Wszelkie porady dotyczące kupna samochodu, zarówno nowego, jak i używanego
Nie, 25.11.2012, 2:27
Córka niedługo zdaje na prawko i trzeba pomyśleć nad jakimś autem. W grę wchodzi tylko 4 drzwiowa. Cena ? Do 10 000 zł. Auto musi być proste przede wszystkim. Silniki obojętnie najlepiej benzyna.
Myślimy nad takimi propozycjami:
- Skoda Fabia I
- Nissan Almera N16
- Nissan Micra K12
- Toyota Yaris I
- Seat Ibiza II / III
- Dacia Logan I
- Opel Astra G
- Chevrolet Aveo I
- VW Golf IV
Macie jakieś inne propozycje jeszcze ?
Nie, 25.11.2012, 8:39
Logan dla młodej dziewczyny

Na pewno będzie zachwycona

Jak na pierwsze auto to Micra lub Yaris wydają się być idealne.
Nie, 25.11.2012, 12:09
No Logan ma przewagę tylko dlatego bo: Cena, i wyposażenie za tą cenę. Brzydki jest. Czekam na dalsze propozycje.
Nie, 25.11.2012, 12:13
Bierz Yarisa i nie kombinuj. Najlepiej z silnikiem 1.3 badz swietnym dieslem 1.4 d4d, z tym, ze tutaj musisz uwazac na poflotowe auta.
Nie, 25.11.2012, 22:35
Polecam Yarisa.
Żona miała przez kilka lat i auto bezawaryjne. Ewentualnie Clio, bo jak dla mnie z małych aut jeździło sie najprzyjemniej.
Nie, 25.11.2012, 23:41
Właśnie jeszcze tak. Najlepiej większy bagażnik. dziecko w drodze i wózek i te sprawy...
Pon, 26.11.2012, 11:41
No jak dziecko i rodzinnie to jednak coś większego.
To może jednak:
http://www.renault.pl/samochody-uzywane ... ailsActionklima, z polski i jednak jakaś gwarancja pewności jest.
Reszta jak w clio, czyli bardzo fajnie. Gratis masz duży bagażnik i brzydką sylwetkę.
Pon, 26.11.2012, 15:29
Najlepiej to spytaj córkę czego oczekuje po samochodzie to wtedy lepiej dopasujesz auto dla niej

Raczej nie wydaje mi się żeby młoda dziewczyna chciała jeździć Fabią, Loganem lub Aveo gdyż są to auta dla "grzybów"

Może jakaś mała Panda albo Picanto jej się spodobają

Może też Citroen C3

VW Beetle to bardzo dziewczyńskie auto
Pon, 26.11.2012, 15:52
Nie widzę na tej liście Focusa I 1.6
Nie za mały, nie za duży. Ładny, niezawodny, ekonomiczny, wygodny. Dużo egzemplarzy o sprawdzonej historii, z polskich salonów. Jako że zrobiłem takim ok 100.000 km to wiem o czym mówię.
I jeszcze drugie, niedoceniane autko, Czyli Xsara.
Ta na przykład całkiem ładna:
http://otomoto.pl/citroen-xsara-super-s ... 83995.html