Dźwigi, pojazdy przeładunkowe, budowlane, rolnicze i wszelkie inne
Sob, 07.10.2006, 10:32
Pojazd ten pochodzi z Argentyny - jest to taki samojezdny silosik na zboże, współpracujący z kombajnami
(C)farmphoto.com
Sob, 07.10.2006, 10:47
bardzo sprytne i mobilne... ale znów wracamy do sprawy kasy--> opłaca się to kupić jak się ma wielkie gospodarstwo bo tak lepiej mieć normalne przyczepy bo mogą jeszcze słuzyć do czego innego(chyba ze ciężki teren to nie bo z przyczepami jest różnie:]) w tle widac podobną przyczepę. Wyglada dokłdnie jak wagon do przewozu materiałów sypkich i żwiru
Sob, 07.10.2006, 10:54
Tylko, że ten pojazd ma raczej dość małą pojemność i ładowność - wygląda dość kompaktowo, chyba,
że może jeszcze ciągnąć przyczepe to wtedy ma przewage nad traktor +przyczepa
Sob, 07.10.2006, 11:00
Fajny pomysĹ‚. Ĺadnie siÄ™ prezentuje ale najgorsze to ĹĽe
johnus napisał(a):nie ma przewagi nad Traktor +2 przyczepy
Sob, 07.10.2006, 12:28
rafcio14 napisał(a):Fajny pomysĹ‚. Ĺadnie siÄ™ prezentuje ale najgorsze to ĹĽe
johnus napisał(a):nie ma przewagi nad Traktor +2 przyczepy
zgadza sie.. nie ma to jak klasyczny traktor + 2 przyczepki... hehe
Sob, 07.10.2006, 17:10
przecież to służy tylko do przeładunku na polu . nie wiem po co sie to robi ale robi sie takie jajca
Sob, 07.10.2006, 22:16
Mi sie wydaje ĹĽe to wyglada w ten sposĂłb:
Kombajn jezdzi po polu(normalka), ciezarĂłwki stoja na utwardzonej drodze, a to przewozi zboĹĽe z kombajnĂłw na te cieĹĽarĂłwki.
Tak mi sie wydaje
Sob, 07.10.2006, 23:09
i zapewne masz racje... tylko po co toto?? traktor z przyczepÄ… wystarczy....
Sob, 07.10.2006, 23:12
no właśnie po co to ?? pewnie dlatego by kombajn był lepiej wykorzystany. No bo poco są te przyczepy przeładowcze ??
Nie, 08.10.2006, 19:22
tef to jest szybsze i skuteczne bardzo.Jak kombajn jedize na polu i ma prędkosć sporą to zamaist podjeżdżać przyczepa 20 tonowa z ciagnikiem i potem manewrować,to podjeżdza taki samoprzeładowawczy wózek labo ciagany przez ciagnik i mu prosto sypie,a on potem podjeżdża pod przyczepy normalne albo nawet tiry i sypie.To jest o wiele krótsze i jak jest ciagnik to on sie nie meczy tym żeby ciagnac po polu ta przyczepe załadowana zbożem.Dla mnie ten samochodzik bardzo fajny.Podoba mi sie strasznie.Macie moze jakies dane techniczne odnoscnie zasypu lb ile litrów na sekunde sypie mu żmijka?
Pon, 09.10.2006, 6:11
niestety nie, nawet nie udało mi się odczytać firmy z tych napisów, może ktoś ma lepszy wzrok i spróbuje
Pon, 09.10.2006, 20:53
ixxos napisał(a):niestety nie, nawet nie udaĹ‚o mi siÄ™ odczytać firmy z tych napisĂłw, moĹĽe ktoĹ› ma lepszy wzrok i sprĂłbuje
Agoplados?