Switch to full style
Dźwigi, pojazdy przeładunkowe, budowlane, rolnicze i wszelkie inne
Wyślij odpowiedź

Wozy paszowe JF - STOLL

Nie, 11.06.2006, 9:40

Image
WĂłz paszowy JF-STOLL - profesjonalne rozwiÄ…zanie dla profesjonalnych producentĂłw mleka.
Wóz paszowy JF-STOLL Feeder skonstruowany został specjalnie dla potrzeb nowoczesnych gospodarstw hodujących bydło. Zasada mieszania bazuje na TMR (Total Mixed Rotion), optymalnym sposobie żywienia przeżuwaczy.

Jeśli krowa daje dziennie ok. 30 litrów mleka, zużywa 4 razy więcej energii, niż krowa zasuszona. Musi zatem Potrzebuje zatem dużej ilości paszy, której jakość i struktura musi wyeliminować ryzyko wystąpienia chorób układu trawienia. Żwacz funkcjonuje prawidłowo tylko wtedy, gdy pasza ma odpowiednią strukturę i gdy zadawana jest w odpowiednich ilościach w każdym odpasie.

Co daje TMR?

Wóz paszowy firmy JF - STOLL został skonstruowany specjalnie po to aby zaspokoić owe biologiczne wymagania przeżuwaczy, gdyż proces mieszania przebiega bardzo łagodnie i równomiernie. TMR jest znakomitą mieszanką pasz objętościowych i treściwych, która doskonale odpowiada potrzebom przeżuwaczy.

Nowy system "IMPULSE MIXING"

Nowy ślimak JF - STOLL wyposażony został w system impulsywnego mieszania,

kanciaste zwoje ślimaka wraz z zintegrowanymi przeciwostrzami, wywołują

impulsywny ruch pionowy mieszanej paszy.

Wysoki ślimak z wieloma zwojami i odpowiednią liczbą obrotów, daje prawidłową

aktywność mieszania w kierunku pionowym - także przy dużym stopniu napełnienia wozu.

Odpowiednie obroty zapewniajÄ… rĂłwnomierne wydawanie paszy.
Image
Boczne luki wysypowe:
Image
Wozy paszowe JF-STOLL VM produkowane są w systemie modułowym, co daje możliwość wyboru optymalnego rozwiązania.
Image
Standardowo zamontowany jest jeden boczny luk wysypowy (z lewej strony).
Image
Wozy wyposażone w poprzeczną taśmę transportową stosuje się ta gdzie w paszy jest dużo słomy, lub innych komponentów pasz. Taśma ma regulowaną prędkość obrotową i w zależności od potrzeby może mieć lewe i prawe obroty
Image
Szeroki otwĂłr wysypowy umoĹĽliwia rĂłwnomierne zadawanie
paszy i całkowite opróżnianie wozu.
(c)http://www.korbanek.pl/

Nie, 11.06.2006, 9:53

mi bardziej podobają się te amerykańskie samojezdne lub na truckach :wink:

Nie, 11.06.2006, 9:59

mi tez ale ja załozyłem ten temat z ciekawosci

Nie, 11.06.2006, 10:37

typowy paszowoz..troche krotkie ma noze tnace ....

Nie, 11.06.2006, 10:57

większe koła, i będę go ciągał za moim ursusem c-330

Nie, 11.06.2006, 17:51

wmontowałem się w to :shock:

impulsywny ruch pionowy mieszanej paszy etc. :shock:

Nie, 11.06.2006, 17:54

czolgista55 napisał(a):wiÄ™ksze koĹ‚a, i bÄ™dÄ™ go ciÄ…gaĹ‚ za moim ursusem c-330

Ty raczej żartujesz podczepic do niego C-330.Jak ciapek sobie nei da rady a ty mówisz o C-330.Po to to moze by poszedł ciagnik o mocy powyzej 70KM a nie 30 KM
Wyślij odpowiedź