Pojazdy przeładunkowo- budowlane - ładowarki teleskopowe obrotowe
nie wiem jak inaczej po polsku nazwać zresztą chyba nie ma oficjalnej polskiej nazwy. Są bardzo użyteczne i wielozadaniowe można do nich podczepić różnorodne akcesoria - widły na palety, ładowacze produktów sypkich czy kosze załogowe.
Bardzo dobrze sprawują się z miejscach o małych możliwościach manewrowych.
Konstrukcyjnie wywodzą się z żurawi samojezdnych jednak usunięto wszelkie olinowanie, przez co konstrukcja z pewnością jest znacznie prostsza, tańsza i bardziej niezawodna od dźwigów.
ĹadownoĹ›c do kilku ton na wysokość nawet kilkunastu metrĂłw
rumun19 a co Ty byś chciał tym robić w rolnictwie
jak sam napisałeś ten pojazd musi mieć bardzo twarde podłoże bo mogło by być niebezpiecznie
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Śro, 07.06.2006, 6:54
sdziobak
świetny widłak
_________________ Fan mustangów, Audi, Lambo i tuningu:)
Śro, 07.06.2006, 18:22
rumun19
ixxos napisał(a):
rumun19 a co Ty byś chciał tym robić w rolnictwie
mi chodziło zeby one dostarczały kiszonke,układały bele na słome,za pomocą widłaka zeby wsypywały nawóz/zboże do siewnika.Ja wiem ixxos ze ja mam obsesje ze wszystko co takie to zeby było do rolnictwa,ale tak juz mam
Śro, 07.06.2006, 19:07
ixxos
dobra zaraz coś dorzuce rolniczego od Dieci, tylko że też było niedawno o ładowarkach rolniczych a co za dużo tego samnego to nie zdrowo, bo się robi nudno
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość