Switch to full style
Dźwigi, pojazdy przeładunkowe, budowlane, rolnicze i wszelkie inne
Wyślij odpowiedź

Rough Terrain Forklifts

Nie, 26.03.2006, 10:45

czyli uterenowione wózki widłowe (chyba tak można po polsku określić)
Pojazdy te wywodzą się (chyba :wink: tak przynajmiej wyglądają) technicznie z traktorów rolniczych, odwrócono tylko kabine tyłem
Udzwig w zależności od konstrukcji nawet kilka ton,
dobrze się sprawują w trudnych warunkach terenowych, na placach budów, przeładunkowych itp

ImageImage
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
źródło jcb.com i google image

Wto, 28.03.2006, 15:21

taka adaptacja to dobry pomysł... Tanim kosztem można przeobrazic istniejącą konstrukcję w maszynę do całkiem innych zadań. Idąc dalej - możnaby produkować samą część widłową jako standardowe akcesorium do fabrycznych ciągników...

Wto, 28.03.2006, 19:08

pardon napisał(a):moĹĽnaby produkować samÄ… część widĹ‚owÄ… jako standardowe akcesorium do fabrycznych ciÄ…gnikĂłw...

na taki patent też ktoś wpadł, widziałem takie zdjęcie
traktorek sadowniczy który "rozwoził" skrzynki z owocami po sadzie

Pią, 31.03.2006, 8:26

pardon napisał(a):taka adaptacja to dobry pomysĹ‚... Tanim kosztem moĹĽna przeobrazic istniejÄ…cÄ… konstrukcjÄ™ w maszynÄ™ do caĹ‚kiem innych zadaĹ„. IdÄ…c dalej - moĹĽnaby produkować samÄ… część widĹ‚owÄ… jako standardowe akcesorium do fabrycznych ciÄ…gnikĂłw...

u mnie we wsi jeden z wieśniaków coś takiego ma, i to nie jakaś super nowa konstrukcja, a stary jeszcze komunistyczny wynalazek, nie wiem jaki ma udźwig ale na pewno spory gdyż widziałem jak podnosił nim przyczepę załadowaną żwirem w której urwało się tylnie koło :(

Sob, 01.04.2006, 20:23

fajne to.takim to mozna wszędzie wjechać po wszystko:)
Wyślij odpowiedź