|
|
Obecny czas: Nie, 07.06.2026, 22:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
rumun19
|
Seb@ napisał(a): Mnie bizony ani ursusy nieprzekonujÄ… Cytuj: popieram . kaĹĽdy mĂłwi jakie to usrusy sÄ… dobre i nie wiadomo co , do momentu kiedy sie pierwszy raz karnie zachodnim ciÄ…gnikiem doĹ›c juz oftopicowania
dominatory to fajne maszynki tylko nie kupujcie ich z silnikiem perkinsa bo to jest kaplica
Ja mam takie zdanie.Przedtem nie było w poslce ani JD ani Fendów ani innych zachodznich ciagników,a jeżeli były to kilka sztuk na polske.Polscy rolnicy pracowali na C330,C360 i większych modelach ursusach i nikt nie przechwalał jaki mój ciagnik jest dobry,mój ciagnik jest lepszy od twojego,tak jak to jest teraz.Przedtem wszyscy mieli jednakowe i dawali sobie rade i nie marudzili o ich maszynach tak jak dzisiaj:/
|
| Czw, 07.09.2006, 17:48 |
|
 |
|
Seb@
|
rumun19 tylko że wtedy niemieli tyle pola do obrobienia. Zauważyłem jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zmienia się klimat. Zimy są długie snieżne i mroźne moim zdaniem zaniedługo niebedziemy siali zbuż ozimych bo one poprostu nieprzetrzymią zimy. Co za tym idzie bedzie więcej pracy na wiosne. Bedzie taki okres że pracy bedzie tak dużo że niebedzie czasu na naprawy maszyny. Przez miesiąc lub 2 beda musiały działać bezawaryjnie co w przypadku bizonów i ursusów jest nieosiągalne.
To tylko moje przypuszczenia może tak być ale niemusi.
pozdrawiam
|
| Czw, 07.09.2006, 18:36 |
|
 |
|
tef
|
meteorolog sie znalzł . Już teraz jest tak że mało czasu na naprawy a w zachodnim sprzecie jest go o wiele mniej potrzebnego
|
| Czw, 07.09.2006, 19:37 |
|
 |
|
Lexus
|
Seb@ napisał(a): rumun19 tylko ĹĽe wtedy niemieli tyle pola do obrobienia. ZauwaĹĽyĹ‚em jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zmienia siÄ™ klimat. Zimy sÄ… dĹ‚ugie snieĹĽne i mroĹşne moim zdaniem zaniedĹ‚ugo niebedziemy siali zbuĹĽ ozimych bo one poprostu nieprzetrzymiÄ… zimy. Co za tym idzie bedzie wiÄ™cej pracy na wiosne. Bedzie taki okres ĹĽe pracy bedzie tak duĹĽo ĹĽe niebedzie czasu na naprawy maszyny. Przez miesiÄ…c lub 2 beda musiaĹ‚y dziaĹ‚ać bezawaryjnie co w przypadku bizonĂłw i ursusĂłw jest nieosiÄ…galne.
To tylko moje przypuszczenia może tak być ale niemusi. pozdrawiam
Ale ty głupi jesteś.... I popracuj nad ortografią
|
| Pią, 08.09.2006, 18:56 |
|
 |
|
polac
|
Podsumuje 3 wasze posty:A ponoć klimat sie ociepla 
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Pią, 08.09.2006, 19:15 |
|
 |
|
rumun19
|
Cytuj: Podsumuje 3 wasze posty:A ponoć klimat sie ociepla
hehe,ja tez tak słyszałem,ale wiesz polac na tym forum są ruzne typki,wsród nich widze mamy niedouczonego meterologa 
|
| Pią, 08.09.2006, 19:17 |
|
 |
|
Kuba16
|
moja ulubiona wersja: claas dominator 88 vx

_________________ Poprostu motoryzacja!!
|
| Pią, 08.09.2006, 20:22 |
|
 |
|
witek11
|
Kuba16 napisał(a): moja ulubiona wersja: claas dominator 88 vx
czym ona sie rozni od zwyklej wersji dominatora??
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Pią, 08.09.2006, 21:13 |
|
 |
|
Kuba16
|
zwykly 88 ma silnik perkins 160 KM ten ma 240 KM merca, 88vx ma staly naped na 4 kola i jest drozszy....i to sporo....jakies 120 tys
_________________ Poprostu motoryzacja!!
|
| Pią, 08.09.2006, 22:26 |
|
 |
|
Seb@
|
Lexus po pierwsze naucz się czytać tekst ze zrozumieniem na końcu napisdałem:
Cytuj: To tylko moje przypuszczenia może tak być ale niemusi.
Pisze to co zauważyłem.
A po drugie trudno siÄ™ uczyc ortografi jak sie ma dysleksje.
Po trzecie teksty że ktos jest głupi wsadź sobie w kieszeń
Rumun19 ile masz chektarĂłw i czym obrabiasz ĹĽe tak jestes za ursusam 
|
| Wto, 12.09.2006, 18:51 |
|
 |
|
rumun19
|
Seb@ napisał(a): Rumun19 ile masz chektarĂłw i czym obrabiasz ĹĽe tak jestes za ursusam
Mam 87 arów,na których stoi domek.A tak to mieszkam w katowicach,wiec nic nie uprawiam,ale jeżdze do dziadków co tydzień,i tam planuje juz zostać na stałe.A co do Ursusów to każdy powinien chwalic ursusy,chociaż że są słabe poniewaz to jest wyprodukowane w polsce i chociaż że sie psuje,to duzo rolników na tym pracuje i chwali.Ja znam gostka co odrabia ponad 180ha i ma same polskie maszyny,Ciągniki nowe Ursusa, i stare kombajny Bizon i jakos nic nie wymienia na zachodniego,bo chwali to co polskie,bo jest tanie i oszczędne
|
| Wto, 12.09.2006, 19:27 |
|
 |
|
Seb@
|
rumun19 może nie tyle chwalic co mieć do nich szacunek bo to pierwsze pojazdy silnikowe kture pojawiły sie na wsi dawno dawno temu.
|
| Śro, 13.09.2006, 15:30 |
|
|