Switch to full style
Dźwigi, pojazdy przeładunkowe, budowlane, rolnicze i wszelkie inne
Wyślij odpowiedź

Pojazdy Berky

Pią, 28.04.2006, 18:23

Takich dziwadeł to napewno nigdy nie widzieliście - zastoswania takie jak
wczęsniejsza firma, tylko w jeszcze bardziej ekstremalnych warunkach - głównie brzegi rowów, kanałów rzecznych.

Nazwy tych pojazdĂłw:
Böschungsmäher, Grabenräumer, Grabenbagger itd - polskich odpowiedników nazw raczej nie ma :lol: (trzeba by może wymyślić :twisted:

Böschungsmäher
Image
Image
Image
Image
Image
ImageImage

Grabenräumer
ImageImage
Image
Image
:shock: :shock: :shock:

Kombitrac
Image

Motrac-Trägerfahrzeug
duĹĽa rozdz:
http://www.berky.de/assets/images/3810-2.JPG
Image
Image

W ofercie firmy sÄ… teĹĽ ramiona doczepianki do traktorĂłw
źrodła zdjęć: http://www.berky.de http://www.menke-umwelttechnologie.com/

Pią, 28.04.2006, 18:50

o booosze .. ciekawe czy jeden operator jest w stanie płynie operować takim "robotem" .. bo to są praktycznie jakieś roboty :/ wspaniałe wspaniałe :twisted:

Pią, 28.04.2006, 19:01

Zajebista maszyna.Napewno w polsce takiej nie ma.Podoba mi sie te zdjecie nr.10 co kosi całuy rów.Zajebiste

Sob, 29.04.2006, 9:49

ja bym je nazwał mechaniczne pająki

Sob, 29.04.2006, 15:23

ciekawe ile taki koszyuje

Sob, 29.04.2006, 15:36

no ładne pokraki :mryellow: :mryellow: no nie powiem bo są zajebiście przydatne w trudnych warunkach i wszedzie można je stosować 8) 8)

Wto, 20.06.2006, 16:39

aktualka - znalazłem jeszcze kilka fotek 8) 8) :lol:

Image
Image
Image
Image
(C)http://www.grostracteurspassion.com/accueiljuillet05.htm

Wto, 20.06.2006, 18:07

LOL ale cudaki wygladajom jak pajoki jakies

Wto, 20.06.2006, 18:12

ale bajer! wjedzie wszedzie! fajne roywiayanie bda niedostepnzch terenow zielonych...

Wto, 20.06.2006, 18:14

ale fajny jest ten co rĂłw kosi (fot. 10)

Wto, 20.06.2006, 19:54

To są fajne urzadzonka.Za jedbnym przejazdem mogą skosic i przewrócić sianko.Ciekawy pomysł.Respekt dla konstruktorów

Wto, 20.06.2006, 21:21

swoja droga ciekawe jak jest przenoszony naped...musi byc na wszystkie kola bo inaczej bylo by ciezko... ciekawa maszyna...respect

Wto, 20.06.2006, 21:30

koło na ramieniu jest raczej tylko toczne

Wto, 20.06.2006, 21:33

pardon napisał(a):koĹ‚o na ramieniu jest raczej tylko toczne

moim zdanie m jakby bylo toczne to by maszyna co chwile zjezdzala z kursu... a jakby to kolo na ramieniu trafilo na kamien..ale wiekszy kamien??? maszyna by stanela lub przechylila by sie... musza byc wszystkie napedzane

Wto, 20.06.2006, 21:36

na ostratniej focie widac 2 weze oleju podchodzace pod kolo... pewnie ten olej z wezy napedzaja wewnatrz mechanizm napedowy....

Wto, 20.06.2006, 21:36

witek11 napisał(a):

moim zdanie m jakby bylo toczne to by maszyna co chwile zjezdzala z kursu... a jakby to kolo na ramieniu trafilo na kamien..ale wiekszy kamien??? maszyna by stanela lub przechylila by sie... musza byc wszystkie napedzane

ale popatrz jak ostro łamane jest ramie - jaki przegub wytrzymałby takie naprężenia jeśliby koło miało być napędzane wałem ... no chyba, że posiada jakiś własny silnik elektryczny w co raczej wątpię ...

Wto, 20.06.2006, 21:37

pardon napisał(a):
witek11 napisał(a):

ale popatrz jak ostro łamane jest ramie - jaki przegub wytrzymałby takie naprężenia jeśliby koło miało być napędzane wałem ... no chyba, że posiada jakiś własny silnik elektryczny w co raczej wątpię ...

wyzej....

Wto, 20.06.2006, 21:42

nie ma co dywagować .,.. trzeba zaznajomic się ze specyfikacja techniczną .. :P

Śro, 21.06.2006, 7:09

a mnie najbardziej ciekawi jak one utrzymują równowage - też chyba musi mieć jakieś systemy "anty-przechyłowe" połączone z siłownikami hydraulicznymi z tym kołem na ramieniu
- strasznie skomplikowana konstrukcja :D

Śro, 21.06.2006, 7:15

ixxos napisał(a):teĹĽ chyba musi mieć jakieĹ› systemy "anty-przechyĹ‚owe" połączone z siĹ‚ownikami hydraulicznymi z tym koĹ‚em na ramieniu

napewno... no chyba że operator balansuje ciałem :mryellow:
Wyślij odpowiedź