Dźwigi, pojazdy przeładunkowe, budowlane, rolnicze i wszelkie inne
Śro, 02.03.2005, 17:16
Zastanawiają mnie dwie rzeczy: jaki to ma promień skrętu, i do czego to tak właściwie służyło
Śro, 02.03.2005, 17:21
O w morde...po kiego grzyba ma to tyle kół?!
Śro, 02.03.2005, 21:04
zwielokrotnienie osi jest po to, aby masę całkowitą rozłożyć na wiele osi zmniejszając nacisk, widząć tu 12 osi i terenowy bieżnik można wysnuć wniosek co do całkowitej masy pojazdu. na szosie nacisk może być do 11,5 tony, natomiast w terenie aby w miarę swodobnie się poruszać nie może przekraczać 8 ton, czyli 8 x 12 = 96 ton. pojazd z maksymalnym ładunkiem ważył do 100T.
natomiast co do skrętu, na zdjęciu widzimy, że pierwsze 4 osie i 4 ostatnie są kierowane, więc pojazd mimo, że dłuższy od normalnej ciężarówki ma zapewne promień skrętu jak zwykła ciężarówka.
Śro, 02.03.2005, 23:10
ciekawe co to ma przewozić chyba jakieś konstrukcje mostów albo wogóle jakies duże elementy
Czw, 03.03.2005, 5:47
a co radzieckie pojazdy w tym czasie woziły?
RAKIETY
Czw, 03.03.2005, 10:05
Cyryl piszesz o normach europejskich i polskich, w Rosji (Związku Radzieckim) może być inaczej, zresztą to pojazd nietypowy specjalistyczny więc też mogą naciągnąć
Rzeczywiście ma koła terenowe, ale mam duże wątpliwości czy w terenie dałby rade. Kiedyś pokazywałem też radzieckie takie wielkie stonogii do przewozu właśnie rakiet, ale tam były ogromne koła, i bardzo wysoko zawieszone podwozie, tutaj jest zupełnie inaczej - poprostu pojazd na radzieckie drogi
tak mi siÄ™ przynajmniej to widzi
odpowiednik ciągnika siodłowo-balastowego z naczepą do bardzo ciężkich ładunków,
Czw, 03.03.2005, 12:17
w Związku Radzieckim byłem w tamtych czasch kilkakrotnie od Odessy po Wilno i drogi ch nie odbiegały od naszych, te główne. natomiast była tam cała sieć dróg tak zwanych lokalnych, szutrowych, ziemnistych i wydaje mi się, że taki pojazd jest do tego przystosowany. na pierwszym zdjęciu ten pojazd jest właśnie na takiej drodze. natomiast do terenu faktycznie były zupełnie inne auta.
Pon, 07.03.2005, 15:01
wyglÄ…da super tylko nie wiem co z resztÄ… no bo to ruskie przecierz
Wto, 22.03.2005, 14:03
Czy ja wiem czy to taki "BOSKI" truck. Mnie siÄ™ wogĂłle nie podoba