Zdjęcia z różnych salonów samochodowych, wystaw i zlotów
Wyślij odpowiedź

Re: ExoticCars.pl Track Day - 18 kwietnia Ułęż

Sob, 18.04.2009, 21:01

A ja objechałem Icka na technicznej próbie :mryellow: :twisted: :twisted: :twisted:

Sob, 18.04.2009, 21:01

Ta trasa "techniczna" to rodem była większa od odcinka na KJS'ie :twisted:

Objechałeś mnie, gdzie miałem zimówki, myląc trasę :twisted: I tej wersji się będę trzymał :twisted:

Sob, 18.04.2009, 21:12

hmm, jeśli chodzi o mylenie trasy, to ja się pomyliłem :) a jechałem automatem przyspieszającym do sensownej prędkości w dwa tygodnie :D

Sob, 18.04.2009, 21:17

Do stówki wcale takiej kolosalnej różnicy nie ma ;) Nie da się ukryć, iQ nie tylko zaskoczyło mnie wbrew pozorom ilością miejsca w środku ale i dosyć sztywnym podejściem do zakrętów :)

Sob, 18.04.2009, 22:24

ja to bym stestował jak się po łące buszuje Image

Nie, 19.04.2009, 12:57

ja dopiero wychodze z wieczoru kawalerskiego :twisted: jak dotre do Wawy i wytrzezwieje to wrzuce jakies foty :wink:

Nie, 19.04.2009, 13:39

ode mnie prĂłbka fotek :)

Image Image

Nie, 19.04.2009, 13:50

Spark^ napisał(a):ja to bym stestowaĹ‚ jak siÄ™ po łące buszuje Image

LeĹĽÄ™ Image

Nie, 19.04.2009, 21:02

jako że powoli dochodzę do siebie to wypadałoby zdać jakąś relację :wink:

Impreza ogólnie bardzo przyjemna, fajne auta, pogoda dopisała (chociaż na mokrym też mogłoby być ciekawie ale czterołapów nikt by już nie dogonił :P swoją drogą gdy rano jechaliśmy z blondasem jeszcze kilkadziesiąt kilometrów za Wawą lało tak, że zaczęliśmy się zastanawiać, czy w ogóle wysiądziemy z samochodu :> po dojechaniu na miejsce okazało się, że tor jest suchy) a ja nie wiem jakim cudem opaliłem się na czerwono od słońca, którego prawie nie było widać.

Image
Image
na miejscu iQ Setha okazała się bezapelacyjną gwiazdą całej imprezy, przyciągała nie mniej spojrzeń niż np. wściekle zielony Charger. Jak się później okazało w tym samym czasie Ice z ekipą jeździli po okolicznych wioskach bo nie mogli znaleźć toru i przy okazji terroryzowali tubylców (Ice do kilkuletniej dziewczynki: "Masz rodziców?" :twisted: )

dojeżdzało coraz więcej aut, zaczęły się zapisy (organizatorzy chcieli zapisać blondasa w Bravo :wink: ) a ja ruszyłem z aparatem zrobić pare zdjęć (z góry przepraszam za ich jakość - nie mam pojęcia o fotografii, aparat nie jest mój, ja umiem włączyć tryb auto i wciskać przycisk od zdjęć :P )
Image
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

po jakimś czasie startujący zostali podzieleni na grupy i ruszyli na zapoznanie z trasą a my postanowiliśmy się przemieścić w okolice którejś z prób co okazało się sporym wyzwaniem - obiekt jest dużo większy niż sobie wyobrażałem, bez samochodu byłby spory problem.
Po paru przejazdach wyszła inna, wręcz dyskwalifikująca wada obiektu: do najbliższych drzew też było pioruńsko daleko więc wyprawy za potrzebą też wymagały użycia samochodu :lol: :twisted:

po rozpoczęciu przejazdów widać było, że spora część startujących albo traktuje start bardzo rekreacyjnie albo ma za mało skilla (np. czarna M3 E92 która jak nie gasła na nawrocie to wjeżdżała w trawę :twisted: ). Na szczęście było parę aut, które jechały konkretnie (między innymi kilka Imprez, 2 Evo, 350Z, M3 E46, RS4, całkiem nieźle radziła sobie 156 GTA)
Image
Image Image

dojechało parę amerykanów więc popędziliśmy robić zdjęcia
Image
Image Image Image Image Image

później przemieściliśmy się na trochę ciaśniejszą próbę nr3, blondas wrócił do domu a nam zaczynało burczeć w brzuchach. Zapadła decyzja o rozpaleniu grilla, specjalistów z OBRu widocznych na zdjęciach nie zniechęcił brak brykietu i dziwny sposób rozkładania grilla - po jakimś czasie ogień zapłonął
Image

