Mam zaszczyt znac wynalazcę tego systemu.. pana D. który produkuje elektrownie wiatrowe(stawia i konstruuje) i produkuje silniki ekologiczne (elektryczne). Otóż w samochodzie jest bateria(lub silnik) która służy do uruchomienia samochodu. Potem koła zaczynają się kręcić i pod felga jest zaomntowany bęben zawierający elektromagnesy(sa dwa rzędy zewnętrzny i wewnętrzny pośrodku jest przerwa) któe każdy ma wielkość klocka domina i może unieść 40Kg!!!! taka jest siła przyciągania. Otórz po uruchomieniu napędu koła zaczynaja sie poruszać i wytwarza się w tym bębnie pole magnetyczne i samochód jedzie i na bieżaco wykorzystuje uzyskana energię. Patent należy na ten moment do Mercedes'a

i ten trzyma go w ukryciu... a wynalazca mieszka w starym domku i jeĹşdzi po miescie Cinquecento.. a w garaĹĽu MB S-klasse

od firmy. Moze tez być to wykorzystane w rowerze- nawet miałem przyjemność jeździć na takim. Jedziesz łatwo i przyjemnie a np. stojąc na światłach masz zapalone światła

bardzo sprytne to jest..... nie podałem specyfikacji bo poprostu ich nie znam--> miałem okazję tylko podziwiać ten system... i uwaga... wynalazca robi to wszystko w przydomowym warsztcie--> zamawia tylko pewne elementy

i nie ma ogromniego wykształcenia tylko elektromechanik jest:] także.. po co do szkoły chodzić