Switch to full style
Wszysko o microbusach, minibusach i autobusach
Wyślij odpowiedź

TRAMWAJE: Projekt budowy sieci tramwajowej w Reims

Czw, 19.10.2006, 9:34

Reims inwestuje w budowę ekologicznego transportu zbiorowego w postaci linii tramwajów. Finał projektu planowany jest na 2009 r.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

A tak wyglÄ…da podobna inwestycja w Orleanie
Image

Image

(C) tramwaydereims.com.fr

Podobne plany są dla aglomeracji łódzkiej, ale kiedy nastąpi finał...
Parę szczegółów tu: http://www.tramwaj.zgierz.pl/

Czw, 19.10.2006, 13:45

o łał :shock:

aleĹĽ ta technika naprzĂłd idzie :twisted:

Czw, 19.10.2006, 14:10

kenji napisał(a):o Ĺ‚aĹ‚ :shock:

aleĹĽ ta technika naprzĂłd idzie :twisted:

...ale ossochozi dokładnie? Tramwaj nie jest chyba żadnym super nowym wynalazkiem, tym bardziej tramwaj całkowicie niskopodłogowy jest starszy od węgla... Jeżeli chodzi o styling, to to jest rzecz złudna, En-57 przerabiane są teraz na wersję przypominającą TGV, co nie zmienia faktu że cudem techniki nie są...

Czw, 19.10.2006, 14:27

Moze to tak cudnie wyglada ale rzeczywiscie lepsze cuda sa na swiecie. A sam tramwaj wyglada staro jakos...

Czw, 19.10.2006, 15:40

ladne tranwaje... pidobaja mi sie te tory na trawce... ekologiczne...

Czw, 19.10.2006, 15:46

witek11 napisał(a):ladne tranwaje... pidobaja mi sie te tory na trawce... ekologiczne...

:lol: :lol: :lol: co w tym ekologicznego?! :shock: :shock: :lol:
KHOT napisał(a):...ale ossochozi dokĹ‚adnie?

heh, mi chodzi o to, że w moim obrębie trudno spotkać tramwaje takie jak przedstawione są tutaj... stylistyką się wyróżniają ;-)
KHOT napisał(a):Tramwaj nie jest chyba ĹĽadnym super nowym wynalazkiem, tym bardziej tramwaj caĹ‚kowicie niskopodĹ‚ogowy jest starszy od wÄ™gla... JeĹĽeli chodzi o styling, to to jest rzecz zĹ‚udna, En-57 przerabiane sÄ… teraz na wersjÄ™ przypominajÄ…cÄ… TGV, co nie zmienia faktu ĹĽe cudem techniki nie sÄ…...

przekonałeś mnie ;-)

Pią, 17.11.2006, 12:27

ładne te tramwaje, ta trawka jaka ekonomiczna, podobają mi się te tramwaje i dobrze by było gdyby były rozprowadzone na całą polskie. :lol:
Wyślij odpowiedź