od końca
8. Mercedes-Benz CLS 55 AMG Carlsson - tuningowana wersja wersji tuningowanej

nie podoba mi się to auto po prostu, osiągi świetne ale tutaj wszyscy są szybcy.
7. Bentley Continental GT Mansory -iezły wygląd już w serii ale ta wersja jest trochę przekombinowany, przyspieszenie troche rozczarowuje jak na taka moc. Fajny ale nie dla mnie.
6. Mercedes-Benz E 500 Brabus -bravo dla Bradusa bo stworzył najszybszą limuzynę świata. Tuning najwyższej klasy i to trzeba docenić. Jednak auto, baza to ciągle E klasa i tyle. Tuning TAK auto NIE.
5. BMW 5er Kombi V8 Alpina - skromne w tym towarzystwie kombi dużo może, Alpina to tuner najwyższej klasy, zmiany poprawiają wizerunek auta (piękne felgi) lecz jednak nowe modele BMW są dla mnie zbyt powyginane.
4 Porsche 911 Turbo Cabrio Techart - Porsche Turbo kocham ale nie w tej wersji Cabrio, auto wygląda troche pokracznie z tym spojlerem. Tuning dość typowy dla Porsche taka moc w tym aucie to niz nadzwyczajnego, choc przyspieszenie najlepsze.
3 Ferrari 575 M Imola - Ferrari jeszcz ze starej szkoły, piękne auto i do tego jeszcze mocniejsze i szybsze tylko te czarne felgi zbytnio nie pasują.
2. Porsche 911 GT2 9ff -fabryka mocy, która na papierze nie przeklada się na osiągi, przyspieszenie gorsze od braciszka z TechArt, V-max niewiele większy od Bradusa. Ale zapewne w praktyce zapewne lije konkurencje jak chce 800 koni robi swoje, fantastyczne auto, swietny tuning.
1. Audi S4 Cabrio MTM -RS4 w wersji Cabrio, skromny wyglad ale wcale nie skromne osiągi to nie mus być wada, cichociemne cabrio w pięknym eleganckim garniturze. Do tego wyróżnia się kolorem

. zapewne normalnie wziołbym 9ff ale to tylko teoria więc głasuje na moją ulubioną markę.