Obecny czas: Pon, 08.06.2026, 14:13

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
wózek widłowy 
Autor Wiadomość

Miejscowość: warm-maz
Post wĂłzek widĹ‚owy
Czy ktoś mógłby mi poradzić jaki wózek najbardziej nadaje się do składu budowlanego ? Czy lepiej wybrać diesla czy gazowy,na kołach pełnych czy pompowanych itd. ?

Czw, 16.03.2006, 17:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
ale
na "powietrzu" najlepszy będzie chyba diesel, a koła nie wiem

Czw, 16.03.2006, 19:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ode mnie
Myśle że taki deawoo z gazem wózek powinien wystarczyć a koła to lepsze będą pompowane.

Czw, 16.03.2006, 19:16
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
dieslowskie wózki firmy desta są dobre i tanie i o serwis łatwo w polsce...

Sob, 18.03.2006, 18:05

co do kół to sam jestem za pompowanymi,ale one niestety nie zawsze się sprawdzają. Nie mam w pełni utwardzonego placu,a wiadomo że w ziemi pełno jest różnych świństw : szkła,ostrych kamieni itp. Ale pompowane koła lepiej sprawdzają się znowu w zimę,i koło się zamyka. Co do napędu-nie będzie jeździł tylko po placu,ale też w hali. Czyli najlepiej będzie chyba gazowy ?

Czw, 23.03.2006, 17:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: O-ca :)
co do kół to sam jestem za pompowanymi,ale one niestety nie zawsze się sprawdzają. Nie mam w pełni utwardzonego placu,a wiadomo że w ziemi pełno jest różnych świństw : szkła,ostrych kamieni itp. Ale pompowane koła lepiej sprawdzają się znowu w zimę,i koło się zamyka. Co do napędu-nie będzie jeździł tylko po placu,ale też w hali. Czyli najlepiej będzie chyba gazowy ?

Jeśli nie masz utwardzonego placu to pompowane tym bardziej. Powietrze w oponie amortyzuje wóżek, coprawda wiąże się z tym ryzyko przebicia ale ze wszystkim wiązać można jakieś ryzyko wiec... ale przejdzmy dalej
Widziałem już wózek na lanych malutkich kółeczkach jak grzązł w lekkim piachu i był tak nieporadny...że siła mięśni mogłaby go o wiele lepiej zastąpić. Kołą niepompowane sprawdzają się na na dużych halach i powierzchniach utwardzonych.To moje zdanie:)
Pzdr

Czw, 23.03.2006, 19:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic ... 581#203581

ale to są już duże i ciężkie pojazdy

Nie, 26.03.2006, 10:49

Dzięki,ale to już rzeczywiście potężne maszyny. Chociaż też by się przydały. Czy wie ktoś jak przedstawia się aspekt ekonomiczny korzystania z wózka "gazowego" i diesla ? Do tej pory korzystałem z "gazowego",więc o dieslach nie wiem za dużo.

Nie, 26.03.2006, 13:00
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ]