia z Dorohuska  ) to znaczy, ĹĽe nie widziaĹ‚eĹ› identycznego. No fakt:) zwrocilem uwage tylko na tyl auta. Teraz porownalem moje foty;) MKII ladniejsze 
_________________ już trzy GT-R`y :D Czekam na resztę :P
http://picasaweb.google.com/rczeryna
|
| Czw, 04.03.2010, 19:06 |
|
|