Obecny czas: Pią, 24.07.2026, 5:45

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Nowe modele John Deere(6030 Premium,7030,7030 Premium) 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Śląsk
Ja uważam że najważniejsza jest jakość. I doświadczenie w produkcji ciągników.

Śro, 07.02.2007, 20:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oborniki Śląskie
Samochód: Renault Clio
pytanie laika: Co to jest Tuz i WOW?

Cytuj:
przedni podniośnik i wałek

Ale nie wprowadzaj chłopaka w błąd ;) Bo owszem TUZ to Trzypunktowy Układ Zawieszania - ale to określenie stosuje się zarówno do przedniego jak i tylnego podnośnika. A jeśli chodzi o WOM - to jest Wałek Odbioru Mocy.
A nie jakiĹ› WOW ;)

Śro, 07.02.2007, 20:34

Miejscowość: Z KRAINY LATAJĄCYCH SIEKIER
Co to jest za urządzenie podwieszone z przodu zamiast obciążnika (zdjęcie w nocy ).

Nie, 11.02.2007, 15:36

Miejscowość: Western Poland
Samochód: Jetta MK2/Laguna I
Co to jest za urządzenie podwieszone z przodu zamiast obciążnika (zdjęcie w nocy ).

Zasobnik na ziarno, jest to siewnik pneumatyczny, a dla lepszego rozkładu masy zasobnik jest z przodu.

Nie, 11.02.2007, 16:22

Miejscowość: dolny slask
Post JD nie schodzi na psy :)
Heh sam przepracowalem jd 7820 tls jakies 400 mth . I musze powiedziec ze poza durny ehr-em wszystko jest ok - no moze jakosc wnetrza doprowadza czasami do szalu - np uzyte plastiki i system wentylacji/klimatyzacji - pracuje za glosno i radio zakluca :). Ale pozatym bomba bardzo dobry komputer, erognomia na 5 + oswietlenie ideal, brakuje chyba tylko plasmy :) heheh no ale do rzeczy. Fendt ma rownie dobre rozwiazania - jesli chodzi o silniki to fakt manowskie tez sa niezle, jedyne czego brakuje to dobrej szkrzyni w JD na wzor Vario fendtowsiej. A reszta hmm od kiedy case przestal stosowac cumunisa to juz nie ma konkurencji. Bo Valtra jakosciowo dobra ale bardzo niszowa, same deutz fahr grup -(taki volkswagen) , newholland - z jakoscia bywa roznie chociaz mocno atakuje JD, Massey hm wystarczy popatrzec na spadek wartosci uzywanych maszyn. JCB bomba ale ta cena :) - to chyba zasluga dystrybutora bo w UK nie jest az taki drogi.

Sob, 10.03.2007, 15:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: z brzucha mamy:D
szarywilk widze ze sie znasz na maszynach rolniczych.Co do tego JD to wąłsnei minus ze nie maja takich skrzyn jak Fendt czyli bezstopniowej.Na takiej skrzyni to jest czysta poezja jechac.Ale Valtra ma bardzo dobre ciagniki chocby nawet seria N.

Sob, 10.03.2007, 18:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
Ja dziś zaliczyłem Agrotech i jesli chdozi o Hi tech to Valtra rządzia potem Fendt,JD i Deutz Fahr.Dziś siedziałem nawet w Agrotronie 180-no chłopaki to nie ciagnik, to byk.Koło z przodu jak u Pronara z tyłu.

Sob, 10.03.2007, 19:14

Miejscowość: z mamy
Też byłem w Kielcach. Siedziałem w kilku ciągnikach, zetor i cristal to totalna porażka nie siedziałem w Ursusie ale pewnie też jest do bani. Potem jest NH Case. Najprzyjemniej siedziało mi sie w Deutz-Fahr, Same, Lambo, Claas-ie, JD, Fendzie, no i w Valtrze oczywiście. :D

Sob, 10.03.2007, 21:39

Miejscowość: dolny slask
Coz fakt, pracuje w duzym gospodarstwie :) powiedzmy jako kierownik tech, a na dodatek sporo z tego jest moja wlasnoscia.

Pią, 16.03.2007, 7:04
Awatar użytkownika

Cudooo takim to aż sie che pracowac, no ale niestety za to cudo trzeba słono zaplacić;/

Nie, 18.03.2007, 13:00
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2