Switch to full style
Forum o "dostawczakach"
Wyślij odpowiedź

2007 Skoda Octavia Praktik

Wto, 20.02.2007, 23:32

Wzorem Roomstera i Fabii I generacji, także Octavia doczekała się swojej dostawczej wersji. Pierwsze foto wygląda nieco podejżanie, zaś następne oraz te zawarte w plikach są jak najbardziej real.

Image
Image Image

WyposaĹĽenie, opcje, ceny i dane TUTAJ (pdf)

Oprócz tego Octavia Tour także występuje jako blaszak:

KLIK (pdf)

Jeśli komuś nie mogą się otworzyć pliki, to porobię screeny, ale już nie dzisiaj bo idę zaraz spać :wink:

źródło: autoweek.nl, (C)Skoda

Śro, 21.02.2007, 0:01

nigdy nie lubiłem tego typu rozwiązań.
szpetne do bĂłlu

Śro, 21.02.2007, 9:05

Dość późno wprowadzają taką wersje :> Wyglądu raczej nie będe komentował bo nie ma czego... Octavia w białym kolorze... brzydal i tyle ;)
Osiu napisał(a):Fabii I generacji

Szczerze to nie przypominam sobie Fabi w takiej wersji, ma ktoĹ› jakiegoĹ› linka do tej wersji ?

Śro, 21.02.2007, 9:37

Szczerze to nie przypominam sobie Fabi w takie wersji

Byla taka bo pare lat temu przegladalem dobie katalog i byl tam Praktik, walsnie Fabia.
Nie rozumiem czemu tak pozno dali ta wersje. Octavia jakby sie tak przyjrzec jest najstarszym modelem Skody (pomijam fakt ze to II generacja)
No i nie podoba mi sie zastawianie szyb, dlaczego nie zrobia ladnie zespolonej blachy.

Śro, 21.02.2007, 9:54

na tych malutkich zdjęciach wyglada jakby szyby miała pozaklejane folią...

czyli to zwykla Oktavia :P

Śro, 21.02.2007, 14:56

Kobi, http://www.atikskoda.com/skoda/fabia-pr ... raktik.asp :wink:

Image
Image
Image

Śro, 21.02.2007, 16:30

Pal licho FabiÄ™ Praktik, ale szczerze nie rozumiem wprowadzania do sprzedaĹĽy Octavii Praktik....

Pon, 26.02.2007, 11:17

Strasznie wyglądają tego typu auta. To okropne pójście na łatwizne. Ale skoro się sprzedaje... :roll:

Pon, 26.02.2007, 14:28

Nawet za darmo bym tego nie chciał :!: :!: :!:

Pon, 26.02.2007, 14:48

Seb@ napisał(a):Nawet za darmo bym tego nie chciaĹ‚

Darowalbys sobie takie idiotyczne komenty

Pon, 26.02.2007, 14:53

Ale brzydko wyglada w tym kolorze :/ samochod od razu wyglada o połowe taniej. Jak by nie moza było zamiast tych białych szyb dac przyciemniane :?

Wto, 27.02.2007, 9:51

liczyłem ze będzie przycięta i będzie mieć blaszany kiosk ...
... folia na szybach dostawczaka nie czyni :roll:

Wto, 27.02.2007, 10:15

Przeciez to nie jest folia na szybach tylko blacha.

Wto, 27.02.2007, 12:23

Robak napisał(a):Przeciez to nie jest folia na szybach tylko blacha.

to jeszcze gorzej! czy moze ktos mi wytłumaczyc sens takiego typu rozwiazan? Przeciez prawdziwego dostawczaka sie z tego nie zrobi, owszem w Octavie wchodzi duzo, szczegolnie w wersje Kombi ale raczej wszyscy jak juz woza to towary " lekkie " pokroju, art spozywcze, czy towary zapakowane ( kartony ) - do tego nie porzebne sa blachy zamiast szyb! :? a samochod od razu wyglada biednie.

Wto, 27.02.2007, 12:31

Ten samochod jest pojazdem uzytkowym a jak wiadomo takie pojazdy nie musza wygladac. Maja byc przede wszytskim praktyczne i jak najtansze. Wydaje mi sie ze kawałek blachy jest tanszy niz taki sam kawałek szyby. Poza tym przesuwajacy sie ładunek mogłby zbic szybe.

Wto, 27.02.2007, 12:44

Robak napisał(a):Poza tym przesuwajacy sie Ĺ‚adunek mogĹ‚by zbic szybe.

Mojej dziewczyny ojciec ma Octavie wczesniej Passata kombi prowadzi kilka sklepow i wozi towary codziennie - przez te wszystkie lata jeszcze zadnym towarem szyby nie wybił a nie oszczedza i wozi po dach. A jesli bedziesz woził jakies rury itp i bedziesz tłukł szyby to i blache uszkodzisz, wkoncu napewno nie jest az tak gruba! Pozatym kupowałem do Octavi szybe od strony pasazera bo mi radio buchneli :evil: zwykła, tzn " zielona " i to nie sa duze pieniadze, nie pamietam dokładnie ale chyba około 150zł.

Wto, 27.02.2007, 12:48

Czyli co? W Iveco na blizniakach tez powinni stosowac szyby zamiast balchy?

Wto, 27.02.2007, 12:54

a nie widzisz roznicy miedzy Octavia/Fabia kombi a Iveco na blizniakach ?? :roll:

Wto, 27.02.2007, 12:56

No miedzy ta a iveco to nie oprocz wygladu. Oba auta słuza do transportu towarow tylko ze iveco moze przewiezc wiecej. Szyba w tej skodzie to zbedna rzecz. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. Nie ma sie nad czym głowic.

Wto, 27.02.2007, 13:00

Robak napisał(a):Oba auta sĹ‚uza do transportu towarow

tylko trzeba rozgraniczyc jakich towarĂłw!! jesli masz potrzebe przewozu duzych towarĂłw to nie kupisz Octavi bo w nia wejdzie 1/8 tego co w Iveco.
Wyślij odpowiedź