Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 11:06

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
2007 Setra S416 HDH VIP 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Post 2007 Setra S416 HDH VIP
Tegoroczna nowość w ofercie firmy Setra. Ten niespełna 13 metrowy autokar (dokładniej 12,99 m) otrzymał jeszcze bardziej luksusowe wyposażenie i przydomek VIP. Pierwsza zmianą w stosunku do serii jest szklany dach, na tym oczywiście zmiany się nie kończą bowiem najwięcej jest ich we wnętrzu. Niezwykłym elementem jest drewniania podłoga wykonana z drewna orzechowego, niezwykle rzadki widok w autokarach. Inne zmiany to układ foteli w stosunku 2+1 wykonany z wysokiej jakości materiałów, którymi obite zostały również wewnętrzne poszycia oraz podsufitka. Z tyłu tego ekskluzywnego autobusu znajduje się kuchania pokładowa oraz szatnia, która może być zamieniona przykładowo w stanowisko do pracy przy komputerach. Również wyposażenie audio-video jest niezwykle bogate. Odtwarzac CD/DVD ze zmieniarką na 6 płyt oraz system umożliwiający odbiór telewizji cyfrowej wyświetlanej na płaskim 19 calowym ekranie. Oprócz bogatego wyposażenia z zakresu komfortu autokar zapewania wysoki poziom bezpieczeństwa poprzez zamontowane systemy ABS, ESP, EBS, tempomat ART oraz sytem kontroli zmiany pasa ruchy nazywany SPA. Zamontowana jest również przednia kamera panormiczna.

Image
Image
Image
Image

Źródło: infobus.pl

Śro, 10.01.2007, 23:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec/corby
Samochód: renault grand scenic
ciekawe kiedy PKS-y w polsce będą takie jeździc....chyba za 100 lat...

Czw, 11.01.2007, 1:25
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
przyjemne wrażenie robi ten niby parkiet. Nowoczesne a zarazem bardzo przytulne wnętrze :D

Czw, 11.01.2007, 9:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Wygląda dobrze i ma bardzo ładne i luksusowe wnętrze.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Czw, 11.01.2007, 14:34
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Chętnie bym takim wyruszył na objazdówkę po Europie :mryellow:

Czw, 11.01.2007, 17:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
O ja pier*****! Japa mi opadla! Luksus i nowoczesnosc a rownoczesnie styl i szyk

Czw, 11.01.2007, 17:39
Awatar użytkownika

Naprawdę bardzo elegancko, mam tylko jedno ale... Otóż, zastanawia mnie czy ta podłoga nie jest trochę za śliska jak na podłogę pojazdu, bo np. gdyby ktoś szedł podczas hamowania autobusu, to mógłby się znaleźć nagle na przedniej szybie.

Czw, 11.01.2007, 21:26
Awatar użytkownika

ładne wnętrze, podróż nim byłaby czystą przyjemnością... ;)

Nie, 14.01.2007, 12:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
ta podłoga nie jest trochę za śliska

Ja nie sadze zeby ona byla sliska, moze ona tylko takie sprawia wrazenie. Robiac taki autobus to rzeczywsicie byloby nieporozumienie gdyby dali sliska podloge bo jak sam zauwazyles to moze byc niebezpieczne

Nie, 14.01.2007, 16:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
A mnie ciekawi czy tam Pani co kawke ssobie nalewa co by zrobiła gdyby nagle przed autobus wyskoczył samobójca????? :)

Pon, 15.01.2007, 9:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
co by zrobiła

przewróciła by się

a autobusik na najwyższym poziomie, autokarami po Europie trochę podróżuję, więc doceniam to co tu zrobiono, żeby jeździło się lepiej... czekam aż Eurolines kupi takie :D

Pon, 15.01.2007, 15:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
ciekaw jestem ktĂłra firma przewoznicza pozwoli sobie na taki luksus dla swoich pasarzerĂłw :wink:
Pewnie beda tym podrĂłzowac VIP-y jakiĹ› duzych firm :D

Pon, 15.01.2007, 17:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
... czekam aĹĽ Eurolines kupi takie :D

Haa.....nie do czekanie. Chociaż tymi co teraz jeżdżą już są bardzo wygodne. A co do autobusu, kupię sobie taki i będę nim jeżdzić dookoła świata. :twisted: Ten autobus to taki przenośny, luksusowy pokój jak w pięciogwiazdkowym hotelu. :wink:

www.autogaleria.pl

Pon, 15.01.2007, 17:33
Awatar użytkownika

pogięło ? do Polski cos takiego? tym bardziej do PKS-u? Sam jeżdżę Vovlem 8700 i wiem co Polacy potrafia zrobic w takim autbusie ile razy maielm wyrwany młotek albo popisane stoliki jakimś markerem :/ i o czym to świadczy? papierki walają sie po podłodze firanki służą im jako poduszki :/ a zagłówkami sobie buty wycierają (mam zdejmowane) jeśli bedziecie chcieli mogę kiedyś foty wrzucić nie nadaje się taki autobus więc to jest nie możliwe abyście na codzienn takim czymś dojeżdżali li do szkoły itp. poza tym ta podłoga wygląda tandetnie już widze co z nią by się stało jeśli przeszło by po niej kilka pań w szpilkach albo w zimę pełno śniegu w autobusie poza tym utrzymanie czystości. pozdro

P.S.

Żale się w takim miejscu gdyż sądze że może dotrze to do kilku ludzi co nie obchodzi ich to w jakim stanie zostawiają autobus wysiadając z niego

Pon, 29.01.2007, 1:29
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]