Switch to full style
Wszelkiej maści modyfikacje samochodów, zarówno mające na celu podniesienie mocy, jak i atrakcyjności, a także nieseryjne wersje nadwoziowe, Kit-Cary, etc
Wyślij odpowiedź

Edo Competition R8 (2008)

Wto, 15.01.2008, 15:00

Edo Competition zajmujące się raczej tuningiem mechanicznym niż optycznym dłubnęło Audi R8. Również i tym razem nie specjalnie zmieniono wygląd. Właściwie firma ograniczyła się do zmiany wzrou i rozmiarów felg. Są one teraz dostępne w następujących rozmiarach:
235/35 R19-przód, 305/30 R19-tył,
235/30 R20-przód, 305/25 R20-tył.
Felgi moga być pomalowane na dowolny kolor jeśli takie życzenie będzie miał klient. Poza tym teraz pod przednim zderzakiem znajduje się spojler z kompozytów. Również kompozytowy jest tylny dyfuzor. Widoczne na zdjęciach maskownice pod tylnymi światłami też są kompozytowe. Nie wiem tylko czy fabrycznie są z tworzyw sztucznych czy od razu z kompozytów (tutaj powinien się wypowiedzieć ktoś, kto jest fanem R8 i wie o nim wszystko :mryellow: )
Jeśli chodzi o tuning mechaniczny, to jest on narazie dość skromy. Obejmuje zmieniony na nowy układ wydechowy ze stali wysokiej jakości. Zastosowano też nowy zaprojektowany specjalnie dla R8 reaktor katalityczny o zmniejszonych oporach przepływu. Dzięki tym zmianom, oprócz zmiany dźwięku, zmniejszyła sie masa samochodu o całe 8 kg :mryellow: Całość zwiększa moc o 22 KM i moment obrotowy 20 Nm (razem daje to 442 KM przy 7800 obr.min. i 450 Nm przy 6000 obr./min). To wszystko pozwala R8 od Edo 100 km/h osiągnąć w 4.50 s i rozpędzić je do 310 km/h.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

info: edo-competition.de
foto: netcarshow.com

Re: Edo Competition R8 (2008)

Wto, 15.01.2008, 16:28

Jestem w niebie. Zrobiony z niezwykłym smaczkiem i wyczuciem. Tylko kolorek po prosze ciemniejszy

Wto, 15.01.2008, 17:25

Lekko wzmocnony, niezncznie szybszy, zawsze to coĹ›, nowa felga taka sobie, lepszy taki tuning niĹĽ to co proponuje ABT

Wto, 15.01.2008, 22:27

Nie podobają mi sie te felgi, pasują mi do festyniarsko zrobionego golfa II, nie do tego auta... BTW seryjny R8 jest piękny, widziałem na zywo, bardzo mi sie podoba!

Wto, 15.01.2008, 22:36

Ogólnie całkiem nieźle, moim zdaniem felgi są ok (ale ja i tak bym wstawił inne :twisted: )
, wolałbym go w czarnym, ale w srebrnym też dobrze się prezentuje :wink:
Wyślij odpowiedź