Obecny czas: Czw, 23.07.2026, 7:57

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Case IH Mammut 6-wheeler 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
Post Case IH Mammut 6-wheeler
Image
Image
Image
Image

i przy okazji taki Mamut na gÄ…sieniczkach
Image
Image
(c)http://www.farmphoto.com

Ostatnio edytowany przez ixxos, Sob, 30.09.2006, 14:14, edytowano w sumie 1 raz

Sob, 30.09.2006, 10:23

Miejscowość: ok.poznania
Fajne to nie wiedziałem że CASE robi tyle rodzajów maszyn.

Sob, 30.09.2006, 16:57

Miejscowość: Jarocin, Poznań
nie wiedzialem ze case produkuje sieczkarnie! fajne nawet! wersja gasienicowa jest lipna..te niby gasienice mnie rozwalily!!

Sob, 30.09.2006, 18:48

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice

Sob, 30.09.2006, 19:31
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
ciekawy jest ten na gąsienicach - 6 modułow gąsienicowych napewno wystarczy aby ten potwór dał radę w każdym terenie bez szkody dla nawierzchni ... duża ciężka i bardzo ciekawa maszyna .. Ciekawi mnie z którego roku jest ta konstrukcja :>

Sob, 30.09.2006, 20:35

Miejscowość: z mamy
połączenie sieczkarni i przyczepy kontenerowej niewiedziaem że takie cos istnieje :shock:

Sob, 30.09.2006, 20:36

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice

Sob, 30.09.2006, 21:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: z brzucha mamy:D
Juz był temat o Claasie Jaguarze Field Shuttle.Też byłypokazane takie maszynki.

Sob, 30.09.2006, 21:17

Nie, 01.10.2006, 22:08

czy ja wiem czy to jest genialne ?? Field Shuttl ma w sobie "pojemnik" na sieczke i może wysypać a myśle że takie wysypanie szybciej idzie niż zmiana kontejnera . a to jest za duże i myśle że mało zwrtone . Pomysł ciekawe ale mysle że mało praktyczny. podczas odkaładania tego kontejnera chyba sie nieżle niszczy łąka

Pon, 02.10.2006, 17:19

Miejscowość: Jarocin, Poznań
czy ja wiem czy to jest genialne ?? Field Shuttl ma w sobie "pojemnik" na sieczke i może wysypać a myśle że takie wysypanie szybciej idzie niż zmiana kontejnera . a to jest za duże i myśle że mało zwrtone . Pomysł ciekawe ale mysle że mało praktyczny. podczas odkaładania tego kontejnera chyba sie nieżle niszczy łąka

dokladnie.. moim zdaniem nie przemyslana sprawa... krone tez ma takie wlasne naczepiki..ale tamte mozna rozladowac w trakcie jazdy wiec jest git... a tu? dodoatkowy czas na wymiane kontenera

Pon, 02.10.2006, 19:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Ten gąsiennicowy to wjedzie chyba wszędzie :wink:

Pon, 02.10.2006, 19:15

Ten gąsiennicowy to wjedzie chyba wszędzie :wink:

no i co z tego ??? te z 6-cioma kołami też wszędzie wyjadą nawet normalne z napędem na 4 koła wszędzie wyjadą . problem w tym jak to jest praktytczne ,na polu jak zwrtone i jakie są z tego korzyści bo ja ich nie widze najpierw musi jakieś ciężarowe odczepić kontejner później maszyna go musi nałożyc załadować odłożyc i inny ciężarowy musi po niego przyjechać . przeciez to sie mija z praktyką . a ile można na taki kontejner załadować a dwa co z tego że są gąsienice jak ciężarówki na pole nie wjadą maszyna ma z każdym kontejnerem dojeżdżać do dorgi na kraju polu ?? mi sie akurat ten pomysł nie podoba . dobrze że ktoś to wypróbował i za to respeckt do Case ale nie wyszła i myśl

Pon, 02.10.2006, 22:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
jak piszecie są różne wersje takich sieczkarni - komuś potrzeba z ciągniętą przyczepą, innemu z samowyładowczym nadwoziem a innemu jeszcze z hakiem na kontener czy z ogromną naczepą - i dobrze że jest wybór

wieczorem pokaĹĽe Wam jeszcze taki specjalistyczny kombajn teĹĽ z kontenerem :wink:

Wto, 03.10.2006, 7:08

Może przydatny jest w odsiekaniu na brzegach pola? A co do niszczenia łaki straty niebędą duze jeśli operator będzie poruszał maszyną a nie pchał lub ciagną kontener.

Przy czepy kontenerowe sa tez do traktorkĂłw oto dowĂłd
http://www.metaltech.com.pl/content.php ... 14&lang=pl

Wto, 03.10.2006, 20:20

przy odsiekaniu to pomysły krone i claasa w zupełności wystarczą a jak na zdjęciach widzicie to są one większe od tych pomysłów i chyba głównie używane w teraenach gdzie sie robi sianokiszonki

Wto, 03.10.2006, 21:06
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]