Image

miny głodnych ludzi dookoła - bezcenne :lol:

przy grillu doczekaliśmy do końca przejazdów, trochę popisywał się pan w BMW za co wymyśliliśmy mu nowe blachy W0 DRES :>
Image Image Image

za to na torze całkiem nieźle sobie radził :wink:
Image

po zakończeniu przejazdów na tor ruszyły inne egzotyki
Image
Image
Ceed FWD diesel wykręcił czas lepszy niż Porsche 924 :twisted:

Przed przejazdami Ice próbowal przestraszyć Setha
Image

gwiazda zlotu:
Image
Image
Ice wciska siÄ™ na tylni fotel
Image

Impreza się kończyła, my ruszyliśmy do domu. Jako że blondas wracał dosyć wcześnie a chłopaki bodajże z forum Exoticcars w Astrze pojechali jakieś pół godziny później podjąłem trudną decyzję: trasa Ułęż - Wawa na tylnym siedzeniu iQ. Jak widać można, żyję i mam się dobrze chociaż pod koniec już miałem odrobinę dosyć. A spałem z powodu imprezy poprzedniego dnia, miałem tylko 1,5h snu przed podróżą i byłem lekko padnięty ale spać też się da :wink:

ufff, już kończę: pozdrawiam całą ekipe SS, wielkie podziękowania dla blonadasa i Setha za transport. Do następnego Track Day'a :wink:

Nie, 19.04.2009, 21:44

z forum Exoticcars w Astrze

z autogalerii :twisted: :mryellow:
fajna relacja :twisted: :lol:
szkoda, że nie ma fotek z mojego przejazdu - widać biały radiowóz był za szybki :D :D

Nie, 19.04.2009, 22:03

następnym razem już nie mogę odpuścić :twisted:

Nie, 19.04.2009, 22:26

pierwsze obrobione fotki juĹĽ sÄ…:

Image Image Image Image Image Image Image Image

Nie, 19.04.2009, 22:55

Seth napisał(a):
z forum Exoticcars w Astrze

z autogalerii :twisted: :mryellow:

tak czułem, że coś poplączę
nick szakala kojarze z Exoticcars, to mnie zmyliło :wink:

Pon, 20.04.2009, 11:40

Zobaczymy co jeszcze blondas napstrykał, bo Seth jak narazie wrzucił tylko włoskiego sedana FWD :twisted:

Pon, 20.04.2009, 12:14

będą potem i japońskie sedany AWD, i niemieckie coupe RWD i włoski hatch AWD

Pon, 20.04.2009, 14:11

Ice napisał(a):

LeĹĽÄ™ Image

ale nie na łące :?: Image

Pon, 20.04.2009, 17:35

Spark^ napisał(a):
Ice napisał(a):

LeĹĽÄ™ Image

ale nie na łące :?: Image

Z Tobą zawsze i wszędzie Image

Pon, 20.04.2009, 19:50

Image Image Image Image Image Image Image Image

Pon, 20.04.2009, 20:19

czesc witam ;)

to ja ten duzy z budki fotograficznej albo inaczej z autoGalerii ;d

imprezka byla udana ;d milo ,ze poznalem ekipe od was , ktora przybyla ;D podsumowujac bylo gites majonez ;d

teraz dam swoje fotki ,zeby nie bylo ,ze tylko na aG samolubnie sie nimi dziele ;p
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pon, 20.04.2009, 20:37

Podziekowali za wrzucenie fot i zapraszamy, zaglÄ…dnij czasem i do nas ;)
Wyślij odpowiedź