|
 |
 |
|
Obecny czas: Sob, 20.06.2026, 20:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
ZIELU
|
 Przepisy
Witam, mam pytanie jak to jest ze światłami wewnętrznymi w autobusach turystycznych. Czy po zmroku muszą być włączone nocne i czy jadąc przez miasto trzeba włączyć na 1/2 oświetlenia, czy można cały czas jeździć bez świateł 
_________________ VW jest Bogiem, GOLF nałogiem, jazda zabawą, a opanowanie podstawą. A po za tym bez gwiazdy nie ma jazdy!!! BOVA jest bombova!!!
|
| Wto, 20.02.2007, 10:14 |
|
 |
|
ZIELU
|
I jeszcze jedno, czy na pokładzie mogą być przetrzymywane bagaże, narty i.t.p.
_________________ VW jest Bogiem, GOLF nałogiem, jazda zabawą, a opanowanie podstawą. A po za tym bez gwiazdy nie ma jazdy!!! BOVA jest bombova!!!
|
| Wto, 20.02.2007, 22:23 |
|
 |
|
ziut3q
|
a więc tak z tego co wiem to na pokładzie nie powinny się znajdować żadne bagaże blokujące przejęcie oraz nie znajdujące się na odpowiednio przystosowanych półkach wiem, że za dużą torbę nawet pod nogami pasażera albo pomiędzy fotelami kierowca płaci mandat gdyż zagraża on innemu pasażerowi, a co do oświetlenia wnętrza to zależy od Ciebie ja jadąc za granice gdy wiem, że ludzie są w porządku i nic nie poniszczą to gaszę wszytko a jeśli nie używam nocnych gdyż nie odbijają się w przedniej szybie i nie przeszkadzają ogólnie nie masz takiego obowiązku. pozdro
|
| Wto, 20.02.2007, 22:48 |
|
 |
|
ZIELU
|
A jak jest z siateczkami przy siedzeniach, jedni mówią że można a inni że lepiej nie bo np. ktoś wsadzi tam butelkę i przy ostrym hamowaniu albo zderzeniu może wylecieć do przodu i zrobić komuś krzywdę 
|
| Nie, 18.03.2007, 21:57 |
|
 |
|
ZIELU
|
I jeszcze jedno pytanie czy w trasie obowiązuje takie coś jak cisza nocna, że po 22 nie można, bądź nie wypada oglądać TV??
|
| Pon, 02.04.2007, 20:44 |
|
 |
|
Tomal88
|
Moim zdaniem najlepiej jest wlaczyc tv w nocy bo i tak nie ma co robic jedni ida spac a reszta oglada tv. A co do przepisow to nic o zadnej ciszy nocnej nie slyszalem 
|
| Sob, 14.04.2007, 16:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|